PM üyeleri bastırdı Kılıçdaroğlu direndi

Listelerin kesinleştiği son PM toplantısında Sinan Aygün'ün adaylığı toplantıyı gerdi. Üyeler karşı koydu, Kılıçdaroğlu ısrar etti. Kıyametin koptuğu toplantının notları:

PM üyeleri bastırdı Kılıçdaroğlu direndi
PM üyeleri bastırdı Kılıçdaroğlu direndi
GİRİŞ 14.04.2011 14:24 GÜNCELLEME 14.04.2011 14:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

A. Rezzak Oral'ın haberi

CHP'de kesin aday listelerinin Parti Meclisi'nde (PM) görüşülüp onaylandığı gece Ankara 2. Bölge 3. sıradan aday gösterilen ATO eski Başkanı Sinan Aygün toplantıyı kilitledi. PM üyeleri, Aygün'ün geçmişteki ekonomik ilişkileri, kasasındaki 2.5 trilyon ve Ergenekon sürecine yönelik sert eleştiriler getirip, 'Şaibeli biri' nitelemesinde bulundular. Önce uzun bir savunma yapan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ardından da Aygün'ün adaylığını oylamaya sundu. İşte CHP'de kıyametin koptuğu, pazar gecesi başlayıp pazartesi sabahına kadar süren gerilim anlarının tutanakları:

- Atilla Sav: Şimdi siz bana Sinan Aygün gibi şaibeli bir isme nasıl oy verdirirsiniz? Partinin ideolojik zeminiyle oynamayın.

- Enver Aysever: İlkesel duruş sergileyelim, örgütten gelmeyip bize devşirme olanlara kapımızı kapatalım. Demokrat Parti kendi partisine sahip olamadı şimdi bizi ele geçirmeye çalışıyor.

- Mehmet Ali Özpolat: Partimizin bu kadar emektarı varken siz getirip Ankara'dan, İstanbul'dan sağ kökenli isimleri koyuyorsunuz. İstanbul ise adeta 'Sığınma limanı' oldu. Ordan burdan getirdiğiniz insanlar ilçelerimizin adresini tespit edene kadar 12 Haziran geliverir.

- Ercan Karakaş: Aile sigortası ve askerliğin kısalması gibi sosyal demokrat projelerimizi sağ isimlerle nasıl anlatacağız?

- Didem Engin: 'Biz hizipleri bitirdik' diyorsunuz ama, şimdi partide yeni bir hizip var. (Gürsel Tekin'i ima ediyor.) Ona yakın olmayan listeye giremiyor.

- Ali Arslan: 'Partideki korku imparatorluğunu yıktık' diyorsunuz. 'Korku imparotorluğunu' şimdi kendi elinizle yaratıyorsunuz.

Üzerinde şaibe yok

KILIÇDAROĞLU, PM üyelerinin eleştirilerine toplu yanıt verdi:

- Sinan Bey'in son on yılının tüm vergi ve ekonomik ilişkilerini gözden geçirdim, usulsüzlük bulamadım. Kendisi de bana hakkındaki tüm denetim raporlarını gösterdi. Son dava sürecinde de müfettişler tüm geçmişini didik didik ettiler, bir şey bulamadılar. Kasasında çıkan 2.5 trilyon konusu... Bu da ilgili mercilerce incelendi, sonuçta para kendisine iade edildi. Şaibeli kişiliği de, tefeciliği de yok. Sayın Aygün iş dünyasında tanınan, etkili ilişkilere sahip birisidir.

OYLARI TEK TEK SAYDI

CHP lideri, daha sonra verilen önerge doğrultusunda 'Aygün'ün aday listesinden çıkarılması'nı PM'de oylamaya tabi tuttu. 38 üye Aygün'ün listeden çıkarılması yönünde oy kullandı. Karşı çıkan oyları tek tek sayan Kılıçdaroğlu, ekledi: 'Karşı çıkanların oyları 41'in altında kaldığından Sayın Aygün'ün listedeki yerini almıştır.'

İlk teselli AK Parti'den

Aday listesinde yer bulamayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'a AK Parti tesellisi! Anadol'u ilk arayan, seçim dönemlerindeki anayasal zorunluluk nedeniyle görevinden istifa eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Başbakan Erdoğan'ın bakanlarına uyguladığı rotasyon çerçevesinde seçim bölgesi Erzincan'dan İzmir'e kaydırılan Yıldırım, telefonda hem üzüntüsü hem de şaşkınlığını paylaştı. 'Seni nasıl listeye koymadılar anlamadım' diyen Yıldırım bir de espiri yaptı: Neyse seni İzmir'e koymamaları benim önümü iyice açtı!' Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak da Anadol'a, 'Geçmiş olsun' telefonu açtı.

Zihin dünyası ortaya çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erodoğan'ın AKPM'deki konuşmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'ndan jet yanıt: Başbakan, konuşmasıyla aslında zihin dünyasının demokrasiyle ne kadar örtüşmediğini ortaya koydu.Tabii yine Sayın Başbakan konuştuğu parlamentonun, TBMM olmadığının da farkındaydı. Zira bu sorular kendisine burada hiç kimse tarafından sorulamamaktadır. Ne parlamentoda ne de basın mensupları tarafından sorulamamakta. Verdiği cevaplar Başbakan'ın zihin dünyasını bir kez daha ortaya çıkardı. Başbakan, çok açık bir şekilde düşünce özgürlüğü ile ilgili olarak bomba hazırlığı ile kitap hazırlığını eşdeğer tuttu.

Haberal'a karşı 17 oy

PM toplantısında Ergenekon tutuklusu Prof. Mehmet Haberal'ın adaylığı da tartışma konusu oldu. Üyeler, 'Zonguldak emeğin başkentidir, oraya sendika kökenli, işçi kökenli bir adayı liste başı yapalım, ya da Haberal'ı en azından üçüncü sıraya koyalım' görüşünü savundu. Haberal'ın adaylığı için yapılan oylamada ise toplam üye 'Listeden çıkarılsın' yönünde oy kullandı.

AKŞAM

YORUMLAR 2
  • yasargur 13 yıl önce Şikayet Et
    eeh. ne diyelim bundan böyle chp. ergenekon un meclis şb.si olarak görev yapar. adres aramaya falan hiç gerek kalmadı.!
    Cevapla
  • badaralı 13 yıl önce Şikayet Et
    kemal efendi. kemal efendi devrim yapacam devrim yacam dedi yaptı yapacağını ama bu tabiri caizse karşı devrim yaptı. vatana millete hayırlı uğurlu olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin