Kılıçdaroğlu: Kimse bizi bu yoldan alıkoyamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın hakkını, kendilerine oy vermeyenlerin dahi hakkını savunmanın CHP'nin görevi olduğunu ve kimsenin bu yoldan alıkoyamacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Kimse bizi bu yoldan alıkoyamaz
Kılıçdaroğlu: Kimse bizi bu yoldan alıkoyamaz
GİRİŞ 14.04.2012 17:43 GÜNCELLEME 14.04.2012 17:43
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın hakkını, kendilerine oy vermeyenlerin dahi hakkını savunmanın CHP'nin temel görevi olduğunu belirterek, ''Biz böyle öğrendik. Kul hakkı yememeyi öğrendik. İnsanlara saygı duymayı öğrendik. İnsanlarla beraber yola çıkmayı öğrendik. Onların dertlerine derman olmayı öğrendik. Bu bizim yolumuzdur. Kimse bizi bu yoldan alıkoyamaz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi Altayçeşme Mahallesi Spor Kompleksinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, belediyelerin gençlere ve halka hizmet etmek için çalıştığını dile getirdi.

''Eğer bir ülke gençlerine önem veriyorsa, geleceğine önem veriyor demektir'' diyen Kılıçdaroğlu, gençlere olanak sağlanmasının da geleceğe sahip çıkılması anlamına geldiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi'nin gençlere olanaklar sağlamak istediğini, ancak büyükşehir belediyesinin engel olduğunu savunarak, ''İstedikleri kadar engel olsunlar, hizmet etmek boynumuzun borcudur'' dedi.

İstanbul'daki CHP'li ilçe belediyelerin yanı sıra Antalya, İzmir ve Aydın belediyelerinin de zorluklarla karşılaştığını anlatan Kılıçdaroğlu, tüm engellere rağmen hizmetlerin arttığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi'nin kültür merkezinde pek çok tiyatro gösterimi yapıldığını hatırlatarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Tiyatroları'nda kısıtlama getirdiğini savundu.

''Bundan sonra oyunu biz belirleyeceğiz, siz değil'' denildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Hangi anlayış bu. Tipik çağ dışı anlayış. Sanatçıya müdahale edilir mi?'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sanatçıya müdahale edilemeyeceğini vurgulayarak, ''Sen kimsin? Sanattan ne anlarsın sen? Ben de sanatçı değilim. Ben de bu işten anlamam. Ancak bu işten anlayan adamın verdiği karara saygı gösteririm'' şeklinde konuştu.

Ressam, tiyatro sanatçısı, karikatürist, heykeltıraş, köşe yazarına müdahale edilemeyeceğini de dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Ama bunların ruhu müdahale etme üzerine kurulu. 'Her şeyi ben bilirim' diyorlar. 'Her şeyi ben bilirim' diyen adam, dünyanın en cahil adamıdır'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, belediyelerin yurt yapmak istediklerini de belirterek, ancak ''belediye yurt yapamaz'' denildiğini söyledi.

Konuşmasını yağmur altında yapan Kılıçdaroğlu, ''Yağmurun altında sizleri bekletiyorum ama ben de yağmurun altındayım. Aynı koşullardayız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, kendisine ''Halkçı Kemal'' diye seslenenlere de şunları söyledi:

''Sizin hakkınızı, halkın hakkını, bize oy vermeyenlerin dahi hakkını savunmak CHP'nin temel görevidir. Biz böyle öğrendik. Kul hakkı yememeyi öğrendik. İnsanlara saygı duymayı öğrendik. İnsanlarla beraber yola çıkmayı öğrendik. Onların dertlerine derman olmayı öğrendik. Bu bizim yolumuzdur. Kimse bizi bu yoldan alıkoyamaz.''

Halkın iyiliği ve halkın çıkarları için mücadele verdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, belediyelerin halka hizmet etmeyi kendilerine görev edindiklerini kaydetti.

Belediyenin ek hizmet binasının açılışını da gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, gündüz bakımevinin açılışına ise katılmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • bgungor 12 yıl önce Şikayet Et
    o/o kaç oyunuz varki. Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz böyle iktidar oooluuunnmaaazzzzz,herkezin partsi olmayı deneyiniz....?
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Evrende Bilmeyen Yoktur. Chp nin kuruluş amacı islamı önce devlet, sonrada güncel hayattan söküp atmaktır. 1934 te çıkan din kitapları İslama ve Hz.Peygamberimize hakaret doludur. Hala da yapıyorlar, eğer chp de azacık islama saygı olsaydı, Fazıl saya bitane bi kokana var ona tepki gösterirlerdi.
    Cevapla
  • sabriye 12 yıl önce Şikayet Et
    CHP GERÇEKTEN DİNSİZ Mİ NEDEN HERKES BÖYLE SÖYLÜYOR ANKETLERDE BÖYLE DİYOR. Gerçekten CHP islam düşmanı bir parti mi? neden halk böyle algılıyor.içkiyi savunuyor Kurana gelince yokuşa sürüyor gerçekten duyduklarımız doğru mu?
    Cevapla
  • sabriye 12 yıl önce Şikayet Et
    CHP Lİ SOLCULARIN NEDEN HİÇ YARDIM KURULUŞLARI YOK TÜM YARDIM KURULUŞLAR SAĞIN. SOLCULARIN yardım sever duyguları yok mu? tüm yardım kuruluşları sağ görüşlülerin.solculuk bu mu? solcular para bulsa içerler sözü doğru mu yoksa.
    Cevapla
  • sabriye 12 yıl önce Şikayet Et
    CHP Yİ HAKKIN VE HALKIN YOLUNDAN ALIKOYAN NEDİR? DİNSİZLİK YOLUNA CHP DEVAM DEDİ. CHP nin yolu dinsizliktir kimse o yoldan chp yi alıkoyamaz mı demek istiyor anlıyamadım. halkın chp yi dinsiz algılaması neden uygulamalarından mı yoksa meyhanelerden çıkmamasından mı yoksa başörtü düşmanlığından mı yoksa ramazanda oruç tutmamalarından mı yoksa kuranı yasaklamalarından mı yoksa ezanı yasaklamalarından mı yoksa halkın chp lileri hiç camide görmemesinden mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar