Aziz Babuşçu'dan muhalefe sert eleştiri

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan AK Parti) İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu muhalefete yüklendi.

Aziz Babuşçu'dan muhalefe sert eleştiri
Aziz Babuşçu'dan muhalefe sert eleştiri
GİRİŞ 14.04.2011 17:03 GÜNCELLEME 14.04.2011 17:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) İstanbul milletvekili adayları düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Aziz Babuşçu, ana muhalefeti eleştirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Abdülkadir Aksu Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İl Başkanı Aziz Babuşçu ile Hakan Şükür, Ahmet Kutalmış Türkeş, emekli Hava Pilot Tümgeneral Şirin Ünal'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili adayı katıldı. Toplantıda konuşan Babuşçu, AK Parti'den aday olmuş herkesin ortak rüyasının birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde, daha büyük, daha kalkınmış, daha demokratik, daha özgür ve daha müreffeh bir Türkiye olduğunu söyledi.

Bu ruh ve bu idealler etrafında kenetlenmiş bir kadroyla milletin karşısına çıktıklarını ifade eden Babuşçu, "Bir de muhalefetin özellikle CHP'nin kadro anlayışına bakın. Onlarda bir ideal yok. Onlar da, etrafında buluşulmuş bir ortak değerler manzumesi yok. Onların bu ülke için bir rüyası, bir hayali yok. Peki, ne var? Sadece AK Parti karşıtlığı var.

Evet, CHP hiçbir ideolojik değer, tavır ve ilke gözetmeden sadece AK Parti karşıtlığı temelinde bir araya gelenleri yamalı bohça gibi çıkardı milletin önüne. Sosyal demokratız dediler ama sosyal demokratlığı tescilli olanları listelere almadılar. Solcuyuz dediler, hayatında solculuk yapmamışları listelere aldılar. Demokratız dediler, adı demokrasiyi ortadan kaldırmaya çalışan oluşumlarla anılanları listelere doldurdular. İster sağcı olsun, ister cuntacı-ulusalcı olsun, ister Ergenekoncu olsun fark etmedi onlar için. AK Partiye kim daha çok karşıysa ona baktılar, onu kriter yaptılar. Milletimiz bu tabloyu iyi okuyacaktır" diye konuştu.

Babuçşu, konuşmasında ana muhalefeti sert sözlerle eleştirerek, CHP'yi değişim maskesine getiren şeyin, kendi içlerinde içselleştirdikleri bir değişim ihtiyacı değil, AK Parti'nin gücü olduğunu savundu. CHP'nin derdinin AK Partiyi zayıflatıp, yıpratmak olduğunu ileri süren Babuşçu, "Değiştim, solcuyum diyeceksin ama 1940 model Kemalizm dışında bir vizyonun olmayacak. Sosyal demokratım diyeceksin, Başbakana kahve ağzıyla konuşmak, iç ve dış iftiralara saplanıp kalmak dışında hiçbir plan ve program üretemeyeceksin. Özgürlükler söz konusu oldu mu bir gün öyle bir gün böyle konuşacaksın, yıllarca siyaseti güdük bırakan vesayetçi yapılanmayla ilgili bir tek sözcük söyleyemeyeceksin ama Ergenekon'u savunmak söz konusu olunca coşacaksın, bülbüle döneceksin" diye konuştu.

CHP'nin, "siyasi tercihini CHP lehine yapmışsan vatandaşsın, AK Parti'ye yapmışsan yandaşsın" zihniyetinde olduğunu savunan Babuşçu, AK Partili adaylara seslenerek, "12 Haziran seçimleri hiç kuşkusuz Türkiye siyasi tarihi açısından çok ayrı ve özel bir yere sahip. Sizler de inşallah tarihin adeta yeniden yazılacağı bu sürecin en önemli aktörleri konumundasınız.

Bu bilinçle yürütelim çalışmalarımızı. Bu şuurla İstanbul'un her karışına akıtalım terlerimizi. Bu bilinçle gidilmedik sokak, girilmedik ev, işyeri, kahvehane bırakmayalım. İnşallah her gün bir öncekinden daha çok çalışarak, 13 Haziran sabahı yeni bir Türkiye'ye uyanmanın onur ve gururunu hep birlikte yaşayacağız" dedi.

 İstanbul 2. Bölge'den aday gösterilen emekli Hava Pilot Tümgeneral Şirin Ünal ise basın mensuplarının soruları üzerine, "Böyle bir liderle çalışmak inşallah herkese nasip olur" dedi. Balyoz davasıyla ilgili bir soru üzerine, "Yargı süreci devam ediyor. İnşallah en kısa sürede sonuçlanır" diyen Ünal, "Tutuklular arasında arkadaşınız var mı?" sorusu üzerine de "Bazı komutanlarımız var" diye konuştu. Ünal adaylığıyla ilgili herhangi bir eleştiri alıp, almadığı sorusu üzerine de, "Hayır, bilakis tebrik ediyorlar" şeklinde konuştu.

  İstanbul 3 Bölge'den aday gösterilen Hakan Şükür de, "Sayın Başbakan'ın teklifiyle biz de aday olduk. Partimizin programı çerçevesinde ülkemizi çok daha iyi yerlere getirme ve başarılara başarı eklemek için buradayız. Spor alanında gerek Türkiye'de, gerekse Avrupa'da başarılarım var. Bu alanda da başarılı işler yapmak istiyoruz" dedi. "Fenerbahçeliler de size oy verir mi?" sorusu üzerine de Şükür, "Ben bir milli takım oyuncusuyum onlar da öyle düşünüp, oy vereceklerdir" diye konuştu.

 
 
 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Aysu Vatan 13 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçeli olarak oy vereceğim. Tebrikler Hakan Şükür. Çok sevindim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi