Destici: Yazıcıoğlu 'büyük birlik'le bunu söylemişti

BBPlideri Mustafa Destici, ''Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'büyük birlik'ten kastı Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla 75 milyonun birliğiydi'' dedi.

Destici: Yazıcıoğlu 'büyük birlik'le bunu söylemişti
Destici: Yazıcıoğlu 'büyük birlik'le bunu söylemişti
GİRİŞ 28.03.2012 00:47 GÜNCELLEME 28.03.2012 00:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP Kocaeli İl Başkanlığı'nca Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, ''Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki şehitleri anma programı''nda konuşan Destici, şehitliğin Allah katında çok yüksek ve ulvi bir mertebe olduğunu söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünden sonra BBP'ye ömür biçildiğini vurgulayan Destici, ''Bugün üçüncü yıl dönümündeyiz, hala dimdik ayakta. Rabbim, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkasında kalan arkadaşlarına ömür verdiği sürece, onun dava arkadaşlarına güç verdiği sürece bu hareket daima yaşayacaktır. Milletin muktedir iktidarını gerçekleştirene kadar devam edecektir'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun, davasına tam inanmış, teslim olmuş bir lider olduğunu dile getiren Destici, Yazıcıoğlu'nun, istediği her partide milletvekili, bakan, çok büyük gruplarla Meclise girecek imkanlara sahip olmasına rağmen bunların hiç birisini tercih etmediğini vurguladı.

Destici, şöyle konuştu:

''Muhsin Yazıcıoğlu, Türk siyasetinde çok önemli bir yere sahiptir. Yazıcıoğlu, siyaseti 'ülke ve millet meselelerinde, memleket meselelerinde gömleğin birinci düğmesini iliklemek' olarak görüyordu. Gömleğin birinci düğmesi doğru iliklenirse diğer işlerin de düzeleceğine ve memleketin milletin refahının güvenliğinin ve geleceğini kurtarılacağına inanıyordu. Muhsin Yazıcıoğlu 'büyük birlik' derken sadece Büyük Birlik Partililerin birliğinden bahsetmiyordu. 'Büyük birlik' derken sadece milliyetçi, ülkücü kadroların birliğinden de bahsetmiyordu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'büyük birlik'ten kastı Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla 75 milyonun birliğiydi. 'Bir hayalim var, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne birleşmiş ve kaynaşmış bir Türk-İsam dünyası hayal ediyorum' diyordu.''

-Terör meselesi-

Türkiye'nin birinci gündem maddesinin terör olduğuna değinen Destici, şunları kaydetti:

''Terör sadece şehit etmiyor, 27 yılda 500 milyar dolarınız bitmiş, bunun dışında da son on yılda 500 milyar dolar borç faizine vermişsiniz. 2012 bütçesinde de 50,2 milyar dolar borç faizi ödüyorsunuz. Bununla yapacağınız yatırımları değerlendirdiğinizde en az 2 trilyon dolar gibi bir zararı var. Eğer bu para Türkiye'nin kasasında kalsaydı Türkiye bugün dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisiydi. İşte o zaman da Türkiye'ye sorulmadan ne Irak işgal edilebilir, ne Libya petrollerine el konulabilir, ne Afganistan işgal edilebilir, ne de bu bölgeler sömürülebilirdi. PKK'nın bu kadar desteklenmesinin, bu kadar korunmasının, kollanmasının tüm kavgası bu. Türkiye'nin ilerlemesine izin verilmiyor.''

Kuran-ı Kerim okunan anma programında Destici ve partililer, Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Gökhan GÖKTÜRK 12 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Ümmeti Muhammede Yardım Eyle. Bu topraklar üzerinde yaşayan, milletin vergileriyle maaş alan, barınan, sınırlı ömrünü lüks içinde sürdüren, ahiretini düşünmeyen ve ihanet içinde olan kim varsa, Allahım, onlara fırsat verme.Rabbim, bu toprakları bize kanlarıyla emanet eden ecdadımızın fedakarlıkların farkında olarak maneviyatımıza sahip çıkmamızı nasip eyle.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor