AK Parti, Diyarbakır'a İl Başkanı arıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından rahatsız olduğu için istifa eden Ak Parti Diyarbakır il başkanı Halit Advan'ın istifası AK Parti MKYK'da gündeme gelmezken İl Başkanlığı için arayış başladı.

AK Parti, Diyarbakır'a İl Başkanı arıyor
AK Parti, Diyarbakır'a İl Başkanı arıyor
GİRİŞ 10.12.2012 11:41 GÜNCELLEME 10.12.2012 11:41

 BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından rahatsız olduğu için istifa eden Ak Parti Diyarbakır il başkanı Halit Advan'ın istifasının Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) gündeme gelmediği ve partinin Diyarbakır'a il başkanı bulununcaya kadar istifa dilekçesini işleme koymayacağı öne sürüldü. 

AK Parti Genel Merkezi ve Diyarbakır il Başkanlığı'nın resmi internet sitelerinde geçen hafta istifa eden Halit Advan'ın halen görevde göründüğü, kendisi ile birlikte istifa eden Kadın Kolları Başkanı Sibel Yağmur'un da yerlerine atama yapılacağı, atamadan sonra ikisinin de istifa dilekçelerinin işleme konulacağı belirtildi.

İstifası yankılara neden olan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan'ın kimseyle görüşmemek için telefonunu kapattığı belirtildi. Geçen hafta Ankara'da yapılan Ak Parti MKYK toplantısında Advan'ın istifasının gündeme gelmediği ve yerine atama yapılana kadar istifanın işleme konulmayacağı bildirildi. AK Parti yetkilileri, prosedür uyarınca yerine biri atanana kadar Advan'ın istifasının işleme konulmayacağı belirtildi.

AK Parti Diyarbakır il Teşkilatı tarafından dün Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdullah Topçuoğlu'nun, "Siyasal kimlik" konulu konuşmasının yer aldığı Siyaset Akademisi 8'inci dönem toplantısına istifa eden il başkanı Advan'ın yerine il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyarbakır il başkanı Halit Advan'ın bir gazeteye verdiği, "Dindar Kürtler artık BDP'ye oy veriyor" açıklamasından sonra, "Benim böyle bir il başkanım olamaz" dediği öne sürülmüştü. Advan, bunun ardından "Görülen lüzum üzerine" istifa ettiğine dair dilekçesini genel merkeze vermişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı