Salıcı: Söylediğim sözlerinin arkasındayım

Subaylara 'Sizin koruyamadığınız cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz' diyerek tepki çeken İstanbul CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı basın toplantısı düzenleyerek istifa etmeyeceğini söyledi.

GİRİŞ 31.10.2012 11:08 GÜNCELLEME 31.10.2012 15:42
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 39 ilçe başkanının yanına aldı, kameraların karşısına geçti. Salıcı Taksim'de 28 Ekim tarihinde yaşanan çelenk tartışması sırasında, "Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz" dediğini kabul etti, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Ancak Salıcı sözlerinin muhatabının yanlış aksettirildiğini belirtti. Sözlerinin tüm devlet görevlilerine yönelik olduğunu öne süren Salıcı, istifa iddialarını da kesin bir dille yalanladı.

Salıcı ayrıca Ankara'daki 29 Ekim yürüyüşüne katılmak için İstanbul'dan giden partilileri taşıyan araçları durduran polislerin, ceset torbası aradığını söyledi.
 
CHP İstanbul İl Binası'ndaki toplantıda "Darbecilere karşı ilk önce mücadele verecek bir kadro varsa o da ben ve arkadaşlarımdır" diyen Salıcı, "AKP iktidarını sandıklarla uzaklaştıracağız" diye konuştu. 28 Ekim'de Taksim'de yaşananların tam bir utanç olduğunu belirten Salıcı, "Pendik, Kadıköy ve başka ilçelerde çelenk koyarken kriz yaşanmıştır. Sayın Başbakan'ın iddiaları yaşadığımız copu, gazı, bir hanımefendinin tekmelenmesini örtme çabasıdır. Gündemi bizim üzerimizden değiştirmek istemiştir, baltayı taşa vurmuştur" dedi.
 
İSTİFASININ İSTENDİĞİNİ İDDİASINI YALANLADI
 
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediği yönündeki haberleri de yalanlayan Oğuz Kaan Salıcı, "Sayın genel başkanımız net bir açıklama kullanmıştır, tüm partililer bu açıklamanın arkasındadır. Darbeyi savunanlar, darbeden beslenenlerdir. Bir AKP'linin biber gazına maruz kaldığını gördünüz mü? Nasıl mağdur bunlar? Yaşananlar AKP'nin kendi devletini kurma çabasıdır" dedi.
 
AKP KARŞILIK VERENLERE TERÖRİST DEMEKTEN VAZGEÇSİN

29 Ekim törenlerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "AKP kendisine karşılık verenleri terörist olarak adlandırmaktan vazgeçmelidir. İstikrar diyerek istibdat rejimi kurmuşlardır. Bunu ortadan kaldıracak CHP'dir. Biz CHP olarak buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
 
"SÖZLERİMİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM"
 
Taksim Meydanı'nda 28 Ekim'de söylediği "Sizin korumanız gereken Cumhuriyet'e biz sahip çıkıyoruz" sözlerinin sonuna kadar arkasında olduğunu söyleyen Salıcı, "Sözlerim, orada bulunan, biz barikatları aşarken, coplanırken kılını kıpırdatmayan, 29 Ekim törenlerini halksızlaştırmaya çalışan devlet erkanınadır. Üzerimize dikilmeye çalışılan elbisenin üzerimize uymayacağını söylemek isterim. CHP iktidar olana kadar bu mücadele sürecek" dedi.
 
MUHATABI YANLIŞ GÖRÜLDÜ
 
Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Salıcı, askerlere yönelik, 'Sizin koruyamadığınız Cumhuriyet'i biz savunuyoruz' sözlerini söyleyip söylemediği, istifasının gündeme gelip gelmediği şeklinde sorulara yanıt verdi. Salıcı, "Ben sözlerimin arkasındayım. Sözlerimde yanlışlık yok. Sözlerimin muhatabı yanlış görüldü. Ben de o resmi görsem, ben de dışardan sözlerimi askere yönelik algılardım, ama bir yanlışlık var, o yanlışlığı düzeltme çabasındayız. Muhatap yanlışlığı var. Askeri de dışarıda tutuyor değilim ama sözlerim devlet erkanınaydı. İstifa haberleri yayınlandığı zaman asparagastır. İstifa konusuyla ilgili kimseyle görüşmem olmadı. Ne genel başkanla, ne bir parti yöneticisiyle... Birileri tarafından ortaya sürüldü bu sözler. İstanbul İl Başkanlığı önemli bir konudur. Parti içinde ve dışında spekülasyonlar olabilir. Özel bir görüş belirtmek doğru olmaz. Örgütümüzle partimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Sorunumuz AKP iktidarınladır. İfadeler çarpıtıldı demiyorum. Sözlerin muhatabı çarpıtıldı diyorum. Bir insan 20 yıllık siyasi mücadelesini 1 saatte değiştirmez. Bu durumda benim için de örgüt için de aynı şey geçerlidir. Bu yakıştırmaya çalışılan şeyin üzerimize yakışmadığı aşikardır. Neden böyle bir algı oluşmuş demiyorum. Askerlerin hemen önünde resmi görevliler vardı, sivil görevliler vardı ama o fotoğrafta görünmüyorlar. Kimseyi suçlamıyoruz. O fotoğraf bilerek de öyle çekilmedi. Algı yanlış oldu. Algıyı düzeltmek de bizim görevimiz.Biz bütün davalara temel hak çerçevesinde bakıyoruz. Hukuksuzluk varsa onun karşısında oluruz. AKP'ye karşı bir darbe girişimi olursa önce biz karşı dururuz" ifadelerini kullandı.
 
OTOBÜSLERİN İÇİNDE CESET TORBASI ARADILAR
 
Ankara'daki yürüyüşe katılmak için İstanbul'dan yola çıkan partililerin polis tarafından engellediğini belirten Oğuz Kaan Salıcı, "29 Ekim günü otobüslerin içinde ceset torbası arayan polislerin açıklamasını yapın bana. 'Ben seni bir şekilde göndermeyeceğim' demektir bu. Önce göndermemeye karar verdilerse, sonra buna kılıf aramaya kalkarlarsa onlar AKP'nin görevlisi olurlar. Bizim de bunu onlara hatırlatmamız gerekir" diye konuştu.
 
10 KASIM'DA DAHA BÜYÜK BİR KALABALIKLA GİDERİZ
 
28 Ekim günü çelenk koyma için müthiş bir mücadele verdiklerini söyleyen Salıcı, "10 Kasım'da aynı şeyleri yapmaya devam ederlerse çok daha büyük bir kalabalıkla gideceğiz, Türkiye'nin gündeminde böyle bir problem yoktu. 5 Mayıs günü AKP bunu yarattı. Bayramlarımızı herkes özgürce kutlamalı. Bir ülkenin kuruluş günü kutlanır, nokta.Tartışılacak hiçbir yönü yoktur" dedi.

YORUMLAR 41
  • Cengaver Osmanli 11 yıl önce Şikayet Et
    akp ye tesekkür etmen lazim. su kendince yapmis oldugun cesareti bile ak partiye ve sayin basbakana borclu oldugunu biliyormusun acaba? simdi sarfetmis oldugun bu sözü acaba 15 sene önce söylesen ne hale gelirdin cevapla lütfen? yazik size yazik demokratiz diye gecinen zavallilarsiniz hep askerin diktatörce davranmasini istiyorsunuz ama artik avucunuzu yalarsiniz simdi karsinizda namuslu ve serefli türk askeri var kendi devletinin emrinde olan amerikanin emrinde olan degil...
    Cevapla
  • seyfettin yigiter 11 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin? senin cürümün ne ?sen kimin ajanısın?. bilmiyorum bu başlık modorotörden geçermi ama yazıcam sen anca silivrideki darbecilerin cumhuriyetini korursun çünkü chpbir darbe ürünüdür cumhuriyet kurldugundan beri darbenin ya içinde oldunuz yada çanak tuttunuz ve bir sürü günahsızinsanların hayatına son verdiniz bir sürü gerçek şehitler bu vatan topraklarınnda vatanı vemilleti ugruna hayatını seve seve verdi ve ALLAH cc lanetinide üzerinize olmasını diledi ve dualar havada kalmaz tuttuda bakın89 yıllık cumhuriyet tarihinde hiçiktidara gelebildinizmi inşALLAHta bu dünya var oldugu sürecede ALLAH cc nasip etmez inşALLAH amin........
    Cevapla
  • cemmil 11 yıl önce Şikayet Et
    darbeciler. sayın salıcı darbecilere biz karşı çıkarız diyor silivrideki darbecilere neden destek oluyorsunuz o zaman sizin siyaset dilinizi ve neyi takdir ettiğinizi bir türlü anlayamadık.halkın değerlerine saygı ve ülke birliğine destek olursanız ayrıca reel projeler ortaya koyarsanız yeni anayasa için aktif gerçekçi olursanız halk desteğini alabilirsiniz.bu söylemler ve değişmeyen politikalarınız sizi hep dipte tutacaktır.
    Cevapla
  • yüksel tarık 11 yıl önce Şikayet Et
    ciğerleri yanmış bunların. biz eskiden arkadaşlarla okey oynarken derdik ki, yani elimiz bitemeyince, halk partisi ciğerimiz yanıyor, onlar 50-60 senedir iktidar hasretleri var bizimde el bitirememe hasretimiz var derdik... yıllar geçsede bunlar iktidar yüzü göremezler... türkiyeyi karıştırmak isteyenler bunlar, bunlar aynı zamanda bdp'lilerin kankaları olurlar... al birini vur ötekine cinsinden tiplerdir... yansın bağrınız kor olsun, külle savrulsun ey halk pırtısı...
    Cevapla
  • GÖKHAN ALEMDAR 11 yıl önce Şikayet Et
    kendini şövalye sanan kovulmuş halk bekçisi. arkadaşım sen önce kendını koru cumhuriyeti bizim gibi gerçek emanetçiler koruyo zaten. yaptığınız açıklamaları ilkokula giden çocuk yapsa: arkaşları onunla alay eder saçmalıyo diye aralarına bile almazlar. eilinden oyuncağı alınmış şımarık ukala çocuk taklıdı yapmayı bırakın da bır bakın ülke de ne olup bitiyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...