Olmayan tekilat DP'ye nasıl katıldı?

Manisa’da, Türkiye Partisi ve Doğru Yol Partisi (DYP)’nden 150 kişinin Demokrat Parti’ye katıldığı iddialarına DYP'den açıklama geldi. Açıklamada özellikle nir nokta dikkat çekti.

Olmayan tekilat DP'ye nasıl katıldı?
Olmayan tekilat DP'ye nasıl katıldı?
GİRİŞ 21.12.2011 18:29 GÜNCELLEME 21.12.2011 18:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pazar günü Manisa’da, Türkiye Partisi (TP) ve Doğru Yol Partisi (DYP)’nden 150 kişinin Demokrat Parti (DP)’ye katıldığı ve Sayın Genel Başkanlarının katılımı ile "Toplu Katılım Töreni" düzenlendiği şekilde bir haber, Doğan Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilmiş ve bazı internet sitelerinde haber olarak verilmiştir. Habere ait 3-4 tane de resim yayınlanmıştı.

Konu ile ilgili Doğru Yol Partisi’nden Haber 7'ye açıklama geldi.

Partiden yapılan açıklamada, Manisa’da DYP'nin teşkilatı olmadığı vurgulanırken şöyle denildi: "Türkiye çapında 70 ilde teşkilatlanmasını tamamlayan DYP, henüz Manisa’da teşkilatını kurmamıştır. İl teşkilatı, il başkanlığı veya üyesi Manisa’da yoktur. Olmayan bir Manisa DYP teşkilatı ve üyeleri nasıl Demokrat Parti’ye katılabilir?

Ayrıca haberin resimlerine bakıldığında, katılım töreni yapılan düğün salonunda DP’li vatandaşlar dahil toplamda 30-40 kişinin olduğu görülmektedir. Katıldığı iddia edilen 150 kişi gizlenmiş veya saklanmış mıdır?"

GENEL BAŞKAN ÖZAÇIKGÖZ'ÜN 'DP'YE KATILIM" İDDİALARINA TEPKİSİ

Basına yansıyan iddialarla ilgili DYP Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz de Haber 7'ye telefonla bir değerlendirmede bulundu.

DYP üzerinde oyunlar oynandığını belirten Çetin Özaçıkgöz şöoyle konuştu: “4 yıldır sistematik olarak sürdürülen “DYP’nin DP’ye katılacağı”, hatta satılacağı yönündeki haberler kesinlikle gerçek dışıdır. DYP ismini satın alabilecek bir para birimi henüz tedavüle çıkmamıştır. 2007 yılında yapılan yanlışlıklar sebebi ile yollarımızı ayırdık. Aslında biz yolumuza devam ediyoruz. Biz, olaylı ve şaibe kokan “DP-ANAP” birleşim sürecine dahil olmadık ve bunun hata olduğunu söyledik. DYP’yi yeniden kurduk, teşkilatlandık ve seçimlere katıldık. O zaman bizi dinlemeyen DP üst yönetimi şimdi DYP ismi için bize baskı yapıyor. DP tabanı da iki arada bir derede kalıyor.

Terk ettiğin bir misyon ve isim üzerinden siyaset yapmak, hele hele yanıltmalı katılım haberi yaymak, siyasi bir partiye yakışmamaktadır.

Kesinlikle doğru olmayan bu Manisa’daki toplu katılım haberinin aksine, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde DP’nin ilçe teşkilatı ve hatta belde belediye başkanı düzeyinde bir çok üyesi DYP’ye katılmıştır. İşte bu katılımlar gerçektir. Dileyene katılım evrakları ve resmi Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı yazışmalarını verebiliriz” dedi.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 4
  • Erol Gürler 12 yıl önce Şikayet Et
    Adam bi internete bakar. Harbiden adam DYP nin internet sitesine bi bakar ya.Olmayan teşkilat bize katıldı demişler.Hadi DP böyle bi hata yaptıda, DHA nasıl atladı bunu?
    Cevapla
  • akkor bayırlı 12 yıl önce Şikayet Et
    Müessez Nizamın Dyp'si. Dyp'yi iyi bilirim siyasi ihtiraslarından hala arınamayan Süleyman Demirelin Demokrat Partiyi zora sokmak için kurdurduğu her daim müesses nizamı savunan bir partidir genel başkan olduğunu iddia eden şu adamın söylemlerine bakarsanız her 3 lafından 2'si babadır :)) 1980 aklıyla siyaset yapıyorlar bizde gülerek izliyoruz birde kendilerini DP ile karşılaştırmaları gerçekten komik Haber7'nin de bunlara prim vermesine üzüldüm gerçekten, ayrıca adamlar her 3-5 günde bir sokaktan adam çevirip il-ilçe başkanı olarak atıyorlar sonra kendileride unutuyor sonrada böyle bas bas bağırıyorlar açık 1 tane teşkilatı olmadan DP'yi zora sokmak için seçimlere sokuldu bu organizasyon parti değil onun için organizasyon diyorum
    Cevapla
  • İLKER KAZIM 12 yıl önce Şikayet Et
    YUHHHH artık. Yuh artık DP.Bari bi haber yayacan, adamların nerde teşkilatı var ona baksaydın. Teşkilatı olan bi yer seçseydin
    Cevapla
  • Osman Turgut 12 yıl önce Şikayet Et
    İlahi DP .... :). Bu Demokrat Parti neden sürekli intihar ediyor.Gül gibi DYP ismini bıraktılar DP'yi kurdular, bak birileri çıkıp DYP'yi yeniden kurdu.Sonrada geri geliyorlar diye yala haber yap....İlahi DP :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı