Kışanak: Başbakan'ın yeri Başbuğ'un yanıdır

Şanlıurfa'da konuşan BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, “ İnternet andıcı davasında Başbakan Erdoğan’ın yeri İlker Başbuğ’un yanıdır, cezaevidir” dedi.

Kışanak: Başbakan'ın yeri Başbuğ'un yanıdır
Kışanak: Başbakan'ın yeri Başbuğ'un yanıdır
GİRİŞ 09.01.2012 09:10 GÜNCELLEME 09.01.2012 09:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa BDP İl Örgütü tarafından düzenlenen “Barış ve Demokrasi Partisi Dayanışma Yemeğine Eş Başkanı Gülten Kışanak, Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici, İl Örgütü Eş Başkanları Fatma İzol, Mehmet Durgun, 1000 kadar partili ve  davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Dayanışma Yemeği Törenine 1 dakikalık saygı duruşu ile başlandı. Bu esnada zafer işaretleri ve ardından “Şehit Namırın” sloganları atıldı.  

Konuşmak üzere kürsüye geçen Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici sözü fazla uzatmayacağını belirterek mikrofonu  BDP Eş Başkanı Kışanak’a uzattı.

Kışanak yaşanan tarihsel süreçte bir araya gelmenin önemine vurgu yaparak özgürlük ve barışa her zamankinden daha yakın olunduğunu ifade etti. ‘Kürt Sorunu’nda çözüm noktasına gelmiştik diyen Eş Başkan Kışanak, “ Bize saldırarak bizi tasfiye etmek istiyorlar” dedi. Kışanak sözlerinin devamında,”Aslında bize saldırarak barışa giden yolları tasfiye ediyorlar” dedi.

Kışanak, “Binlerce arkadaşımızı bu yüzden tutukladılar. Tutuklamalarla bu sorunu ortadan kaldıracaklarını sanıyorlar. Bu politikayla sorunu çözeceklerini sanıyorlar. Yüzlercesini de tutuklasalar, binlercesi gelecek” dedi.

20. Yüzyılda zencilerin Amerika’daki durumuna atıfta bulunan Kışanak, “O yüzyıllarda Zenciler de aynı sloganı kullandılar, “Ez Lı Vırım” yani “Ben Buradayım” dediler ve yüzyılın sonlarına doğru başardılar. Bu slogana sahip çıkarak partimize üye olalım” dedi.
Uludere’de hayatını kaybeden 35 mazot kaçakçısı olayına da değinen Kışanak, “Yüreğimiz yangın yeri. Biz bu yangını söndürmek istiyoruz. Uludere’de katliam yaptılar. Daha ilk dakikada oyunları boşa çıktı. Tüm kesimler ayaklandı. Yargıya, adalete hesap verene kadar bu mücadeleyi sürdürmeliyiz” dedi.

Kışanak’ın gündeminde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen operasyonlar da vardı. “Bugün Cudi ve Şırnak’tan kötü haberler aldık” diyen Kışanak , “Bu imha politikasının önüne geçebilecek bir duruş sergilemek insanlık borcu” dedi.

“Savaş çığırtkanlıklarını yürütenler insanlıklarını yitirmişler” diyen Kışanak, Uludere olayı sonrasına dikkatleri çekerek, “20 Saat sustular, sonra  “Operasyon Hatası” dediler. 35 kişiden 19’u çocuk bedeni.20 saat sonra operasyon kazası diyorlar.  İnsanlığın bittiği andır” dedi.

Gülten Kışanak'ın  gündeminde İnternet andıcı ve Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanması olayları da vardı. Kışanak, “Böylesi bir süreçte eski genelkurmay başkanı tutuklandı. Cezaevine gönderildi. Bunlar hükümeti devirmek istediler. Bizde davacıyız ama bizim davamızı görüşecek mahkeme yok. Bizim davamız 17 bin faili meçhul cinayet, bizim davamız insanlık davası….. Bunun takipçisi olacağız. Bu halka hesap verecekler” dedi.Kışanak İnternet andıcı davası ile ilgili  ilginç bir iddia da ortaya attı. “İnternet andıcı davasında Başbakan’ın da imzası var. Kürtleri susturun, diyor” diyen Kışanak, “Bu durumda Başbakan’ın yeri İlker Başbuğ’un yanıdır, cezaevidir” dedi. Eş Başkan, “O belge mahkemede kısmen okundu. Başbakan’ın imzasının olduğu yere gelmeden paketlenip geri götürüldü” dedi.
Kışanak, İlker Başbuğ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Onlar davalarında anlaşamadılar. Anlaşamadıkları yeri de mahkemede çözüyorlar. Bizim davamızı ise çözecek mahkeme yok. Örgütlü halk mücadelemize devam edeceğiz” dedi. sanliurfa.com

YORUMLAR 5
  • emin içel 12 yıl önce Şikayet Et
    cezaevi. söyleyene bakın siz ne kadar da masumsunuz yüzünüzden okunuyor herşeyin hesabını soran Allah var siz merak etmeyin içerdekiler bunu hiç hesap ediyorlarmıydı sanıyorsunuz millete kefen hazırlarken....
    Cevapla
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    İKRAH ETTİRDİ. Bu gültan kışanak diye anılan şahışın ne görüntüsünü ne konuşmalarını hakiki Türk Milleti kaldıracak durumda değil. İkrah ettik artık gündemden düşüründe biraz kafamızı dinleyelim.
    Cevapla
  • fahrettin bekiroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    BENCE YANLIŞ. Başbakan Başbuğun yanında rahatsız olur onun yeri İMRALI olmalı.
    Cevapla
  • Fevzi DURMUŞ 12 yıl önce Şikayet Et
    anlamadığım şey. bunların ve mhp nin amacı belli .....mhp ve bunlar akpartiden nefret ediyor ...biri başbakana ırkçı faist diyor diğeri başbakana pkk lıların yanında yer alıyorsun diyor....acaba başbakanmı sizmi!
    Cevapla
  • Musa Turan 12 yıl önce Şikayet Et
    Senin yerin de. Öcalanın yanıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası