Arıtman'dan 'çorba liste' benzetmesi

2011 genel seçimleri için liste heyecanı devam ederken hazırlanan listeler bazı partilerde tartışmlara ve tepkilere neden oldu.

Arıtman'dan 'çorba liste' benzetmesi
Arıtman'dan 'çorba liste' benzetmesi
GİRİŞ 11.04.2011 15:39 GÜNCELLEME 11.04.2011 15:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin aday listesinde ismine yer verilmeyen CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Parti Meclisi (PM) tarafından onaylanan listeyi çorba olarak değerlendirdi.

Siyasi partilerin milletvekilliği aday adaylığı listelerini bugün kesinleştirmesi ile muhalefet partisi CHP'nin listesi parti içi karışıklığa neden oldu. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, 22 yıldır siyaset yaptığını ancak hazırlanan listenin özensiz olduğunu belirterek listede yer alan isimlerin örgüt tarafından bilinmeyen kişiler olduğunu söyledi.

Yapılan listede kendi adının yer almamasına karşılık herhangi bir kırgınlığı ya da tepkisi olmadığını söyleyen Arıtman, şöyle konuştu: "22 yıldır siyaset yapıyorum. Geldiğimiz her görevin bir sonu olduğunu biliyoruz. Önemli olan siyaset sahnesinde bizlere o görevi verenlerin sevgisini ve takdirini kazanabilmek. Listede olmamak benim için üzüntü oluşturmuyor. Bunun için de tepkili ya da kırgın değilim. Ancak, yapılan liste Türkiye iktidarını değil, parti içi iktidarı hedeflemektedir. Bu liste bir tasfiye operasyonudur. Kendi kolunu bacağını kesen bir parti iktidara yürüyemez."

Yapılan listeyi tabanda tasfiye operasyonu olarak değerlendiren Arıtman, listede yer alan isimlerin İzmir'de karşılığı olmayan kişiler olduğunu ve örgüt tarafından da tanınmadığını belirtti. Arıtman; çok özensiz, laf olsun, hayırlı olsun denilebilecek bir liste olduğunu anlatarak "Bu bir değişim değil dönüşümdür. Partiden budama işlemidir. Çorba liste kaygı vericidir. CHP'yi başkalaştırırsanız kendi seçmeninizden ve tabanınınızdan bile destek alamazsınız" dedi.

 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • emre kara 12 yıl önce Şikayet Et
    Derdi Koltuk. Hanımefendinin derdi siyaset değil koltuk o yüzden veryansın ediyor. Gerçi CHP zaten hedefini ana muhalefet olarak koymuş durumda o yüzden de ergenekoncuları bünyesine katıyor.
    Cevapla
  • Octopus Vulgaris 12 yıl önce Şikayet Et
    liste Türkiye iktidarını değil, parti içi iktidarı hedeflemektedir.. Ha şunu bileydiniz. Bu partinin hiç bir zaman iktidar olmak gibi bir derdi, hedefi olmadı ki!Zaten buna göre kapasite ve kadroları da yoktu, olmadı.éYAğız Türemen delikanlı" sına aldandığını itiraf eden Yaşar Nuri Öztürk ün dediklerini hatırlayın, amerikanın ıraka saldıracağı zamanlarda, bölge ve dünya ateş alırken Deniz BAykal kendisine "şimdi ortalık karışık bırakalım bunlar biraz yansın" dediğini söylemişti. Ve eminim baykal çok şükretmiştir o zamanlarda ve şu anda kazara iktidarda olmadığına. Ona bir makam odası, arada bir basın toplantısı, bir de partiin hazineden ve iş bankasından gelen paralarını verin yeter.
    Cevapla
  • kayseriden38 12 yıl önce Şikayet Et
    NE OLDU KUZUM... kapı dışarımı oldun :)) bağımsız girsene seçimlere..
    Cevapla
  • İsmail Coşkun 12 yıl önce Şikayet Et
    Çorba liste. Eee normaldir. Çünkü çorbalıklardan ancak çorba listesi çıkar. Baklava listesi çıkacak değil ya...
    Cevapla
  • 1299 12 yıl önce Şikayet Et
    bitti işte arıtman, artık vekil de değilsin. peki nasıl anılacağını hiç düşündün mü?. Benim aklıma ilk gelen, Cumhurbaşkanımız üzerinden söylediğin faşist,çağdışı,bölücü ifadeler. Sonra Başörtüsü zulmüne verdiğin destek, Arap Bayanlara yaptığın hakaret...yani iyi bir iz bırakmadın arıtman. Şimdi yaptıklarını düşünecek çoook vaktin olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!