'Gerçeklerin ortaya çıkması niçin intikam olsun?'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Danışmanı Dr. Fatih Erbakan, "28 Şubat ile asıl hesaplaşma D-8'lerin canlandırılmasıyla, İslam birliğinin kurulmasıyla ve BOP'a karşı durmakla olur" dedi.

'Gerçeklerin ortaya çıkması niçin intikam olsun?'
'Gerçeklerin ortaya çıkması niçin intikam olsun?'
GİRİŞ 23.04.2012 13:36 GÜNCELLEME 23.04.2012 13:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erbakan, partisinin İzmir İl teşkilatında düzenlenen Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, Milli Görüş hareketinin sıradan bir siyaset yapmadığını, 40 yılı aşkın süredir bütün insanlığın kurtuluşu ve saadeti için çalıştığını söyledi.

Saadet Partisi'nin Türkiye'deki 60 siyasi partiden biri olmadığını ve koltuk sevdası uğruna sahip oldukları değerlerden vazgeçmediklerini belirten Erbakan, ABD'den, İsrail ve AB'den icazet alarak siyaset yapmadıklarını ve mazlumların sesi olduklarını dile getirdi. Erbakan, Milli Görüş davasının rakamlarla ölçülmeyeceğini ifade etti. Ne kadar budansalar da köklerinin sağlam olduğunu ve yeniden şahlanacaklarını anlatan Erbakan, "Bir elimize ömür boyu başbakanlığı, öbür elimize de ömür boyu cumhurbaşkanlığını koysalar davamızdan dönmeyiz" diye konuştu.

Faizci kapitalist sistemin refah yerine sömürüyü getirdiğini savunan Erbakan, sözlerine şöyle devam etti: "AK Parti iktidarının bütün reklam yaptıkları duble yollar, hızlı tren, bedava ders kitabı gibi uygulamalarını toplayalım.

Türkiye'de 10 yıldır toplam 50 milyar dolarlık yatırım yaptı. Millete verdikleri tüm para bundan ibaret. Bu süre içinde faize, yani sömürü çarkına ödenen para ise 400 milyar dolardır. Ellerinde her türlü imkan varken bu faizci kapitalist düzeni değiştirmek, hakkı üstün tutan bir sistem kurmak gayretinde olmadılar. Ekonomi politikaları sadece zam, vergi, faiz ve borçtan oluşuyor. Milli geliri kişi başı yıllık 15 bin dolara çıkarttıklarını iddia ediyorlar. Öyleyse bu ülkede vatandaşın kredi kartı borcu niçin 50 misli arttı?"

28 Şubat soruşturmasına da değinen Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "28 Şubat darbesinin asıl hedefi D-8 projesinin baltalanmasıydı. Denk bütçe uygulamasının ortadan kaldırılmasıydı. 28 Şubatla asıl hesaplaşma D-8'lerin canlandırılmasıyla olur. İslam birliğini kurmakla olur. BOP'a karşı durmakla olur. Bu nedenle asıl hesaplaşmayı, bunları gerçekleştirecek olan Milli Görüş kadroları yapacaktır."

SP İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe ise, 28 Şubat soruşturmasının en önemli özelliğinin toplumsal mutabakatın oluştuğu yegane dava olmasından kaynaklandığını söyledi.

Herkesin desteklediği soruşturmada bu suçu işleyenlerin olayı sulandırarak eylemlerine devam ettiklerini belirten Sakartepe, şöyle konuştu: "Bir takım gülünç iddialar ile hâla merhum Erbakan hocamızla uğraşılıyor. Onun emri olduğu gibi akıl almaz iddialar ortaya atılıyor. Ne yani. Erbakan kendi hükümetini düşürmek, partisini kapattırmak için mi düğmeye bastı? Soruşturma intikama dönüşmesin deniliyor. Gerçeklerin ortaya çıkması niçin intikam olsun?"

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    Tek gercek. erbakan ve ihtiyar heyetinin cuntayi engellemekte basarili olmak soyle dursun cunta yapilacaginin cunta ya;ildiktan sonra anlamalaridir - o vakte kadar susurluk a faso fiso diyerek bu pisligi ortmeye ugrasiyorlardi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler