Gül'e göre Türkiye'nin kalkınma sebebi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin kalkınmasının altında yatan nedeni açıkladı.

Gül'e göre Türkiye'nin kalkınma sebebi
Gül'e göre Türkiye'nin kalkınma sebebi
GİRİŞ 14.12.2012 14:31 GÜNCELLEME 14.12.2012 14:31

 Yeni yapılacak YÖK yasası ile üniversiteler arasında rekabetin daha da artacağını ifade eden Gül, bununla bilim dünyasının daha da güçleneceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Üniversitesi'nin yeni kampüsünün açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Gül, OSTİM ziyareti sırasında, Çankaya Üniversitesi'nin KOBİ'lerle yaptığı işbirliği hakkında bilgi sahibi olduğunu vurguladı. Bilgilerin kitaplarda kalmaması gerektiğini ifade eden Gül, pratiğe aktarılması ile öğrencilerin hayata adaptasyonunun kolay olacağının vurguladı. Eğitimin birinci öncelikleri olduğunu aktaran Gül, bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını hatırlattı.

En iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirten Gül, Türkiye'nin kalkınmasının altında eğitim bulunduğunu kaydetti. Yeni yapılacak YÖK yasası ile üniversiteler arasında rekabetin artacağını ifade eden Gül, bununla bilim dünyasının daha da güçleneceğini bildirdi. Araştırma ve geliştirmeye artık gelişmiş ülkeler kadar pay ayrıldığını söyleyen Gül, araştırma yapmak isteyenlere yerli ve yabancı fonlardan kaynak aktarıldığını kaydetti.

Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç de yaşanan her türlü olumsuzluktan üniversitelerin sorumlu olduğunu belirterek; toplumda bilgiye, yetişmiş insana ve diğer konulara karşı açlık bulunduğunu bildirdi. Bilginin sahada kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Güvenç, sahaya inmeyen öğrenciye diploma vermediklerini kaydetti. KOBİ'lerin ihtiyaçlarını projelendirdiklerini aktaran Güvenç, OSTİM'de de kümelenme çalışmalarına yardımcı olduklarını vurguladı.

Güvenç, üniversite sanayi işbirliği sisteminin çalışmaya başladığı zaman toplumda terör dahil hiçbir sorun kalmayacağını kaydetti.

Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp ise 6 bin öğrenci kapasiteli, 415 bin metrekarelik alan üzerine kurulan üniversitenin yeni kampüsünün 104 milyon liraya mal olduğunu vurguladı. Alp, üniversitenin kuruluş aşamasında büyük emeği olan dönemin devlet bakanı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, Sıtkı Alp ve Rektör Güvenç, birlikte kurdele keserek üniversitenin yeni kampüsünün açılışını gerçekleştirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı