Arıtman: Kılıçdaroğlu faturayı ödesin

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte CHP içinden muhalif sesler yükselmeye başladı.

Arıtman: Kılıçdaroğlu faturayı ödesin
Arıtman: Kılıçdaroğlu faturayı ödesin
GİRİŞ 13.06.2011 15:29 GÜNCELLEME 13.06.2011 15:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Partinin aldığı yüzde 26 oy oranından memnun kalmayan CHP'liler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulunmaya başladı. Deniz Baykal'ın ekibinden İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman ile eski il başkanları Ekrem Bulgun ve Kemal Karataş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevinden derhal istifa etmesini istiyor. Parti içi muhalefet Kılıçdaroğlu'nun başarı olarak gördüğü milletvekili sayısıyla 3,5 milyon oy artışını başarı kabul etmiyor.

CHP'de ortaya çıkan manzaraya en sert tepki Canan Arıtman'dan geldi. Arıtman, seçimdeki başarısızlığın faturasını Kılıçdaroğlu'na keserek, "Sayın Kılıçdaroğlu, faturayı ödemek durumundadır. Ödemeyene ödetirler." dedi. Yeni CHP'nin, Baykal'ın genel başkanlık yaptığı dönemde bıraktığı rakamları bile tutturamadığını iddia eden Arıtman, şöyle konuştu: "Sayın Baykal, son MYK toplantısında bize bir kamuoyu anketi açıklamıştı.

Buna göre partinin oy oranı yüzde 28,7'ydi. Şimdiki sonuç, eskiye oranla düşük kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu partinin başına geldiğinde, esen rüzgârın da etkisiyle yüzde 32–33 oy oranına ulaşmıştık. Kendisi, hedefinin yüzde 40 olduğunu söylemişti."

Genel Baykan Kılıçdaroğlu'na, 'oy oranı yüzde 30'u geçemezse istifa ederim' sözünü hatırlatan Arıtman, "Hattâ bir ara yüzde 40 çıtası koyup bu oranı yakalayamaması halinde ekibiyle birlikte bırakacağını söylemişti.

Manzara ortada, sözlerini tutsun ve partideki görevinden istifa etsin." diyerek istifa çağrısını yineledi. Arıtman, kurultay için imza kampanyası başlayabileceğini ifade etti.
CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş da Deniz Baykal'ın CHP'yi iktidar yapamadığı iddiasıyla Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa getirildiğini ifade etti. İddiasını gerçekleştiremeyenlerin istifa etmesi gerektiğini savunan Karataş, "Yeni CHP, başarısız olmuştur. İzmir'de AK Parti ile makas kapandı. Sahillerde de geriye düştü.

İnat ederek kendini başarılı göstermeye çalışan yöneticiler istifa etmelidir. Kurultay toplanmalı, yeni bir örgüt yapısı ortaya çıkarılmalıdır." açıklamasında bulundu.

Karataş, milletvekili sayısının artmasını seçim sistemine, oy oranındaki artışı ise yeni seçmene bağladı: "Sayın Kılıçdaroğlu, ekibiyle birlikte görevi bırakmalıdır. CHP'yi iktidar yapacağına söz verdi. Şimdi seçmen sayısının artmış olmasıyla 3,5 milyon oy fazla almasının arkasına sığınamaz. AKP de oyunu 5 milyon arttırmıştır.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye geriletseydi başarı sayılırdı. Baykal'a 'Bırakmıyor' diyorlardı, bu da bırakmıyor. 'Ben başarısız oldum, bırakıyorum' demelidir." diye konuştu.
Eski İl Başkanı Ekrem Bulgun da ortada bir başarı göremediğini dile getirdi. CHP'de artan oyların DYP kökenli olduğunu savunan Bulgun, şöyle konuştu: "Türkiye çapında başarı yok. Oylarımız artmış, seçmen sayısı artmış. Kurultay söylentileri duyuyorum. 'İmza toplayacağız' diyenler var. Kim organize edecek bilemiyorum."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 12
  • Ahmet Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    Birak Kilicdaroglunu sen disarda kaldinya!. Inaninki cok sevindim,Aritmani kilicdaroglu bile gözü tutmamiski sokaga atmis,iyi etmis adam . simdi CHP kendi arasinda hesaplasma yasayacak,görünki baykalcilar ve kilicdaroglucular birbirlerini yemege hazirlaniyorlar .
    Cevapla
  • Fatih Karahan 12 yıl önce Şikayet Et
    Nolur Gitmesin KeMAL'imiz. Biz AK PARTİ'liler, onu çok sevdik.
    Cevapla
  • Fatih Karahan 12 yıl önce Şikayet Et
    Kalay istiyor. Yok arkadaş, buna boya olmaz. Bunların dibi bakır. Kalaylamak lâzım.
    Cevapla
  • zararkes 12 yıl önce Şikayet Et
    CHP cennete. Zor kazandığınız sevapları. Bu insanların günahlarına heba etmeyin.
    Cevapla
  • veyis sarıkaya 12 yıl önce Şikayet Et
    % 2,5 kavgasımı yapıyorlar. % 28 olacakmışta % 26 olmuş çok komik bu arada hasan paşa ve muhsin çoruq yorumlar mükemmel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi