CHP'li dava açtı, Kılıçdaroğlu yanlış dedi

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Gerçek Gündem.com'un Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'a 100 Bin TL'lik tazminat davası açtı.

CHP'li dava açtı, Kılıçdaroğlu yanlış dedi
CHP'li dava açtı, Kılıçdaroğlu yanlış dedi
GİRİŞ 30.12.2011 13:18 GÜNCELLEME 30.12.2011 13:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Beyaz TV'de yayımlanan Dinamit adlı programda sorduğu sorular dolayısıyla Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş hakkında dava açtı. İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Ayaydın, dava dilekçesinde "Kişilik haklarıma ağır şekilde saldırı yapıldı, hakaret edildi" gerekçesini öne sürdü. Ayaydın, Gerçek Gündem.com'un Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş hakkında açtığı davada, 100 Bin TL talep etti.

www.gercekgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş ise açılan dava karşısında şu yorumu yaptı:  "Bu dava, (benim hakkımda hiçbir şey yazma anlamına gelir) Bu çok net.  CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın açtığı dava karşısında hiç şaşırmadım. Çünkü; bir süre önce CHP Genel Merkezi, (Gerçek Gündem'i okumayın) diye bildiri yayımlamıştı. O bildiriden sonra okunma oranlarımız yüzde 137 oranında arttı. Sanırım Aydın Ayaydın da o bildiri sonrası durumdan vazife çıkardı. Dava açarak genel merkeze destek verdiğini göstermek istedi." dedi.

KILIÇDAROĞLU DAVA AÇMAK YANLIŞ DEDİ

Kılıçdaroğlu, "Dava açması yanlış olmuş, haberde ya da yorumlarda yanlışlık varsa tekzip yollanıp düzelttirebilirdi" dedi.

Gazete ve TV'lerin Ankara Temsilcileri ile Mariott Otel'de sabah kahvaltısında buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Medyanın özgür bir ortamda yayın yapamadığını belirten Kılıçdaroğlu, gazetecilerin baskı altında olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun yorumu üzerine söz alan Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz ise, CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın Gerçek Gündem.com'un Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş hakkında açtığı davayı sordu. Adem Yavuz, "Basına yönelik baskılardan şikayet ediyorsunuz ancak, sizin tabirinizle en çok okuduğunuz site olan Gerçek Gündem'de yer alan bir yorumdan ötürü, Milletvekiliniz Aydın Ayaydın, Gazeteci Barış Yarkadaş'a yüzbin TL'lik dava açıyor. Bu denli yüksek bir miktarda tazminat talep edilmesini ve gazeteciye dava açılmasını nasıl yorumluyorsunuz?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu soru üzerine şöyle konuştu: "Barış Yarkadaş'a dava açıldığını şimdi öğrendim. Eğer haberde ya da yorumda bir yanlışlık varsa, Sayın Ayaydın tekzip yollayıp düzelttirebilirdi. Dava açılması yanlış olmuş. Eğer tekzip yollandığı halde yayımlanmasaydı, o halde dava açma hakkı doğardı. Doğru olan tekzip yollamaktır."

(www.gerçekgundem.com)

YORUMLAR 1
  • kasım yurtlu 12 yıl önce Şikayet Et
    TAKRİRİ SUKUN KANUNU ACABA DEVAM MI EDİYOR YOKSA BASIN ÖZGÜR DEĞİL Mİ?. İstiklal mahkemeleri geri kurulupta insanlarımız sorgusuz sualsiz hatta savunmasız idam edilmeye mi başlandı. Ben özgürlükleri kalmadıyı anlayamadım. emin çölajan denen adam yoksa hapiste istediği manşeti atarak pisliklerini ortaya mı kusuyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...