Bozdağ: PKK bunu geçmişte de yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin olarak, ''Kamuoyundan tepkiler yükselen eylemler olduğunda, çocukların, kadınların hayatını kaybettiği eylemler olduğunda, terör örgütü bu tür üstlenmeme yolunu geçmişte de tercih ediyordu'' dedi.

Bozdağ: PKK bunu geçmişte de yaptı
Bozdağ: PKK bunu geçmişte de yaptı
GİRİŞ 25.08.2012 16:47 GÜNCELLEME 25.08.2012 16:47

Bozdağ, Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Gurbetçiler Şöleni'ne katılmak için geldiği Yozgat'ta, iş adamı Hakkı Can'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Bozdağ, Gaziantep'teki terör saldırısını değerlendirdi.

Saldırının, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği konusunda başlangıçtan beri herhangi bir tereddütleri bulunmadığını ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

''Terör örgütünün eylemidir. Bunu zaten basınla paylaştık. Çünkü terör örgütünün geçmişe dönük sicili bu yönüyle kabarıktır. Bütün sicili bu tür saldırılarla doludur. Kamuoyundan tepkiler yükselen eylemler olduğunda, çocukların, kadınların hayatını kaybettiği eylemler olduğunda, terör örgütü bu tür üstlenmeme yolunu geçmişte de tercih ediyordu. Şimdi bu olayda da aynısını yapmak istedi, ama bütün bilgiler, bütün bulgular, bütün deliller açık tartışmasız PKK terör örgütünü gösteriyor.

Bu saldırıları gerçekleştiren teröristler, onlara destek olan, silah, maddi destek ve başka tür fikri destek, ne tür destek olursa olsun, terör örgütü eylem yapsın diye, eylem kabiliyetini korusun diye, destek verenler ve bu eylemleri gerçekleştirenler, bunları yönetenler, yönlendirenler insan olamazlar. Çünkü insan özelliklerini taşıyanların bu tür eylemleri yapması düşünülemez. Müslüman bir insan hiç olamaz. İslam öldürmeyi değil, yaşatmayı emreder. Türkiye'nin terörle mücadelesi devam edecektir. Bu güne kadar ülkemize dönük hiçbir terör örgütü netice alamamıştır. PKK terör örgütü de netice alamayacaktır, sonu diğerleri gibi olacaktır ve kökü kazınacaktır.''

Bir gazetecinin, toplumunun farklı kesimlerinden ve siyasilerden BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde talepleri olduğunu hatırlatması üzerine Bozdağ, ''Bazı açıklamalar yapılıyor, bazı değerlendirmeler yapılıyor. Bu konu TBMM'nin takdirinde olan bir konu'' dedi.

-Breivik'e verilen ceza-

Norveç'te geçen yıl 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik'e verilen cezayı da değerlendiren Bozdağ, şöyle konuştu:

''Norveç yargısının verdiği bu karar hakkaniyetten ve adaletten uzak bir karardır. 77 insanın katiline öldürdüğü her insan başı 3 ay 27 gün hapis cezası, iyi halden tahliye olması halinde bu sürenin 1 ay 17 güne düşmesi yolunu açan bu karar, insanların adalete olan duygusunu zedelemiştir, inancını yok etmiştir. Bu karar aşırı sağcıları memnun eden bir karardır. Norveç yargısının kararı, yeni Breivik'leri azmettirici bir karar. Tahrik edici bir karar. Yeni Breivik'leri, aşırı sağcıları başkaca cinayetler ve katliamları gerçekleştirme konusunda cesaretlendirici, tahrik edici bir karadır. Yol gösterici bir karardır. Böyle bir karar olamaz. Bunu adalet kabul etmez. Norveç hukukuna göre, kanunu yazan cezanın en üst limitinden mahkeme ceza verdi, ama belliki kanunlar adaleti gerçekleştirmeye elverişli bir kanun değil. Umarız ki Norveç yasama organı bu konularla ilgili mevzuatını yeniden gözden geçirir. Bu tür radikal ve aşırı sağcı kişilerin yeni cinayetler işlemesine bu karar zemin hazırlamaz. Dileğimiz temennimiz odur.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor