Destici'den hükümete sivil şehit tepkisi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör olaylarında ölen sivilleri de şehit kapsamına alan 19 maddelik yasa tasarısı ile ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu, 'hata'dan dönülmesini istedi.

Destici'den hükümete sivil şehit tepkisi
Destici'den hükümete sivil şehit tepkisi
GİRİŞ 28.03.2012 15:47 GÜNCELLEME 28.03.2012 15:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Destici, Terör olaylarında ölen sivilleri de şehit kapsamına alan 19 maddelik yasa tasarısı ile ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu.

Devletin güvenliği, milletin huzuru ve selameti için görev yapan asker, polis, öğretmen ve diğer kamu görevlilerinin, ‘devlete savaş ilan edenler’ tarafından katledildiğini belirten Destici, “AKP Hükümeti, ‘Sivil Şehitlik’ gibi içi boş ve kof bir kavram geliştirmiş ve bu kavramın içine de, Ermenisiyle, zerdüştü ile ateisti ile PKK'lısı ile hepsini dahil etmiş durumda. Büyük Türk Milletinin Hükümeti bunu nasıl söyleyebilir. Şehitlik gibi yüce bir kavramı bu şekilde nasıl berhava edebilir. Ayrıca, Hükümet yine, düzenlemenin geçmişe dönük olarak ta uygulanacağını ve 1987’den sonraki olaylarda mağdur olanları da kapsayacağını belirtiyor. Bu akıl tutulmasıdır. “ dedi.

Destici, yüzde 90’ı Müslüman olan bir ülkede yaşayan herkesin, şehitlik konusunda ortak kanaatleri olduğunu, ülke insanlarının şehitliği son Ekmel din olan İslam’da “Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz zira onlar diridirler. Onlar bizim katımızdan rızıklanmaktadırlar lakin siz bilemezsiniz’’ Ayet-i kerimesine uygun olarak idrak ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Şaşkınlıkla izliyoruz. Devletin ‘Sivil Şehitlik’ kapsamı buraya kadar uzandı. Demek ki bu kapsama; kaçakçılık, yataklık, lojistik destek ve istihbarat yoluyla destek verenlerde dahil edilecek.

PKK ya her türlü yardımı yapan, desteğini veren sempatizan kişilerde; PKK kurşunuyla, bombasıyla veya infaz yoluyla öldürülürlerde dahil edilecek. Hâlbuki terör örgütünün üst felsefesi ve kadrosu zaten şehitliğe inanmayan bir yapı. Devlet, kendi ihmali sonucu da ölenleri anlaşılan o ki şehit kapsamına sokacak. Devletin özür dileme şekli bu mu? Hükümet ne demek istiyor? ‘Evet ihmalimiz oldu terör saldırılarından ölmeyebilirdiniz. Özür yetmez sizi şehit ilan ettik.’

Şehitlik bu kadar basit dağıtılacak bir ulufe mi? bunun; Allahın kendi rızası için kendi davası için vatanını korurken milletini korurken ölenlere rabbin bir hediyesi olduğunu bilmiyor mu? Buna hakkınız da yok haddiniz de yok. Bu durum şehitlerimizin de kemikleri sızlatan bir durum. Müslüman Türk milletinin içini acıtacak bir durum ve Cenab-ı Allah’ın kabul edemeyeceği bir haldir. AKP hükümeti akıl tutulmasını bir kenara bırakarak ve kendisine akıl verenleri tersleyerek, kendine gelmeli ve bu hatadan derhal rücu etmelidir."

YORUMLAR 12
  • Mehmet Bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    DESTİCİYE BİR SORU DAHA: İSLAM'DA VATAN KAVRAMI NEDİR?. Etrafı tellerle çevrilmiş toprak parçasına vatan denir mi? Bir insan eğer İslami kavramlarla konuşuyorsa, o kavramın islami karşılığını da araştırmalı. Şehit, vatan kavramları İslamı siyasetlerine alet etmeye çalışan birilerinin istediği gibi yorumlayabilecekleri kavramlar değildir. Emevilerden bu yana devleti yönetmeye talip olan siyasetçiler ve askerler bu iki kavramı kullanarak sürekli müslümanları sömürmüşlerdir. Bu yola Evren gibi militaristler bile tevessül etmişlerdir.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    DESTİCİYE BİR KAÇ SORU.... Ayet-i Kerimeyi okudun. Bir de şunu bir açıkla bakalım: Allah'ın yolu nedir? Ayet okuduğuna göre Kur'an-ı Kerim'deki Allah'ın yolu kavramının açıklamasını da biliyorsundur. Zerdüşt, ateist vs. saymışsın...bunlar şehit olmaz çünkü müslüman değiller demişsin.Şehit dediğin insanların imanına da şahitsin demek ki. Buna İP'çilerin yetiştirdikleri de dahil mi? Kur'an-ı Kerim'i yere atıp, üstünde tepinen adam da ölürse şehit midir? Hoş sen şehit desen de bir şey ifade etmez zaten. Sana Ahiret Yurdunda noter görevi vermeyecekler. Orada herkesin sicili açıkça ortada olacak.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    BU ŞEHİTLİK EKONOMİSİNDEN DOLAYI MI İSTENİYOR?. Yoksa Allah'ın şehit kabul etmediğini sen şehit saysan ne olur, saymasan ne olur? Bugün şehit kabul edilen bir çok kişiyi Allah'ın şehit saymadığını biraz İslamı bilen herkes bilir. İslam'da kimlerin şehit olduğu bellidir. Not: İlgilenenler İslam'da vatan kavramını da biraz araştırsınlar. Öyle vatan deyince her toprak parçası vatan olmuyor.
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    bu işin sonu yok. evet örgüt içi hesaplaşmalar,infazlar sonucu ölenleride zaman içinde bu statüye kavuşturacaksınız.12 eylül öncesi sağ-sol çatışmaları,hizbullah-pkk çatışmaları,jitem ve diğer derinlerin infazları sonucu ölen herkesi şehit saymak zorunda kalabilirsiniz.biyerlere şirin görüneceğiz diye zaten içi boşaltılmış şehitlik kavramını tamamen boşaltmayın.yarın bir gün lazım olursa kendini feda edecek vatan evladı bulamazsınız !ben kendi adıma git ermenici ve kürtçüler savunsun derim,başkaları ne der onu bilmem..
    Cevapla
  • ahmet kelem 12 yıl önce Şikayet Et
    yanlışa yanlışla karşılık verilmez.. Her önüne gelene şehit derseniz şahitler şehitler saplar samanlar birbirine karışır.Şehitlik bu milletin inancına göre peygamberlikten sonra gelen en şerefli ölümdür.Şehitlik gibi yüce makamı laik devletin rejimi ve varlığınıkutsamak için taraftarlarına verdiği rüşvet olarak dağıtamaz. Laik devlet din ve dince kutsal sayılan kavramları ret ve inkar ettiğine göre-bakınız:atatürk ilke veinkilapları ya da CHP ilkeleri-şu şehitliği istismar etmekten vazgeçin. Bıktık bu şehitlerden demokrasi şehidi,basın şehidi özgürlük savaşcısı,laikliği koruma ve kollama mücahitleri,türban ve islamla savaş muharibleri,hazır kıt'a CHP kaldırım gücü,bdp nin taçcı kücük mücahitleri...Yaşarken saygın militan ölünce Şehit..devletine milletine saygılı biz kuzu sade vatandaşlar ise şimdide NİYAZİ ölsek de niyazi,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti