Kınay: Neden Kütahya ile Uşak birleşmesin?

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 1953 yılında Kütahya'dan ayrılarak il olan Uşak'ın tekrar Kütahya ile birleşmesi gerektiğini söyledi.

Kınay: Neden Kütahya ile Uşak birleşmesin?
Kınay: Neden Kütahya ile Uşak birleşmesin?
GİRİŞ 02.10.2012 12:19 GÜNCELLEME 02.10.2012 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya ve Uşak'ın tekrar birleşmesi gerektiğini belirtti. Kinay, mevcut ilçelerle kopmak yerine 1953 yılında ayrılarak il olan Uşak ile tekrar birleşilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Milletvekili Kinay, “Neden Kütahya ile Uşak birleşmesin? 1953'te ayrılmışız. Niye bir araya gelmiyoruz. Niye büyükşehir olmuyoruz. Ben bunun peşine düşüyorum. Bırakın mevcut ilçelerle kopmayı niye büyümüyoruz? Bunların tartışılması lazım." dedi.

"UŞAK, KÜTAHYA'NIN GÜCÜNÜ KAYBETMESİNE NEDEN OLDU"

Kinay, Kütahya'nın büyükşehir kapsamına alınması halinde gelirlerin artacağına dikkat çekerek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Eğer biz büyükşehir kapsamında gelirlerimizi artıracaksak yarım asır önce zaten birdik. Bir ve beraberdik. Uşak'ın kopması Kütahya'nın gücünü kaybetmesine neden oldu. Uşak'a yakın olan ilçelerimiz açısından da bir sendrom var. Bence bütünleşmemiz gerekiyor. Aynı tarihi yaşamışız. Dolayısı ile birlikteliklerimiz çok fazla. Bir vücudun organları gibiyiz. Bir vücut hangi organını kaybetmek ister ki. Bir vücutta bir kol diğerinden uzuyorsa dengeyi bozar. Bir bütün olarak kalkınabiliriz. Kütahya işin gövdesi ama bu gövdenin içerisinde ilçelerimizin de unsurları var.”

"İŞADAMLARI İLÇELERDE YATIRIM YAPABİLMELİ"

Kinay, ildeki ekonominin artışının ancak iş adamlarının ilçelerde, ilçelerde bulunan iş adamlarının da Kütahya'da yatırım yapmasıyla ekonominin bir çizgiye ulaşacağını belirterek şunları kaydetti: “Kütahya'daki işadamları Gediz'e Simav'a, Emet'e gidip yatırımlar yapabilmeli. Tavşanlılı iş adamları Kütahya merkezde ciddi işler yapıyorlar. Bunlar çok güzel. Tavşanlı'nın spordaki başarısını Kütahyaspor başkanı yapmış olarak büyük bir başarı olarak görüyorum. Bu takımı sahiplenip sahip çıkmalıyız. Bunları başarabilirsek birlikte kalkınır ve gelişiriz. İmamesi kopmuş tespih gibi her kesin gücü ve etkisi zayıflar.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    iyi fikir, . kütahya ne demek, bir şehire uşak ne demek.. birleşince kütahyalı uşak olmayacağına göre referandumla çok düzgün bir isim bulunabilir..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço