Bahçeli'den atanamayan öğretmenlere destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, atanamayan öğretmenlerin hak kayıplarının, çağrılarının karşılık bulmamasının, gerekli ilgi ve destekten mahrum kalmalarının kabul edilemeyecek bir olumsuzluk olarak ortada olduğunu belirtti.

Bahçeli'den atanamayan öğretmenlere destek
Bahçeli'den atanamayan öğretmenlere destek
GİRİŞ 12.10.2011 17:02 GÜNCELLEME 12.10.2011 17:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de sosyal ve ekonomik sorunların iddia edildiğinin aksine devamlı artış gösterdiğini, toplumsal huzursuzluğun çapının, cesametinin ve kapsadığı alanın endişe verici bir aşamaya ulaştığını ifade etti.

Bahçeli, şunları kaydetti:

''Buna en başta, hayatlarını idame ettirecek bir işe sahip olmadıklarından dolayı tedirgin ve kaygılı insanımızın sayısındaki hızlı artış etki etmiştir. Bu kapsamda atanamayan öğretmenlerimizin hak kayıpları, çağrılarının karşılık bulmaması, gerekli ilgi ve destekten mahrum kalmaları kabul edilemeyecek bir olumsuzluk olarak ortadadır.

Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin taşıyıcıları olan güzide öğretmenlerimizin önemli bir kısmının, hala görevlerine başlayamamaları, verilen sözlere rağmen atanamamaları büyük bir yanlış ve sakat bir uygulama olarak karşımızdadır. 55 bin yeni öğretmen atamasının bir önceki Milli Eğitim Bakanı tarafından söz verilmesine rağmen bunun 12 Haziran seçimi sonrasında savsaklanması ve çiğnenmesi AKP'nin aldatma ve kandırmayla dolu olan siciline yeni bir ilave olmuştur.

Bugün maalesef öğretmenlerimizin okullarıyla ve öğrencileriyle buluşmaları AKP tarafından engellenmekte ve bu meslek mensupları kaderlerine vicdansızca terk edilmektedir. Hem eğitim ve öğretime katkı vermek isteyen, hem de ekonomik ve sosyal güvencelere ulaşmayı isteyen atanamayan öğretmenlerimizin hazin durumu içimizi acıtmakta ve bizleri derinden üzmektedir.''

Açıklamasında atanamayan öğretmenlerin ağırlaşan şartları ve beklentilerinin bir an önce giderilmesini ve telafi edilmesini isteyen Bahçeli, şöyle devam etti:

''Mevsimlik ve taşeron öğretmen uygulamasının sonlandırılarak, atama bekleyen öğretmenlerimizin meşru, haklı ve doğal talepleri mutlaka karşılanmalı ve bu kanayan yara artık durdurulmalıdır.

AKP hükümetinin daha fazla bu soruna duyarsız kalmayarak, gerekli önlem ve girişimleri başlatması aziz milletimize verdiği sözünün bir gereğidir. Başbakan Erdoğan'ın, başka coğrafyalarda mazlum edebiyatı yapacağına, kendi ülkesinde çilelere, zorluklara ve sıkıntılara maruz kalmış öğretmenlerimize dikkatini çevirmesi tutarlılık olduğu kadar, ahlaken de en açık yükümlülük olacaktır.

Bilinmelidir ki, MHP atanamayan öğretmenlerimizin sesi ve temsilcisi olmayı sonuna kadar sürdürecek, bu meselenin halledilmesi için elinden gelen her türlü çabayı gösterecektir.''

AA

YORUMLAR 2
  • yasemin 12 yıl önce Şikayet Et
    laf atma çözüm öner,Türkiye hepimizin,kösteklikle olmaz insanlık.... iyi doğru diyorsunuz da Bahçeli siz sanki başta olsanız bizi atayacaksınız...sizin iktidarda olduğunuz günleri de gördük...kim düşkün onu tut politikası,başa geçince unut...yemezler..
    Cevapla
  • Celil YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Atanamayan Öğretmenler İçin. YÖK Fen-Edebiyatları ve Eğitim Fakültelerinin kontenjanlarını 30'a ve İkinci Öğretimlerinin kapatılması ile aşılabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi