İstanbul'un hangi ilçesinde hangi parti aldı?

İstanbul meclise 85 milletvekili gönderdi. Yerel seçimde CHP'nin aldığı sahil ilçelerde AK Parti birinci çıktı. İstanbul'un ilçelerinde ilçe ilçe seçim sonuçları için tıklayınız!

İstanbul'un hangi ilçesinde hangi parti aldı?
İstanbul'un hangi ilçesinde hangi parti aldı?
GİRİŞ 14.06.2011 16:55 GÜNCELLEME 14.06.2011 16:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ak Parti, İstanbul'da en büyük zaferini Sultanbeyli'de kazandı. CHP ise en yüksek oy oranını Beşiktaş'ta yakaladı.

BİRİNCİ BÖLGE:

Ak Parti, İstanbul birinci bölgede en çok oyu yüzde 68.85 ile Sultenbeyli'de aldı. BDP'nin desteklediği bağımsız aday Sebahat Tuncel yüzde 9.47 oyla ikinci oldu.

Ak Parti, Ümraniye'de oyların yüzde 57.96'sını aldı ve en çok oy topladığı ikinci ilçe oldu.

CHP ise en büyük üstünlüğünü Kadıköy'de kurdu, bu ilçede yüzde 58.2 oy oranına ulaştı.

İKİNCİ BÖLGE:

Ak Parti, bu bölgede en yüksek oyu yüzde 64.71 ile Esenler'de kazandı.

CHP, Beşiktaş'ta yüzde 64.17 ile açık ara birinci oldu.


ÜÇÜNCÜ BÖLGE:

Ak Parti, Arnavutköy'de yüzde 61.18 ile birinciliği büyük farkla aldı. Bağcılar da yüzde 60.42 oyla birinci oldu.

CHP, Bakırköy'de yüzde 57.52 oy aldı.

İSTANBUL'UN İLÇE İLÇE TÜM SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL'UN SAHİLLERİNDE DE AK PARTİ RÜZGARI

İki yıl önceki yerel seçimlerde belediye başkanlıklarını CHP’nin aldığı sahil ilçeler Silivri, Avcılar, Büyükçekmece, Kartal, Maltepe ve Ataşehir’de AK Parti birinci çıktı.

kullan

TÜRKİYE genelinde CHP’nin etkili olduğu sahil kentlerinde yaşanan değişim İstanbul’un ilçelerine de sıçradı. Pazar günü yapılan seçimler genel değil yerel olsaydı 2009’da CHP’nin belediye başkanlığını kazandığı Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Maltepe, Kartal ve Ataşehir’de yönetimler değişecekti.

İSTANBUL genelinde yüzde 49.4 oy alan AK Parti 46 milletvekili çıkarırken, yüzde 31.2’de kalan CHP 29 milletvekili aldı. MHP yüzde 9.3’le 7 milletvekilini Ankara’ya gönderirken, BDP’nin desteklediği üç bağımsız da İstanbul’un yeni temsilcileri oldu.

Dört ilçede AK Parti bir ilçede CHP yüzde 60’ı aştı

39 ilçe arasında en büyük fark Sultanbeyli’de yaşandı. AK Parti en güçlü olduğu ilçede yüzde 68.8’i geçti. Arnavutköy, Esenler ve Bağcılar yüzde 60 sınırını geçen diğer ilçeler oldu. CHP ise en yüksek oyu yüzde 64.9 ile Beşiktaş’ta aldı. Kadıköy yüzde 58.2, Bakırköy yüzde 57.5 ile CHP’nin en yüksek oy aldığı bölgeler arasında yer aldı.

Konvoy oluşturup şehir turu attılar

Seçim başarısını şölen havasında kutlayan AK Partililer, araçlarıyla şehir turu attı. Çok sayıda partili, AK Parti il binası önünde toplandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olmayan seçim sonuçlarını değerlendirdiği konuşması da çok sayıda partili tarafından izlendi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu da parti binası önünde kurulan dev ekranlardan Erdoğan’ın konuşmasını dinledi. Erdoğan’ın konuşmasının ardından parti binası önündeki kutlamalar şölen havasında devam etti. Çok sayıda partili araçlarıyla konvoy oluşturup, şehir turu attı.

HABER 7 - STAR GAZETESİ

YORUMLAR 9
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba nizam-ı cedit. Bunların saçmalıklarına ve küstahlıklarına mutlaka bir şekilde cevap vermek gerekiyor.Aksi halde aynı şeyleri tekrar tekrar yazıyorlar.Yazmaları pek önemli değil ama işin aslını bilmeyen boşluktaki insanları bu yazılarıyla etkileyebilir ve yanlarına çekebilirler. Bunların zırvaları ve saldırganlıkları karşısında asla susmayacağız, usanmayacağız,tembellik etmyeceğiz,bıkmayacağız,yılgınlık göstermeyeceğiz bu muzır zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz.İnsiyatif hep bizde olmalı.Hep bir adım onlardan önde olmalıyız.Onlardan daha cesur,daha girişken olmalıyız.Her yerde varlığımızı göstermeliyiz. Erdoğan'ın gösterdiği cesaret,çalışkanlık,dik duruş,azim ve kararlılığın yarısını göstersek bu kadar daha oluruz.Yani,Susmak yok,yola devam.
    Cevapla
  • Octopus Vulgaris 12 yıl önce Şikayet Et
    Birini merak ediyorum. O müjdat gezen adlı komik nerde acaba onu çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • mehmetcandan 12 yıl önce Şikayet Et
    UYAN MİLLET KİME NE İÇİN OY VERDİİGİNİ BİR SORGULA. Başta Sayın Başbakanımızı kazandığı bu büyük zafer dolasıyla canı gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum.Ben 47 senedir İstanbulda oturuyorum ve yaşım itibari ile hem AP hemde CHP dönemini yaşamış biri olarak Akp dönemini kıyasladıgım zaman arada dağlar kadar uçurumların olduğunu söylersem abartmış sayılmam herhalde.Adam kayırma,rüsvet, olayları dendiği zaman aklımıza ilk gelen CHP dir.Benim anlamadıgım İstanbulda Sayın Genel Başkanımızın Belediye Başkanı olduğu tarihten itibaren gerçekleşen büyük değişimi görüptee hala İstanbul,da CHP oy veren insanlar acaba hangi ruh halinde CHP ye oy veriyorlar merak ediyorum.Yoksa onlar Sayın Tayyip Erdogan dan öncekı İstanbul şehrinin hasretliginimi cekiyorlar(Çöp yığınları,Akmayan sular,Yagmur yagdıgında devamlı patlayan alt yapı,Hava kirliligi.Trafik sorunu ve tabiki hastanelerde çekilen ızdırap dolu kuyruklar.v.s gibi)Biz onları cekmek istemedigimiz icin AKP dedık vede cok memnunuz.ALLAH yollarını açık etsin.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    vay be metin hocam. iyi özetlemişsin, ağzına sağlık. cidden tam da dediğin gibi herşey... ders çıkarabilene çok öğütler var bu yorumda.
    Cevapla
  • SeRKaN 12 yıl önce Şikayet Et
    Bülent Türkay efendi..... biz varoşuz ve AKP istiyoruz...çok şükür bizim dediğimiz oldu, zorunuza gitmesin! siz keMal ve çetesiyle mesut bahtiyar olun! bir insan hasetinden çatlarken ne kadar mesut olabilirse o kadar işte :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!