Namık Kemal Zeybek'ten İsrail çıkışı

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Dünyanın geldiği böyle bir ortamda Türkiye'nin komşularıyla daha çok iyi ilişkiler kurması gerekir'' dedi.

Namık Kemal Zeybek'ten İsrail çıkışı
Namık Kemal Zeybek'ten İsrail çıkışı
GİRİŞ 06.09.2011 14:22 GÜNCELLEME 06.09.2011 14:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'ne katılmak üzere Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine gelen Zeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Libya'daki gelişmelere dikkat çeken Zeybek, ''Libya, emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda kaynaklarına el konulmak ve daha uygun pazar haline getirilmek üzere teslim alındı'' dedi.

 Mısır ve Suriye'deki gelişmelere ilişkin endişelerini de aktaran Zeybek, Türk dış politikasına yönelik eleştirilerde bulundu. NATO bünyesinde Türkiye'ye kurulması planlanan savunma kalkanı ve füze sisteminin Türkiye'nin komşularıyla ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini savunan Zeybek, bu konunun İsrail ile yaşanan sorunun gölgesinde bırakılmak istenildiğini savundu.

Dünyanın geldiği böyle bir ortamda Türkiye'nin komşularıyla daha çok iyi ilişkiler kurması gerektiği görüşünü aktaran Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'ye gerçekleştirdiği ziyareti de eleştirerek, ''Somali'ye yardım yapılacaksa bu yardım yapılır. Ama bu yardımın yapılabilmesi için mutlaka Başbakan'ın mı gitmesi gerekir?'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • daddycooll 12 yıl önce Şikayet Et
    AL BIRINI VUR OTEKINI. ya arkadaslar bu politikaya hep boyle tek gozlu(tek gozle bakan)adamlar mi geliyor?ya bunlarlari boyle konus gorurken tayyip le ne kadar sukur etsek/gurur duysak/destek versek azdir! bunu da goremeyenler, anlini bir secdeye vursunlar ve yaratandan bu konu hakkinda aydinlik istesinler, rabbim belki iki gozle bakmayi onlara gosterir samimi isler...vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?