Saadet'in Bursa kongresine şok itiraz!

Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatı'nın 5. Olağanüstü Kongresi'ne bazı adayların alınmadığını ileri süren SP Yenişehir İlçe Teşkilatı üyeleri, seçimin iptali için dava açıp, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Saadet'in Bursa kongresine şok itiraz!
Saadet'in Bursa kongresine şok itiraz!
GİRİŞ 03.08.2012 11:55 GÜNCELLEME 03.08.2012 11:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 İl Başkanlığı için adaylığını koyacağı kongreye alınmadıklarına dair çektikleri video kaydını delil olarak savcılığa sunan SP Yenişehir İlçe Teşkilatı üyesi gazeteci Orhan Efe, bunun Fatih Erbakan'ın SP'den silme operasyonunun bir adımı olduğunu iddia ederek, "650 delegeden 280 oyu zor alan Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu'nun başkanlığı tartışmalıdır. Çünkü 3 oyun birini ancak alabilmiştir" dedi.

Hafta sonu yapılan SP'nin Bursa İl Teşkilatı 5. Olağanüstü Kongresi'ne alınmadıklarını iddia eden başkan adaylarından SP Yenişehir İlçe Teşkilatı üyesi Orhan Efe, Yenişehir eski İlçe Başkanı ve İl Delegesi Ahmet Şengül, İlçe Teşkilat Üyesi ve İl Kongre Delegesi İsmail Ataç ile birlikte adliyeye geldi. Partililer, kongrenin yapıldığı parti binasına alınmadıklarına dair çektikleri video kayıtlarını da delil olarak yanlarında getirdi. 3 SP'li, kendilerini kongreye almayan 20 kişi ile onlara bu talimatı verdiğini ileri sürdükleri SP Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu ve Kongre Divan Başkanı Mustafa Balta hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan suç duyurusunda bulundu. Ayrıca kongre binasına girişleri fiili olarak engellenip, hukuki haklarının gasp edildiğini ileri süren Yenişehir İlçe Teşkilatı üyeleri, 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne de kongrenin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı.

"KONGRE ANKARA'DAN GELEN TALİMATLARLA YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA YAPILMIŞTIR"

Adliye önünde bir açıklama yapan SP Yenişehir İlçe Teşkilatı üyesi Orhan Efe, hafta sonu bir kongre yapılacağını sosyal paylaşım sitesinden duyduklarını ifade ederek, "Milli görüş tarihinde görülmemiş bir şekilde Ramazan günü, öğle saatinde, son derece küçük olan il binasında SP'nin kongresi yapılmaya çalışılmıştır. Bunun bir tek amacı vardır. Özellikle son dönemde Anadolu'da şehir şehir, ilçe ilçe konferans veren SP Genel Başkan Danışmanı ve Genel İdare Kurulu üyesi Dr. Fatih Erbakan'ın SP'den silme operasyonunun bir adımıdır. Bursa'nın 36 büyük kongre delegesi vardır. Bu kongre delegelerinin büyük bir kısmı Dr. Fatih Erbakan'ı sevmek ve desteklemektedirler. SP Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu ve ekibi Ankara'dan yüksek yerlerden aldığı talimatlar gereği bu kongreyi yangından mal kaçırırcasına yapmaya çalışmıştır. 600 seçilmiş delege, 40 doğal delege vardır. 640 delegeden 283 delege kongreye katılmıştır" dedi.

"SP'NİN BU KONGRESİ, TÜRK SİYASİ TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇMİŞTİR"

SP'nin 7 ay önce olağan kongresini yaptığını hatırlatan Efe, "Bu hafta sonu yapılan olağanüstü kongreye ise parti üyeleri, Yenişehir delegeleri alınmadı. Ben ayrıca gazeteciyim. Hiçbir gazeteci de kongreye alınmamıştır. Maalesef SP Bursa İl Başkanlığı, Türk siyasi hayatına bu kongreyle kara bir leke olarak geçmiştir. Bu gaflette bulunmuşlardır. Bu kongrenin SP iç tüzüğünün 8. maddesi ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne davamızı açtık. Osmangazi İlçe Seçim Kurulu’na kongrenin iptali için başvuruda bulunduk. SP Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu ve Kongre Divan Başkanı Mustafa Balta hakkında 'görevi kötüye kullanmak' ve TCK'nın ilgili maddeleri gereği cezalandırılmaları için suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Açıklamaların ardından SP Yenişehir Teşkilatı üyeleri, kongreye alınmadıklarına dair çekilen video görüntüleriyle birlikte savcılığa ve mahkemeye müracaatta bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Kazasker 11 yıl önce Şikayet Et
    ister kabul edin ister etmeyin,. şu anda göründüğü kadarıyla yeryüzünde, küresel ölçekte; erbakan hocadan sonra siyonizmle mücadele etme cesaretini gösteren sadece muhammed fatih erbakan var. lokal olarak birçok ülkede cihad eden kardeşlerimiz var, onlara haksızlık etmek istemiyorum. ancak hiçbiri siyonizm'in dünya hakimiyetini yıkma vizyonu'nu ortaya koyabilmiş değil. iran bile siyonizmi israilden ibaret sanıyor. tabiatıyla buna karşılık olarak siyonizm de fatih erbakan'la mücadele ediyor. çok büyük ihtimalle siyonizm'in devasa maddi gücü kamalak ve asiltürk ikilisinin büyülenmesine sebep oluyor. belaltı vurmaları ben buna bağlıyorum.
    Cevapla
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    bitik partinin kongresindeki öneme bakarmısınız. vaay be hala kamalaktan ikitdar beklentisi olanlar var demek hala
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!