İnce: Evren ve Şahinkaya'ya bir kinimiz yok

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 12 Eylül'ün yargılanmasıyle ilgili şaşırtan ifadelerde bulundu.

İnce: Evren ve Şahinkaya'ya bir kinimiz yok
İnce: Evren ve Şahinkaya'ya bir kinimiz yok
GİRİŞ 22.04.2012 16:42 GÜNCELLEME 22.04.2012 16:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Bunların 12 Eylül'ün yargılanmasından anladıkları şey, iki ihtiyarın yargılanmasıdır. Bizim Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya kinimiz yok. İki tane ihtiyar bunlar. Önemli olan, kim icazet verdi darbeye, kim nemalandı bu darbeden ve kim kazandı? Bunları bulmamız lazım'' dedi.

İnce, partisinin Devrek İlçe Başkanlığı'nın olağan kongresinde yaptığı konuşmada, ''gittiği her yerde AK Partililerin canını yaktığını, kendisinin bu nedenle iki polis kamerasıyla takip edildiğini'' öne sürdü.

Kongrede polis kamerası göremediğini belirten İnce, ''Çok ayıp, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü sınıfta kaldı. Her gittiğim yerde iki kamera takip ediyor. Ben onların canını yaktıkça, onlar da bana dava açıyorlar. Nasıl olsa yargı da onların arka bahçesi. Buradan 'acaba bunu susturabilir miyiz' diye düşünüyorlar'' dedi.

Kendilerinin ''köyden geldiklerini'' ifade eden İnce, ''Bu Başbakan İsmet İnönü'ye, geçmişimize, tek parti dönemine sürekli hakaret ediyor. Eğer bu ülkede İsmet Paşa çok partili yaşamı getirmemiş olsaydı, onun kızı Dolmabahçe'de sultan olurdu, ben de köyümde seyisin oğlu olurdum ama demokrasi beni üç kez milletvekili yaptırdı. Cumhurbaşkanının torununu iki kez milletvekili yaptırdı. Demokrasinin güzelliği burada'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''geçmişte CHP'nin camilere saman doldurduğunu ve ahır yaptırdığını'' söylediğini dile getiren İnce, şunları kaydetti:

''Camilerin içine saman doldurdular doğru ama samanların içerisine silah sakladılar. Bu memleketi savunmak için yaptılar bunu. Bunu söyleyince, Başbakan 'bunu anladık, Niğde'de jandarma caminin içerisine insanları sokmadı' diyor. Valla burası da doğru. Alman orduları Avrupa'yı kan gölüne boğarken İsmet Paşa diyor ki 'ya bunlar bizim sınırımıza gelir ve saldırırlarsa' diye düşünüyor. Topkapı Sarayı'nda Hz. Muhammed'in kutsal emanetleri var. Hz. Ali'nin kılıcı var. Padişahların tahtları var. Yüzyıllardır bir birikimimiz var. İsmet Paşa bu kutsal emanetleri alıyor, bir trene dolduruyor, Adana'ya gönderiyor, oradan da Niğde'ye gönderiyor. Orada merkezde bir caminin içine koyuyor ve etrafına jandarma dikiyor ve 'bu camiye kimse girmeyecek' diyor. Yanlış mı bu, doğru değil mi?''

İnce, ''Dini ve imanı Başbakandan öğrenecek değiliz. Elhamdülillah biz de Müslümanız. Bunlara mı kaldı bizim Müslümanlığımızı tartışmak?'' dedi.

-12 Eylül davası-

12 Eylül davasına da değinen İnce, ''Bunların 12 Eylül'ün yargılanmasından anladıkları şey, iki ihtiyarın yargılanmasıdır. Bizim Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya kinimiz yok. İki tane ihtiyar bunlar. Önemli olan, kim icazet verdi darbeye, kim nemalandı bu darbeden ve kim kazandı? Bunları bulmamız lazım'' diye konuştu. Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki dava sayısında birinci olduğunu söyleyen İnce, ''Basın özgürlüğü liginde sonlardayız. Tutuklu gazeteci sayısıyla birinci sıradayız. Bu ülkede sekiz milletvekili tutuklu ve biri de Zonguldak milletvekili Mehmet Haberal'dır. Tutuklu ve milletvekili, bu iki sözcük yan yana gelebilir mi? Yani bu ülkede bugün eksik milli irade ve eksik demokrasi vardır. Ayıplı demokrasi vardır. Bugün 2 milyon oy hapistedir'' ifadelerini kullandı.

İnce, 4 4 4 eğitim sistemine ilişkin, ''Burada haramı Kur'anla kapatmak istediler. Bu tartışma Kur'an-ı Kerim tartışması ve öğretilmesi tartışması değildir. Bu bir rant tartışmasıdır'' dedi.

Daha sonra, Çaycuma'ya geçerek, Filyos çayı üzerindeki köprünün çöktüğü bölgede incelemelerde bulunan İnce, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör'den bilgi aldı, kayıp yakınlarıyla görüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Turgut 11 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ Mİ BİR ŞEYDEN ANLAMAZSINIZ. ALAHTAN YAPILANLARDAN ANLAYAN milyonlar var. Tek muhalefet anlayışınız herşeyi sulandırma çabası. Ergenekonu sulandır, darbe yargılamasını sulandır, din konusunu sulandır, milletvekili seçimlerini sulandır. Ne olacak bu işin sonu, çamur dimi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?