Erdoğan'ın yeni 2 numarası olacak isim

AK Parti tüzüğündeki 3. dönem kotası nedeniyle yeni dönemde Erdoğan'ın partinin 2 numarasına seçeceği ismin belli olduğu iddia edildi.

Erdoğan'ın yeni 2 numarası olacak isim
Erdoğan'ın yeni 2 numarası olacak isim
GİRİŞ 15.07.2012 06:30 GÜNCELLEME 30.09.2012 20:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Seçim öncesi transfer harekatı başlatan Başbakan Erdoğan'ın partide önemli bir revizyona gideceği ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'de ikinci adamlığa Numan Kurtulmuş'u getirirken, parti yönetiminde önemli değişiklikler yapacak.

İşte Erdoğan'ın 2014 'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek hazırladığı değişim planı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek yeni bir oyun planı hazırladı. Numan Kurtulmuş hamlesi de değişimin ilk habercisi. 'Usta' şimdi de 2014 sonrasını da kapsayacak mimariye girdi. Sırada parti yönetimi, Bakanlar Kurulu ve Meclis vitrininde yapılacak değişiklikler var.
 
REVİZYONA HAZIRLANIYOR
 
Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre; Çankaya Köşkü'ne çıkma olasılığı yüksek görülen Erdoğan, AK Parti'yi yeni döneme göre yapılandırıyor ve köklü bir revizyona hazırlanıyor. Erdoğan, partinin yeni mimarisini yaparken, muhalefet olabilecek odakları da parti çatısına almayı düşünüyor.
 
KONGREDE GÖVDE GÖSTERİSİ
 
12 Eylül referandumunda yüzde 58 oy aldıran birlikteliği Cumhurbaşkanlığı seçiminde de tekrarlamayı planlıyor. Bu projenin ilk adımı 30 Eylül'de yapılacak Büyük Kongre'de olacak. Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu'nun katılımları büyük oranda Kongre'de gövde gösterisi şeklinde olacak. Kurtulmuş ve Soylu'ya başka isimlerin ekleneceği konuşuluyor.
 
EN KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK MYK'DA
 
AK Parti'de ilk ve en köklü değişim MKYK'da olacak ve 50 kişiden oluşan liste revize edilecek. Kurtulmuş banko listede olacak. İsmi Erdoğan sonrası lider adayları arasında geçen Kurtulmuş, parti yönetimine de giriyor. AK Parti'nin sayısı 12 olan genel başkan yardımcılarının en az yedisinin değişeceği de konuşuluyor.
 
PARTİNİN 2 NUMARASI OLACAK İSİM
 
Kurtulmuş'un partinin 'iki numarası' görülen siyasi işler başkanlığına gelebileceği belirtiliyor. Kabineden bir-iki ismin de parti yönetimine kaydırılma ihtimali de gündemde.
 
Kabine ve Meclis vitrini değişikliği parti yönetiminden sonra olacak. AK Parti'nin genel merkez ve Meclis yönetiminden üç ve ya dört kişinin bakan olabileceği söyleniyor.
 
YORULAN İSİMLER KABİNEDE YOK
 
Yeni kabinede 'yorulan, yıpranan' bazı isimlerin yer almayacağı herkesin dilinde. Bir, iki bakanın yer değiştirmesi de sürpriz olmayacak. Meclis Başkanvekilliği ve Grup Başkanvekilliği ile Komisyon Başkanlıkları ise kabine revizyonunun ardından olacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ikinci dönem de AK Parti tarafından aday gösterilmesi beklentiler arasında.
 
3 DÖNEM KURALI
 
AK Parti'de merak konusu olan bir diğer konu da üç dönem kuralının ne olacağı. Aralarında Başbakan Erdoğan ile bakanların da yer aldığı 70'e yakın isim gelecek dönem milletvekili adayı olamıyor. Başbakan Erdoğan, görevde olduğu sürece kuralı değiştirmeyi düşünmüyor. Yeniden aday olamaycak bazı isimlerin Büyükşehirler belediye başkan adayı yapılacağı konuşuluyor.
 
"NUMAN KURTULMUŞ DEĞERLİ BİR BİLİM ADAMIDIR"
 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, ”Sayın Numan Kurtulmuş da değerli bir bilim adamıdır. Düzgün bir duruşu olan kişiliğe sahiptir. Geçmişi de bellidir” dedi.

YORUMLAR 8
  • erhan ay 11 yıl önce Şikayet Et
    erdogan hayalleri gerceklestiriyor. kurtulmusun basbakan vekil olmasi hayaldi gercek olacak
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    yoruma bak başbakanım etrafınızdaki......... temizlemeye başladınız.... vesselam
    Cevapla
  • erkan aykac 11 yıl önce Şikayet Et
    başlangıç....... sayın başbakanım etrafınızdaki çakalları temizlemeye başladız.ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.sizden ricam halkın içinden güvendiğiniz kimsenin bilmediği kişileri danışman yapınız ..gönüllülük ilkesiyle..bunlar size halkın gözünden bilgi versinler.değerlendirmelerinizi ona göre yapın...bir nevi tebdili mekanın günümüze uyarlanmış hali..başarısını gözlemleyin...fahri trafik müşavirliği gibi birşey...en ufak aksaklığı size bildirsinler...
    Cevapla
  • Osman Gönültaş 11 yıl önce Şikayet Et
    muhsin yazıcıoğlu. ah be ah şimdi bide nuhsin yazıcıoğlı olucak tı onuda akpartimize getiricektik.sen ozman gör bü türkiyemizi hey be bugunleri görerek öldürdüler rahmetliyi..!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    fikir adamlığı. ak parti hükümetine ve sayın başbakanımız recep tayyip erdoğan'a yaptıkları revizyonlar ve büyük değişim ve gelişimler için müteşekkirim ve yine kendilerini yani koltuk sevdaları olmadıklarını kanıtlamaları beni mutlu etti... ve bu değişiklik operasyonunun hayırlara tebdil olmasını ve milletimiz ve sayın ak parti hükümetimiz için hayırlara vesile olmasını ve başarıya ulaşmasını yüce allah'tan diliyorum. dediğim gibi bel ki misyonunu tamamlamış abilerimiz, liderlerimiz revizyona tabii tutulacak ama sayın başbakanımız ve sayın ak parti hükümeti bu kişileri kullanılmış kağıt gibi atmayacağı ve yeni gelen bakanlarımızın ve vekillerimizin arka planında fikir adamlıklarını icra edecekleri kesindir hayırlısıyla inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum