CHP'nin seçim itirazı siyasi mizaha dönüştü

12 Haziran genel seçimlerinde umduğunu bulamayan CHP'nin İstanbul Ataşehir'deki seçim sonuçları ile ilgili itirazı siyasi mizah konusu oldu

CHP'nin seçim itirazı siyasi mizaha dönüştü
CHP'nin seçim itirazı siyasi mizaha dönüştü
GİRİŞ 20.06.2011 09:29 GÜNCELLEME 20.06.2011 09:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Abdülkadir Selvi'nin haberi

CHP'nin İstanbul Ataşehir'de seçim sonuçlarına yaptığı itiraz siyasi mizaha neden oldu. CHP'nin itirazını inceleyen YSK, sorunun CHP'li sandık görevlisinin 'boş' anlamına gelen 'null' ifadesini tek 'l' ile 'nul' şeklinde yazmasından kaynaklandığını tespit etti

12 Haziran genel seçimlerinde umduğunu bulamayan CHP'nin İstanbul Ataşehir'deki seçim sonuçları ile ilgili itirazı siyasi mizah konusu oldu. CHP'li sandık görevlisinin İngilizce'de boş anlamına gelen 'null' kelimesini tek 'l' ile 'nul' şeklinde yazmasından kaynaklanan hata nedeniyle CHP, 'seçimde şaibe var' diye itiraz etti. İtrazı değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, sorununun CHP'li sandık görevlisinin, formda boş bırakılması gereken haneye, İngilizce'de 'boş-anlamsız' anlamına gelen, 'null' yerine, tek 'l' ile 'nul' yazmasından kaynaklandığını belirledi.

12 Haziran seçimlerinde İstanbul Ataşehir'de görev yapan CHP'li sandık görevlisinin doldurduğu formda, iki 'l' yerine, tek 'l' yazması üzerine yaşananlar, siyasi mizaha dönüştü. Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partiler adına seçim sandıklarında görev yapacak kişilerden bir form doldurmalarını istedi. Görevlinin, kimlik numarası, mesleği, ev adresi, banka hesap numaraları ve telefonu gibi bilgilerin yer aldığı formda, boş bırakılması ya da gereksiz olarak görülen hanelerin karşısına, 'null' yazılması istendi. Ataşehir'deki CHP'li sandık görevlisi İngilizce'de, 'boş-gereksiz' anlamına gelen, 'null'u tek, 'l' ile yazınca optik okuyucu bunu yanıt olarak değerlendirdi.

ÇİFT YERİNE TEK 'L' SORUN ÇIKARDI


Optik okuyucu formları inceledikten sonra, diğer partilerin sandık görevlileri tarafından, çift 'l' ile yazılan 'null' cevabı nedeniyle o haneyi boş bıraktı. Ancak CHP'li sandık görevlisinin tek 'l' ile yazdığı 'nul'u bir cevap sayarak, forma işledi. Ataşehir'deki seçim sonuçlarına itiraz ederek, oyların sayılmasını için YSK'ya başvuran CHP ise "optik okuyucu CHP'li sandık görevlisine farklı bir form doldurdu. Seçim sonuçlarıyla oynandı" diyerek itirazda bulundu.

YSK'da yapılan incelemede ise CHP'li sandık görevlisine ayrı bir form doldurulmadığı ancak sorunun çift 'l' yerine tek 'l' yazılmasından kaynaklandığı tespit edildi.

Yeni Şafak

YORUMLAR 3
  • celal inan 12 yıl önce Şikayet Et
    Güvensizlik korkusu sarmış .... CHP komiksin yahu ..ne itirazı bu .. sizin hiç bir şeye güveniniz kalmamış
    Cevapla
  • umityldz 12 yıl önce Şikayet Et
    chp. Çaktııın... gene çaktııın.. :))
    Cevapla
  • lf84 12 yıl önce Şikayet Et
    kendileri çok mu farklı. chp başlı başına bir kara mizahtır. kılıçdaroğlu havuzlu villa çıkışıyla ve 25sn, sonra da 6sn de kırdığı sözünden dönme rekoru ve diğer laflarıyla bu mizahı ileri noktalara taşımıştır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...