Mehdi Eker: En çok bize oy veriyorlar

Diyarbakır'da kendilerine destek verenlere teşekkür eden Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ''Bu memlekette yaşayan Kürtler de, Türkler de, Araplar, Lazlar ve Çerkezler de en çok bize oy veriyor'' dedi.

Mehdi Eker: En çok bize oy veriyorlar
Mehdi Eker: En çok bize oy veriyorlar
GİRİŞ 17.06.2011 18:41 GÜNCELLEME 17.06.2011 18:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakan Eker, beraberinde Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Mine Lök Beyaz ve AK Parti İl Başkanı Halit Advan ile Diyarbakır'ın ilçelerinde ziyaretlerde bulunarak, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Bakan Eker ve beraberindekiler ilk ziyareti Çüngüş ilçesine yaptı.

Kaymakam Cengiz Erdem'i makamında ziyaret eden Bakan Eker ve beraberindekiler, 12 Haziran seçimlerinin huzur ve güven içinde geçmesinde katkısı olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Eker, seçimde kendilerine destek veren vatandaşlara teşekkür etmek ve sorunlarının takipçisi olacaklarını söylemek için ilçe ziyaretleri yaptıklarını belirterek, seçimlerin demokrasi şöleni olduğunu ifade etti.

Seçim olmayan ülkelerde kargaşa olduğuna dikkati çeken Eker, şöyle dedi:

''Diyorsunuz ki oralarda aslında serbest seçim olsa vatandaş beğenmediği hükümeti, iktidarı değiştirebilse bu sorunlar birikmez ve o problemler yaşanmazdı. Seçim demokrasinin nimetidir. Demokrasinin kendisi de bir nimettir. Bunun tabiki huzur ve güven içerisinde, kimsenin burnunun kanamadan gerçekleşmesi de olumlu bir gelişmedir. Burada görev alan, bu süreci yöneten Çüngüşlü vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çüngüş bizim için bir hudut ilçesi. Tarıma çok elverişli arazisi olmadığı için sarp bir yerde dağlık bir bölgede olduğundan sürekli göç veren bir ilçe. Birtakım hizmetler buraya aksayarak geliyor veya gelmiyor. Bizim de bunları tespit edip, eksikleri takip edip onarmak ve hizmetleri yenilemek, bundan sonra bizim ajandamızda önemli yer tutacak. Yakından takip edeceğiz'' dedi.

-AK PARTİ BİRİNCİ PARTİ-

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığına geçen Eker, partililer ve vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Ortadoğu'dan Kafkasya'ya, Balkanlardan Afrika'ya bütün dünyanın ve herkesin AK Parti ve AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi başarısını konuştuğunu söyledi.

Eker, AK Parti'nin Türkiye'nin tüm bölgelerinde birinci parti olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

''Her yerde AK Parti birinci parti. Türkiye genelinde ortalama yüzde 50 oy aldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 10 ilin oy ortalaması yüzde 51. BDP'nin desteklediği bağımsızların aldığı oy oranı ise yüzde 34'tür. Doğu Anadolu Bölgesi'nde 14 ilde AK Parti'nin aldığı oy yüzde 53, Bağımsızların aldığı oy oranı ise yüzde 23 civarında. Orada biz 30 puan fark attık. Dolayısıyla AK Parti her halükarda her yerde birinci parti. Bu net.

Bu memlekette yaşayan Kürtler de, Türkler de, Araplar, Lazlar ve Çerkezler de en çok bize oy veriyor. Demek ki biz AK Parti olarak herkesi kucaklıyoruz. Herkesten en çok oyu biz alıyoruz. Bu tabi bizim milletimize teşekkür etmemiz gereken bir durum. Allah bizi milletimize mahcup etmesin. Cenab-ı Allah milletimize hayırlı hizmetlere vesile kılsın bu seçimleri.

AK Parti Çüngüş'te 3 bin 692 oy aldı. 2007'de 3 bin, 2002'de ise bin 918 oy almıştı. Demek ki aynı Türkiye'de olduğu gibi bu ilçemizde çok daha ileri bir noktaya taşımış oylarını. Çüngüş bize önemli bir destek vermiştir. Biz de Çüngüş'ün bu desteğinden ötürü sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Burada ekonomik kaynakların canlandırılması lazım. Tüm bunların takipçisi olacağız.''

-ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK İLLER-

Eker esnaf ziyaretinden sonra Belediye Başkanı Mehmet Geçitli'yi makamında ziyaret etti ve buradan Çermik ilçesine geçerek Kaymakam Nesim Babahanoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'ı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı'nda vatandaşlara seslenen Eker, Çermik'in AK Parti'ye yüzde 68 oy oranı ile en çok desteği veren ilçelerin başında geldiğini söyledi.

Eker, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde BDP'nin birinci partiymiş gibi yansıtıldığını, ancak bunun doğru olmadığını belirtti.

Üzerinde çok çalışmaları gereken bazı iller olduğunu vurgulayan Eker, ''Hakkari, Batman, Şırnak, Diyarbakır gibi illerin üzerinde çok çalışacağız. Ama bu bölgede Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Siirt, Gaziantep, Kilis gibi iller de var. Buralarda ise yüzde 65'e varan oy aldığımız yerler var. Bunları da bileceğiz. Nasıl Diyarbakır'ın bazı ilçelerinde yüzde 68 oy oranına ulaşmışsak, diğer illerde de yüksek oylarımız var. Çermik halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz'' dedi.

-''BÜROKRASİ BİR ZİHNİYET MESELESİ''-

Ergani ilçesine geçen Tarım ve Köyişleri Bakann Mehdi Eker ve beraberindekiler, kaymakam Ramazan Yıldırım'ı ziyaret etti.

Burada ilçe halkı ve seçimin huzurlu bir şekilde geçmesi için çalışan herkese teşekkür ettiğini ifade eden Eker, ilçenin sorunlarının takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaymakam Yıldırım'ın ilçede DSİ'ye ait 10 bin metrekare kullanılmayan alanı 300-400 kişiye istihdam yaratacak girişimlerinin olduğunu, ancak bu girişimlerin bürokratik engellere takıldığını belirtmesi üzerine Eker, bürokrasiyle mücadele ettiklerini söyledi.

''Bürokrasi bir zihniyet meselesi'' diyen Eker, Türkiye'nin demokratikleşmesi, sivilleşmesi ile alakalı idari ve bürokratik yapısındaki düzenlemelerin bu manada büyük önemi olduğunu ifade etti.

AA

YORUMLAR 8
  • murad ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    sayın eker 2. antalya ak partiye neden gecti ,chp nin kalesi olmasına ragmen 10 yılda cok güzel hizmetler yaptınız ,ama 10 yıldır diyarbakırda insanları trt 6,ohal ile kandırıyorsunuz ,türkiyenin 10 büyükşehirnde sivilhavaalnı ,ve cevre yolu bile yok,240 bin oy almak bile başarıdır önce hizmet hizmet hizmet
    Cevapla
  • murad ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    sayın eker 1. başbakanımız olmazsa siz diyarbakırda 100 tane oy alamzsınız ,diyarbakır genelinde başarısızsınız,kabul edin 240 bin oy almış ak parti hic bir ilceyi ayırmadan hizmet etmelisiniz,
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 12 yıl önce Şikayet Et
    SİZE OY VERMEYELİM DE NE EDELİM, OYLUM BOYLUM DEYİP AĞLAYALIM MI?. Sn. Mehdi Eker'le birkaç defa bazı toplantılarda merhabalaşma ve nasılsınız deme fırsatı buldum, gerçekten mükemmel bir beyefendi, milletine sevdalı yiğitlerden! Böyle insanların, böyle vatana sevdalı kahramanların yanında olmayacağız da ne yapacağız, bir öyle olmadı böyle diyenlerin yanında yer alıp vatanı mı ağlatacağız! T.C. Gemisi'nin Yiğit Kaptanı TAYYİP'im Dümende, Kahraman Mürettebat Görevde! Rabbim sizleri korusun, hizmetlerinizi daim eylesin, düşman şerrinden muhafaza buyursun! Vatan size emanet sevdalı güzel insanlar!..
    Cevapla
  • ali 12 yıl önce Şikayet Et
    DARI ANBARINDA GÖRÜYOR. Tarım bakanlığının bütün imkanlarını sevketin yine istediğin olmadı MEHDİ bey ege de akdenizde çiftçiyi nin çanını aldın et ithalatı süttozu ithalatı sen adaylıgıgını egeden bıraksana eger sıfır cekmessen ozaman konuş
    Cevapla
  • ibrahim KAPÇAK 12 yıl önce Şikayet Et
    Konuyla hiç alakası yok ama....... Sayın Bakan konuyla hiç alakası yok ama sizin adınız geçtiği için yazmak mecburiyetini hissetim. Öncelikle Oyumu AKP'ye verdim siyasi pozisyon aynen böyle devam ederse yine mecburen AKP'ye vermek zorunda kalabilirim ama bu sizi cesaretlendirmesin.Sadece yeni bir 28 şubat istemiyorum. Gelelim size benim gözünde siz ve enerji bakanı sıfır alan bakanlarsınız. Hayvancılık için sıfır faizle 7,5 milyon TL.lık. kredi verdik hayvanlığı kalkındırdık falan demeyin. Siz Doktoru, Mühendisi, sanayiciyi hayvancılık işine soktunuz. Ekilmeyen tarlalara mazot parası,yem parası cart parası curt parası adı altında destekleme verdiniz. Bunun yerine her köye her türlü eğitim döküman ve araçlarıyla bir eğitim merkezi kurup 1 ziraat mühendisi 1,2 ziraat teknisyeni göderip bir de görevlerini yapıp yapmadıklarını denetleyen üst birim kursaydınız. Devlete maliyeti hem daha düşük olurdu hemde geri dönüşümü daha farklı olurdu.Yeni dönemde inşallah bu işten daha iyi anlayan bir Tarım Bakanımız olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!