CHP'li vekili harekete geçiren talep

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulu'nu ziyaret etti. Okul Müdürü İsmet Yılmaz'dan bilgi alan ve öğrencilerle yakından ilgilenen Tunay, sorunlara da çözüm noktasında yardımcı olma sözü verdi.

CHP'li vekili harekete geçiren talep
CHP'li vekili harekete geçiren talep
GİRİŞ 05.12.2012 17:23 GÜNCELLEME 05.12.2012 17:23

Tunay, milletvekili seçildikten sonra rozetinin de bir görme engelli tarafından takıldığını hatırlatarak, Türkiye'de 8.5 milyon engellinin haklarıyla ve sorunlarıyla mücadele edeceğini söyledi..

Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulu Müdürü İsmet Yılmaz, son zamanlarda engelliler için çok yol katedildiğini ancak bazı ihtiyaçların olduğunu anlattı.

Yılmaz, Yeşilköy Mesleki Eğitim Merkezi'nde 400 öğrencinin eğitim gördüğünü, okul kapasitesinin izin vermediği için sırada bekleyen öğrenciler olduğunu ifade ederken, bu noktada atıl olan eğitim kurumlarının hizmete alınabileceğini belirtti.

Yılmaz ayrıca İstanbul'da 5'i Avrupa yakasında olmak üzere toplam 13 iş okulu bulunduğunu, bu sayının yetersiz olduğunu ve artırılması gerektiğini açıkladı.

Yılmaz, okullarda bir sağlık personeli bulunması ve travma anında eğitim gören çocuklara öncelik tanınacak bir sağlık hizmeti sağlanmasını da istedi. Yılmaz, bununla birlikte özel eğitim alamayan zihinsel engelli çocukların ve gençlerin belli çetelerin elinde kullanılmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti..

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, sorunları dikkatle dinleyerek Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i aradı ve önümüzdeki hafta için randevu talebinde bulundu. Faik Tunay, konu ile ilgili gerekli bakanlıklarla temasa geçeceğini, Meclis'e de önerge vereceğini söyledi.

Görüşmenin ardından okulu gezen Faik Tunay, öğrenciler ile yakından ilgilendi. Engelli öğrencilerin de yakın ilgi gösterdiği Tunay, derslikleri ve atölyeleri gezerek öğrencilerden de bilgi aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası