Devlet Bahçeli'nin bedellideki rahatsızlığı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bedelli askerlik ile ilgili düzenlemede ‘parası olanın bedelli askerlik yapacağı, olmayanın da bundan yararlanamayacağı izleniminin doğmasından rahatsız’ olduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli'nin bedellideki rahatsızlığı
Devlet Bahçeli'nin bedellideki rahatsızlığı
GİRİŞ 24.11.2011 00:04 GÜNCELLEME 24.11.2011 00:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli, yüzeysel, dönemsel ve geçici vaatlerle oyalanarak değil, kalıcı ve kuşatıcı adımlarla çağımızın ayak bağlarını çözmemizin mümkün olduğunu kaydetti. Mutluluk ve rahatlık bütünlükçü olmadıktan ve herkese elini uzatmadıktan sonra bir anlam ifade etmeyeceğini kaydeden Bahçeli, ‘Bunun için atanamayan öğretmenlerimizin durumunun düşünen ve insanlığın farkında olanlar için elem ve endişe verici olduğuna inanıyorum. Bakın bedelli askerlik bekleyenler taleplerine ulaştılar. Yasa teklifi TBMM’ne yakında geliyor. Ancak parası olanın bedelli askerlik yapacağı, olmayanın da bundan yararlanamayacağı izleniminin doğmasından da rahatsızım. Şimdi ise sıra, Öğretmenler Günü’nün 30’ncu yıldönümünde atanamayan tüm öğretmenlerimizin içinde bulundukları meselelere odaklanmaya geldi. Bu geciken hamlenin mutlaka yapılmasını şahsen çok istiyor ve takipçisi olacağımı sizlerle paylaşıyorum.’ dedi.

Bahçeli öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 10
  • Sertaç SEVER 12 yıl önce Şikayet Et
    Keşke 30.000 TL değil 150.000 TL olsaydı. Zenginler zaten emir almaktan elinin kirleneceğinden veya ezilmekten korktuğu için askerden kaçıyor , sizce fakirin veya orta hallinin var mı böyle bir kaygısı?Düğün dernekle , gururla askere gider gariban gocunmaz emir almaktan.Elinin yüzünün çamura bulanması gururdur fotoğraf çektirir göğsünü gere gere anlatır askerlik anılarını.Fakat uyuz olur burnunun dibindeki zengine aynı şartlarda veya kısa dönemde benimle askerliğini yapan bir bakanın yeğeni askerliği boyunca bizle selamlaşmadan bizimle aynı sofradan yemeden askerliğini bitirmiştir.Şimdi siz bedelin yüksek olduğunu savunanlar askerliğe mi karşısınız yoksa parasına mı? İnşallah kısa dönemi de kaldırırlar da zengin parasıyla bir işe yararken kimileri de sırf kısa dönem için abuk subuk üniversiteler okuyup kaçamak dövüş yapmaz.Askerlik istemeyen varsa da iki sene kamu görevi yaptırıp versinler 500 TL para gariban bakalım gider mi , yoksa vicdanlılara kapımı aralanır?
    Cevapla
  • AHMET SEVİNDİK 12 yıl önce Şikayet Et
    beyler bırakın bunları. zengin çocuğu zengin çocuğu deyip insanları farklılaştırmayın cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar zengin çocuğuna bedelli çıksada çıkmasada o bir yolunu bulup öyle böyle işini hal ettirmiştir.Ben bu konuda bedelli zenginler için çıkarıldı mevzusuna takılmıyorum benim yakın bir akrabam 2001 de tecili bitmiş bakaya duruma düşmüş (bana bakaya duruma düşmüş bir zengin çocuğu gösterirmisiniz) 1998 de babasını kaybetmiş bir özürlü kardeşi birde şuanda 74 yaşnda olan annesine bakmak zorunda olduğu için birde sağ olsun bizim siyasiler seçim zamanı vaadler vererek bedelli çıkaracağız ağzıyla oy toplamak uğruna hep ötelemiş şimdi 35 yaşında evli ve bir çocuğu -eşi-annesi-özürlü kardeşi var keşke benim imkanım olsa destek çıksam ama inanınki aysonunu zor getiriyorum.Ben başbakanın açıklamasından sonra çocuğu aradım hayırlı olsundiye adam uçuyordu sevinçten ertesi gün kara kara düşünmeye başladı 30.000 TL nerden bulacağını ağzında dolandırıp duruyordu inşallah kamuda çalışma imkanı sağlanır
    Cevapla
  • Halil İbrahim AYDIN 12 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRUYA DOĞRU YANDAŞLIĞA GEREK YOK. Bu bedelli askerliği içine sindirenin viçdanı nasıl rahat ediyor gercekten merak ediyorum AZICIK VİÇDANI OLAN HERKEZİ YARALADIĞINI DERİM VESSELAM.
    Cevapla
  • İHSAN BULUT 12 yıl önce Şikayet Et
    yani.... Parasi olanlarin %90 i askerlik yapmiyor zaten yada bir şekilde yirtiyorlar.Hic dagda bir zenginin bir millet vekilinin bir bakanin oglunun şehit duştunu yada dagda oldugunu duydunuz mu? Ben duymadim ya siz?Kimse kusura bakmasin 1940 dada ayniydi şimdide ayni memleket.Bu memleketi geliştirmek ve bagimsizligini isteyen sadece bu devleti kuranlardi...
    Cevapla
  • DELİ BALTA 12 yıl önce Şikayet Et
    adama sorarlar. 99 yılında çıkan bedellide 4500 tl yi durumu olmayanlar için bahçeli cebinden mi yatırmış???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler