Ak Parti, 15 puan geriden CHP’yi nasıl geçti?

AK Parti’nin yerel seçimlerde CHP’ye kaptırdığı ve 15 puan geriye düştüğü İstanbul Maltepe’de yeniden öne geçmesi ilçenin gündemi oldu.

Ak Parti, 15 puan geriden CHP’yi nasıl geçti?
Ak Parti, 15 puan geriden CHP’yi nasıl geçti?
GİRİŞ 18.06.2011 11:00 GÜNCELLEME 18.06.2011 11:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

2009 yerel seçimlerinde CHP’nin 14-15 puan gerisinde kalan ve Maltepe Belediyesi’ni rakibine kaptıran AK Parti, 12 Haziran Genel Seçimleri’nde ilçe genelinde rakibini geçmesini değerlendirdi.

29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yüzde yüzde 37.9 oy alarak Maltepe Belediyesi’ni yüzde 51.7 alanCHP’ye kaptıran AK Parti, geçen hafta yapılan seçimler sonrasında ilçede yeniden öne geçti.  AK Parti’nin belediyi yöneten CHP’ye 1200 oy fark atmasının nedenlerini açıklayan AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Atilla Üstündağ, 2011 Genel Seçimlerinde vatandaşların, hayal ve boş laf üretenlere, popülist yaklaşımlara ve kavgacı kişiliklere “hayır” yanıtı verirken, istikrara ve güvene itimat ettiğinin söyledi.

AK Parti Maltepe İlçe Teşkilatı olarak yerel seçimlerde aldıkları başarısız sonucu irdelediklerini, yaptıkları hatalardan dersler çıkardıklarını ve Maltepe halkı için durmaksızın çalıştıklarını anlatan Atilla Üstündağ, Maltepelilerin de yaptıkları bu çalışmaların karşılığını son seçimlerde kendilerine verdiğini ifade etti.

"HALK 'İNDİRMESİNİ BİLİRİZ' DEDİ"

Üstündağ, Maltepe’nin en büyük eksiklilerini oluşturan Devlet Hastanesi ve Hükümet Konağı projesi dışında, meydan düzenlemesi, Fındıklı İlköğretim Okulu projesi, 1/5000 Nazım İmar Planları’nın hazırlanması gibi birçok projeyi hayata geçirmek için var güçleriyle çalıştıklarını, buna karşın CHP’li Maltepe Belediyesi’nin kendilerine destek olmak yerine her türlü güçlüğü karşılarına çıkardıklarını belirterek, "Maltepeliler, yerel seçimlerde 51,4 ile seni orada nasıl oturttuysak genel seçimlerde verdiğimiz oyları geri almasını biliriz ve bir sonraki yerel seçimde de seni oradan indirmeyi de biliriz dediler." diye konuştu.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 10
  • mehmet ali 12 yıl önce Şikayet Et
    mehmet isimli işkembeli arkadaş. ben işkembelilerin doktoru sayılan mesleğe mensubum.işkembenden zorun varsa tedavinle yardımcı olabilirim.gerçi sizin işkembeleriniz her şeyi kaldırır kolay rahatsızlanmaz ama bakarsın beleş kömürü de yiyecek sanıp yemişsindir.o zaman işkembe bile rahatsızlanabilir
    Cevapla
  • adnanboy 12 yıl önce Şikayet Et
    ak parti.... bu bir ak parti icraatıdır....
    Cevapla
  • Ali Veli 12 yıl önce Şikayet Et
    Belediye hizmeti sıfır. Maltepede yaşayan bir vatandaş olarak gördüğüm kadarıyla hem belediye hizmetleri yok denecek kadar az hem de bazı inşaatlarla ilgili hayli kuvvetli şüpheli durumlar var. Bir seneden fazla zamandır kapalı kaldırımlar, yarısı işgal edilmiş yollar, ana geçiş yerlerinde yolu sık sık kapatıp çimento basan kamyonlar, kaldırımlar, yollar aşırı bakımsız. Doğuşkent sitesini ve çevresini köpekler sardı yollarda yürüyüş yapamıyoruz. vs yani klasik CHP anlayışı- vatandaş 2ci sınıf
    Cevapla
  • mehmet 12 yıl önce Şikayet Et
    Millet doğruyu gördü. Mehmet ali isimli işkembeden atan kardeşim. Senin gibiler hala var olsa da sayıca azaldı şükür. Bu millet doğruyu gördü. Ak parti iktidarda daha çok iktidarda kalacak inş. Sen daha çok rüyanda mısır ambarı görürsün. Anlamadığım millet ak parti dedikçe ona oy verdikçe senin gibiler uslanacağına daha bir yok bittiniz öldünüz nidaları atıyor :) Gelecek seçimde yüzde 60 oy alır anayasayı da güzel bir şekilde değiştirince ne diyeceksiniz merak ediyorum. yenilen pehlivan güreşe doymaz misali.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet gördü göreceğini.. Ergenekon Terör Örgütü davalarına esas olan Kuvvacıların gerçek yüzlerini Ortodoks kiliselerindeki toplantılarıyla gördük.Mu,me ve mö uygarlıkları masallarıyla Türkleri islamdan uzaklaştırıp birer şamanist veya göktanrı ulusalcısı yapma çalışmalarını da gördük.Komunistinin,faşistinin,dincisinin,kürtçüsünün,darbecisinin,masonunun değişik sebeplerle,hesaplarla ve çıkarlarla Ergenekon çatısı altında buluşup ne fırıldaklar çevirdiklerini de gördük. Türk tarihinin bir parçası olan Ergenekon ismini kirli ve karanlık işlere sokarak lekeleyen sahte kuvvacıları da gördük.Kağıt parçası dedikleri belgeleri gördük.Boru parçası dedikleri law silahlarını gördük. Kuru diye yutturmaya çalıştıkları yaş(ıslak) imzaları gördük.İşlerini güçlerini bırakıp karargahtaki odalarında darbe planları yapanları,millete çökmeyi tasarlayanları gördük.TSK'nın depolarından çalınıp sağa sola zulalanan silah ve mühimmatları gördük.Türk milletine kurulan tuzakları gördük.Her türlü ihaneti gördük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!