AK Parti'nin İzmir, CHP'nin İstanbul hesabı

Akşam, 6 ay sonra yerel seçim varmışcasına çarpıcı haberlerle çıktı. AK Parti'nin İzmir'i, CHP'nin İstanbul'u alma hesapları ve Egemen Bağış İstanbul adaylığı için ne dedi?

AK Parti'nin İzmir, CHP'nin İstanbul hesabı
AK Parti'nin İzmir, CHP'nin İstanbul hesabı
GİRİŞ 02.05.2012 07:55 GÜNCELLEME 02.05.2012 07:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

2014'de yapılması planlanan fakat Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin yasayla ilgili kararına göre 2013'ün Ekim ayına çekilmesi gündemde olan yerel seçimler için çalışmalar şimdiden başladı. Son günlerde ise gazetelerde "kulis" haberleri yer almaya başladı. Akşam gazetesi de bugün İstanbul ve İzmir'e yönelik üç çarpıcı habere yer verdi.

Bunlardan en dikkat çekeni ise İzmir'le ilgili olanı...

- AK Parti CHP'nin kalesi İzmir'i alabilmek için genel seçimlerde milletvekili seçtirdiği ve üçüncü dönemini yaşayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı aday gösterecek.

Diğer iki haberde ise gözler İstanbul'a çevrilmiş durumda.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün İstanbul'da 12 belediye başkanı ve 39 ilçe yöneticisiyle yaptığı toplantıda parti örgütüne 2014 yerel seçimlerini kastederek, 'İstanbul'u alın, bunun için ne gerekiyorsa yapın.' talimatını vermiş durumda.

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını düşündüğü iddialarını yalanlayarak, "Kadir Bey'in arkasındayım" dedi.

İşte üç haberin ayrıntıları:


AK PARTİ'NİN 'KALE'Yİ FETHETME HESAPLARI

Hükümet, CHP'nin kalesi İzmir'i ele geçirmek için stratejik atak başlatıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dev organizasyonu İzmir'e kazandırmak yarın EXPO zirvesi yapacak.

CHP'li belediyelerin, operasyonlar nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçtiği İzmir'de çok sayıda projeyi görücüye çıkaran AK Parti'nin asıl hedefi 2014'teki yerel seçimler. Partinin ağır topları Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ı İzmir'den milletvekili seçtiren ve yeni kabinede de iki koltuğu bu isimlere veren Başbakan Erdoğan'ın, CHP kalesini fethetmeye kararlı olduğu belirtiliyor. Kulislerde, şimdiden, 'üç dönem milletvekilliği' kuralına takılacak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yoğun olarak konuşuluyor. (Hakkı Kurban / Akşam)


BÜYÜKŞEHİR'İ ALIN, TÜRKİYE'Yİ DEĞİŞTİRELİM

CHP'nin 13 Mayıs'taki İstanbul İl Kongresi'nde Ankara formülü devrede. Kılıçdaroğlu'nun 'olur'unu alan formüle göre yerel seçimlere kadar Emrehan Salıcı ile yola devam edilecek.

Öte yandan önceki gün İstanbul'da 12 belediye başkanı ve 39 ilçe yöneticisiyle toplantı yapan Kılıçdaroğlu'nun parti örgütüne 2014 yerel seçimlerini kastederek, 'İstanbul'u alın, bunun için ne gerekiyorsa yapın. Büyükşehir'i alırsak Türkiye'de de birçok şeyi değiştirebileceğimizi unutmayın' dediği öğrenildi. 'Sokağa daha çok inelim, daha çok kapı çalalım' diyen CHP lideri 2014'te minimum 20 ilçe belediye başkalığının kazanılmasını istiyor. (A. Rezzak Oral / Akşam)


 

"KADİR AĞABEY'İN ARKASINDAYIM"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını düşündüğü iddialarını yalanladı. İstanbul için başkanlık arayışı olmadığını söyleyen Bakan Bağış, 'Kadir ağabey gayet başarılı bir şekilde görevini sürdürüyor. 10 yıldan beri desteklediğim gibi bugün de Kadir Bey'in arkasındayım' dedi.

Egemen Bağış, İstanbul'un bir dünya markası olması için hep birlikte çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi: 'AB üyesi olmamamıza rağmen İstanbul'un hem Avrupa Kültür Başkenti hem de Avrupa Spor Başkenti olması bu sayede mümkün olmuştur. Bugüne kadar partimizin bir neferi olarak Genel Merkezimiz ve Başbakanımız hangi görevleri verdiyse onları en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Biz siyaseti şahsımız için değil, ülkemiz ve milletimize hizmet için yapıyoruz. Allah bize ömür verdiği müddetçe de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve partimizin takdirleri doğrultusunda hizmet etmeye devam ederiz.'

USTALIK DÖNEMİ İÇİN BİR DAHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha önce, bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediğini şu sözlerle açıklamıştı: 'Sayın Başbakanımızın başlattığı ustalık dönemi var. Partim ve İstanbullular 'evet' derse bir dönem daha İstanbul'da başkanlık yapmak isterim. Böylece siyasi hayatımız da biter diye düşünüyorum. Tabii, geleceği bilemiyorum ama burada noktayı koymak isterim.'

Akşam

YORUMLAR 6
  • ziya retçi 11 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu ezberleri bozmalı!. geçen seçim yarıda bıraktığı işi tamamlamak için ibb başkanlığına yine aday olmalı. chp başkanı olsa bile bunu yapmalı. zaten chp başkanının kazanamadığı bir seçimi, başka hiçbir chp mensubu kazanamaz, deemi?
    Cevapla
  • suat trabzon 11 yıl önce Şikayet Et
    İstanbula dinamik başkan. Kadir bey Başkan olursa Akparti kaybeder. Burdan yetkililere sesleniyorum. Kadir bey yüzeysel işlerle uğraşıyor. Kendi başına karar verebilcek biri lazım. Bir bina 30.kata çıkınca haberi oluyor, ve birinden icazet almadan müdahalede edemiyor.
    Cevapla
  • emrah 11 yıl önce Şikayet Et
    ne anlar belediyecilikten. bu işi yapan fatih belediye başkanı ve sarıgül bunlar bence ibb yi hak ediyor
    Cevapla
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    Başaranlar kalsın. Ankara gibi memur şehrinde başarılı olan. Nedense okuyanların çoğu solcu oluyor,herşeyi fen olayı deyip maneviyatı zayıflıyor.solculara papuç bırakmayan sayın melih beyi uzun yıllar yerinde görmek isteriz.
    Cevapla
  • miskin 11 yıl önce Şikayet Et
    Genç Kadro Lazım. İstanbul dinamik bir şehir, ihtiyacı olan başkan ise aristokrat kökenden değil ara sokaklardan yetişmiş, gözü kara, çalılşanlarını mütahit kuşatmasından kurtaracak karakterde olması lazım, aksi taktirde kmlerce metro, yerine metrobus gelir, avrupa kültür, spor başkenti olmak vatandaşa birşey kazandırmaz, sadece böyle ünvanlarla ağzımıza bal sürerler. Demiryolu ağları, alt yapı çalışmaları, yerbilimleri inceleme çalışmaları hala eksik, yüzlerce yıldır bu şehire sahibiz, ama şehir sahipsiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!