AK Parti ve MHP'den kamuda başörtüsü işbirliği!

Adalet ve Kalkınma Partisi, ilk genel ve yerel seçimde 'başörtülü milletvekili' ve 'başörtülü belediye başkanı'nın seçilebilmesi ve de Yükseköğretimde ve kamuda başörtülü çalışma yasağının kaldırılması için yeni bir anayasa paketi üzerinde çalışıyor.

AK Parti ve MHP'den kamuda başörtüsü işbirliği!
AK Parti ve MHP'den kamuda başörtüsü işbirliği!
GİRİŞ 18.10.2012 08:13 GÜNCELLEME 18.10.2012 09:59
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

AK Parti, yılbaşı sonrasında çok önemli bir adıma hazırlanıyor. TBMM Uzlaşma Komisyonu'nun yavaş ilerlemesi nedeniyle önemli ve acil gördüğü konuları mini paketler halinde TBMM Genel Kurulu gündemine getirecek!

Akşam'dan Ebru Toktar Çekiç'in haberine göre AK Parti,  MHP ile işbirliği yaparak 'başörtülü seçilme yasağını' kaldırmak, öğretmenlik, yargıçlık ve emniyet görevlisi gibi bazı meslekler hariç olmak üzere kamuda başörtülü çalışma serbestisi getirmeyi planlıyor. 

Kendisine yakın STK'ların desteğini almayı amaçlayan AK Parti, bu çerçevede kadınların seçilme, eğitim görme ve kamuda çalışma hakkı için ve de başörtüsü yasağının kaldırılması için ilk adım AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda atıldı.

İki rapor da TBMM Uzlaşma Komisyonu'na iletildi. AK Partili kurmaylar bu raporları büyüteç altına aldı. 

 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 40
  • mehmet gökcan 11 yıl önce Şikayet Et
    sakat mantık . öğretmen, yargıç ve emniyet görevlisi tesettür ayetini yaşaması yasak öyle mi? inşALLAH, yasak tümden kalkar. böyle bir adım atılırsa iğrenç bir uygulamanın, sonunun başlangıcı olması dileği ile...
    Cevapla
  • belgin 11 yıl önce Şikayet Et
    rabbim kolaylık ve yol açıklığı versin... dört gözle bekliyoruz. rabbim kötülere fırsat vermesin. huzurla örtümüzü örteceğiz inşALLAH..
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    mhp bu yasaya destek versin. başbakan her yerde teşekkür eder. belediye başkanlığı döneminde bile sözenin başlattığı fakat kendisinin bitirdiği bir proje için nurettin sözeni açılışa davet etmişti. vefalıdır başbakan. mhp de bu vesile ile halka yaklaşmış olur. ancak öğretmenleri mutlaka dahil etmek gerek.
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    arthur selanik dönmesi dediğin kim. bilelim
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    akkurtlar tek başına beceremez...bozkurt gerekir. önemli işler bunlar akkurtlar beceremez....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler