Kılıçdaroğlu'ndan iki parti seçmenine katılım daveti

Bayram tatilini Rize'de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Anavatan ve DYP'lilere seslenerek," bu ülkede demokratik, laik, sosyal hukuk devletini destekleyen, destek veren Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkı yapmak isteyen bütün yurttaşlarımı partimizin şemsiyesi altına bekliyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan iki parti seçmenine katılım daveti
Kılıçdaroğlu'ndan iki parti seçmenine katılım daveti
GİRİŞ 20.08.2012 16:54 GÜNCELLEME 20.08.2012 17:14
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de demokratik, laik, sosyal, hukuk devletini destekleyen ve Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkı yapmak isteyen bütün yurttaşları partisine davet ederek, ''Eski Doğru Yol partililer, eski Anavatan partililer yani bu ülkede demokratik, laik, sosyal hukuk devletini destekleyen, destek veren Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkı yapmak isteyen bütün yurttaşlarımı partimizin şemsiyesi altına bekliyorum'' dedi.

Bayram tatilini geçirmek için, dün, eşi Selvi ve kızı Zeynep Kılıçdaroğlu ile Rize'nin Ayder beldesine gelen Kılıçdaroğlu, geceyi Ayder'deki bir bungalow evde geçirdi.

Kılıçdaroğlu, bugün sabah kahvaltısını yaptıktan sonra eşi ve kızıyla ormanlık alanda kısa bir yürüyüş yaptı. Yürüyüşte Selvi Kılıçdaroğlu ile kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun çevredeki kadınlar yardımı ile başına yöresel bir örtü bağladığı gözlendi.

Kılıçdaroğlu yürüyüş sonrası Ayder'de kaldığı evde odunla yakılan bir ateşin etrafında partililer ile bir süre sohbet ettikten sonra Rize kent merkezine hareket etti. Kılıçdaroğlu, yolculuğu sırasında zaman zaman aracından inerek yolda karşılaştığı vatandaşlar ile bayramlaştı.

Rize'de partisinin Merkez İlçe Başkanlığı'na gelerek partililer ile bayramlaşan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, tüm Türkiye'nin bayramını kutladığını belirterek, ''Yurtta barış ve dünyada barış'' söyleminin her geçen gün daha da önem kazandığını ifade etti.

Türkiye'nin etrafının kan gölüne döndüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Etrafımızda büyük bir huzursuzluk var. Suriye'de var, İran'la, Irak'la, Rusya ile ilişkilerimiz bozuk. Dolayısıyla bizim bu coğrafyada barışı egemen kılan, insanları kucaklayan yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Türkiye kendi içinde de büyük sorunlar yaşıyor. Bir taraftan işsizlik, terör var bir taraftan vatandaşlar geleceğe kaygıyla bakıyorlar'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bütün vatandaşlara seslenmek istediğini de anlatarak, şunları kaydetti: ''Vatandaşlarımız hiç bir kaygıya kapılmasın. CHP olduğu sürece bu ülkede barışı, huzuru mutlaka sağlayacağız. Bu bizim temel görevimizdir. CHP olarak biz kendi ülkemizde barışı ve huzuru sağlayacağız. Eski Doğru Yol partililer, eski Anavatan partililer yani bu ülkede demokratik, laik, sosyal hukuk devletini destekleyen, destek veren Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkı yapmak isteyen bütün yurttaşlarımı partimizin şemsiyesi altına bekliyorum. Buraya gelin.''
    
''Mütedeyyin insan aydın insandır''
    
Türkiye'deki aydınlarına ve mütedeyyinlerine de seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Özellikle mütedeyyin yurttaşlarıma seslenmek isterim, bu güzel Ramazan Bayramı'nda. Mütedeyyin insan aydın insandır, yaşamı sorgulayan, dini siyasete bulaştırmayan, yüreğinde insan sevgisi olan insandır. Onları ben klasik bir muhafazakar olarak görmek istemiyorum. Onlar bizim yurttaşlarımızdır, onlarla kucaklaşmak onlarla barışmak, onları CHP şemsiyesi altında görmek istiyorum'' dedi.

Her zaman, her yerde ve her ortamda insanların inançlarına kimliklerine saygı gösterdiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Biz insanlarımızın var olan sorunlarını çözmek için yola çıktık. Bizim büyük bir görevimiz var. Biz güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti kurmak istiyoruz. Barışı Türkiye'de kuralım derken barışı bölgemize de getirmek istiyoruz. Türkiye'nin zenginleşmesi bizim açımızdan çok önemli ama zenginleşme derken siyasetçinin, politikacının zenginleşmesinden söz etmiyorum. Esnafın, sanayicinin, çiftçinin, toplumun her kesiminin zenginleşmesinden söz ediyorum. Bir refah devleti olmak istiyoruz, barış ve huzur içinde yaşayan. Onun için CHP'liler olarak her yurttaşı partimizin şemsiyesi altına bekliyoruz, burada olmasını istiyoruz, güçlü bir Türkiye'yi ayağa kaldırmak için herkesin gelmesini istiyoruz.''
    
Kılıçdaroğlu, Bakan Yazıcı ve AK Parti milletvekilleri ile bayramlaştı
    
Kılıçdaroğlu, konuşması sonrası bir süre partililer ile basına kapalı olarak görüştükten sonra parti binasından ayrılıp Rize Cumhuriyet Meydanı'ndaki bayramlaşma çadırına kadar yürüdü.

Kılıçdaroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar'ın yanı sıra vatandaşlar ile bayramlaşıp bir süre sohbet etti.

Bakan Yazıcı'nın iyi tatiller dileğinde bulunduğu Kılıçdaroğlu daha sonra bayramlaşma çadırından ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • yourumchu 11 yıl önce Şikayet Et
    bir çin atasözü derki. "bütün yurttaşlarımı partimizin şemsiyesi altına bekliyorum" hangi şemsiye! şemsiye nerde!
    Cevapla
  • iryah 11 yıl önce Şikayet Et
    başka bi arzunuz. kemal bey bacak bacak üstüne atıp peşin satan gibi bekliyor herhalde seçmeni. geliriz kemal beyyy bekle bizi
    Cevapla
  • ahmet bayraktar 11 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu cem yılmazı solladı.. chp her geçen gün stand-up partisi hâline geliyor. :)
    Cevapla
  • ninova 65 11 yıl önce Şikayet Et
    tatlılardan ne alırdınız ?. chp kendi oy potansiyelini kaybettikçe sağ oyları istiyor. tesettürle ilgili afişi nasıl unutturacaksınız. bence kamusal alanı anayasa mahkemesine götürün. belki o zaman sizi demokrasi havarisi olarak görür bu millet: yoksa yemezler...
    Cevapla
  • N.Mahmut ESENCELİ 11 yıl önce Şikayet Et
    bekleyin, yakanıza da karanfil takın.. bu siyaset anlayışıyla beklemeye devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası