BDP'li Başkan Kuzey Irak'a kaçtı

BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın’ın, hakkındaki mahkûmiyet kararı nedeniyle yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.

BDP'li Başkan Kuzey Irak'a kaçtı
BDP'li Başkan Kuzey Irak'a kaçtı
GİRİŞ 28.11.2011 12:28 GÜNCELLEME 28.11.2011 12:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Aydın, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemde yaptığı konuşmadan dolayı 8 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Aydın'ın yurt dışına gitmesinin ardından BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'na eş başkanlık kapsamında Zübeyde Zümrüt ile Ömer Önen atandı. Önen, geçtiğimiz günlerde KCK'nın kent meclisilerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Diyarbakır’da 1 yıla yakın BDP İl Başkanlığı yapan Mehmet Ali Aydın, İmralı’da tutuklu bulunan Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin protesto edildiği yürüyüşten sonra bir konuşma yapmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın hakkında ‘Bağlar ilçesinde 15 Şubat 2010 tarihinde toplanan gruba hitap ederken terör örgütü propagandası yaptığı’ iddiasıyla iddianame hazırlamıştı. İddianamede, Aydın'ın 'terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' ve 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Aydın 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Aydın’ın avukatları karara itiraz ederek Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay’ın da cezayı onaması üzerine Aydın, Kuzey Irak’ın Zaho kentine kaçtı.

Habur Sınır Kapısı’ndan çıkış yaptığı belirlenen Aydın’ın, Kuzey Irak’ın Türkiye sınırındaki Zaho kentinde kendisi gibi cezası nedeniyle yurtdışına kaçan kapatılan DTP’nin Cizre İlçe Başkanı Yakup Budak’ın evinde kaldığı belirtiliyor. KCK ana davasından tutuklanan eski Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak’ın kardeşi olan Yakup Budak’ın 3 yıl önce yurtdışına çıktığı ve Zaho’da kaldığı biliniyor. Budak, DTP’nin düzenlediği 'Êdi Bese anadilde eğitim istiyorum' kampanyası kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle 2008 yılında gözaltına alınmıştı. Yakup Budak hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan dava açılmıştı. Ancak Aydın’ın kararı beklemeden yurtdışına kaçtığı belirtiliyor.

DTK SÖZCÜSÜ DE KAYIPLARA KARIŞTI

İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın talimatıyla kurulduğu iddia edilen Demokratik Toplum Kongresi’nin sözcüsü Cemal Coşkun’un da yurtdışına çıktığı belirtiliyor. Coşkun’ın KCK operasyonları öncesi Türkiye’yi terk etmesi dikkat çekmişti. Coşkun’dan boşalan DTK sözcülüğüne şuana kadar kimse getirilmedi. Coşkun’ın görevi bırakarak yurtdışına çıkmasından beri DTK herhangi bir etkinlik düzenlemedi. Coşkun hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma ya da yakalama kararı olmadığı öğrenildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • abbas yolcu 12 yıl önce Şikayet Et
    BARZANİ DOST MU?. Mit ne işe yarıyor bir türlü aklım ermiyor,28 şubat sürecinde bir emniyetçi demiştiki "faillerin 24 saat yatak odasıda dahil izlenmektedir"böyle bir güç o zaman vardıda şimdimi yok,birde bu barzani bdp ve pkk nin korumasıdır,kuzey ırak bunlar için arka bahçedir,hükümet eğer bu işi ciddi çözecekse barzaniye acı tattırmalıdır,başka türlü olmaz,merhametten bunlar anlamaz,adamların hainlik cibilliyetlerinde var.
    Cevapla
  • ali 12 yıl önce Şikayet Et
    parayı bulan kaçıyor.. önce parayı buluyolar sonrada işi dava adı altında meşrulaştırıp kaçıyolar. amaç avrupa
    Cevapla
  • Yusuf BAĞCI 12 yıl önce Şikayet Et
    ENİNDE SONUNDA GİDECEKLERİ YER KUZEY IRAK. Darısı diğer bdp milletvekillerine ve yaşadıkları,doydukları yere ihanet edenlere onlarda vakit geçirmeden bizimle yaşamak isteyenler kuzey ıraka gidip orada devletlerinide kursunlar yaşasınlar hadi babayiğitseniz cesursa gitmeye karar verin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha