Seçimler bitti şimdi sıra itirazlarda

Seçimde kesin olmayan sonuçların açıklanmasının ardından İstanbul'da ilçe seçim kurulları ve il seçim kurulu, siyasi partilerin itirazlarını değerlendiriyor.

Seçimler bitti şimdi sıra itirazlarda
Seçimler bitti şimdi sıra itirazlarda
GİRİŞ 15.06.2011 18:01 GÜNCELLEME 15.06.2011 18:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, seçim sonuçlarına ilişkin itirazları olan siyasi partiler, ilçe seçim kurulları ile il seçim kuruluna başvuruda bulundu.

MHP'nin Kartal, Pendik, Maltepe, Kadıköy, Sultanbeyli, Ataşehir, Sancaktepe ve Çekmeköy ilçe seçim kurullarına başvuruda bulunup, birleştirme tutanaklarında bazı sandıklarda maddi hatalar yapıldığını belirterek, düzeltilmesini istediği öğrenildi.

İlçe seçim kurullarının yaptıkları incelemelerde tespit edilen bazı maddi hataların düzeltildiği kaydedildi.

Bu düzeltmelere ilişkin kararların bazılarının il seçim kuruluna bildirildiği, bazılarının da yarın ulaştırılacağı öğrenildi.

MHP'nin, seçim sonuçlarına ilişkin il seçim kuruluna da bir itirazda bulunduğu, bu itirazın da yarın ya da cuma günü değerlendirilerek karara bağlanacağı bildirildi.

Bu arada, AK Parti'nin itirazıyla Beykoz İlçe Seçim Kurulu tarafından geçersiz oylara ilişkin bir inceleme yapıldı. İlçe seçim kurulunun kararıyla, 54 sandıktaki oylarda bir değişiklik görülmemesi üzerine, daha fazla sandığın açılmasına gerek duyulmadığı ifade edildi.

Yetkililer, itirazlarla siyasi partilerin oylarında meydana gelen değişikliğin çıkarılan milletvekili sayısına bir etkisi olup olmayacağının, ancak gümrük kapılarından gelen oyların partilere dağıtılmasından sonra ortaya çıkacağını, bu dağıtımın Yüksek Seçim Kurulunca yapıldığını, dolayısıyla oylardaki değişikliğin milletvekili sayısına etkisi konusunda kesin bir şey söylenemeyeceğini kaydetti.

AA

YORUMLAR 1
  • salih koyuncu 12 yıl önce Şikayet Et
    İstikrar. İstikrar kazandı milletimiz kazandı. Hayırlı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı