Günay, İzmir ve kabine revizyonu için ne dedi?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ve kabinede revizyon iddialarına açıklık getirdi. 6 bin işsiz arkeolog için imkan olmadığını söyledi ve farklı bir öneride bulundu. Günay AKM için de üzüntüsünü böyle anlattı!

GİRİŞ 08.01.2013 22:46 GÜNCELLEME 09.01.2013 11:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hakan Göksel'in haberi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katıldığı bir televizyon programında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ve kabinede revizyon yapılacağı iddialarına açıklık getirdi.

Yaptığı işten memnun olduğunu ve İzmir'e adaylık için düşüncesi olmadığını açıklayan Günay, kabinedeki değişiklik söylentilerinin de asılsız olduğunu söyledi. Günay kabinedeki değişikliğin yalnız Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde olduğunu ve gazetelerde yer alan bilgilerin boş olduğunu aktardı... 6 bin işsiz arkeolog için formül önerdi. Atatürk Kültür Merkezi'nden dolayı duyduğu üzüntüyü anlattı.

NTV televizyonunda "Bana söz ver" programına katılan Bakan Günay,  yayın sırasında gündeme gelen ve bakanlık ile Mimar Sinan Üniversitesi tarafından hazırlanan Atatürk'ün orijinal ses kaydına ilişkin bilgi verdi. Bakanlığın elinde çok sayıda arşiv olduğunu söyleyen Günay bunları da bilimsel metodlarla gün yüzüne çıkaracaklarını söyledi.  Sinema Genel Müdürlüğü'nün yeni bir mekana taşınmasının gündemlerinde olduğunu aktaran Günay, sürecin iki yıl içerisinde gerçekleşeceğini ve taşınma işlemi sonrası daha fazla benzer görüntülerin kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisini verdi.

6 BİN İŞSİZ ARKEOLOĞA KÖTÜ HABER

Günay, Türkiye'de işsiz 6 bini aşkın 'arkeolog' istihdamı konusunda da bilgi verdi. Günay "Arkeolog arkadaşlar bana da çok sayıda mesaj ve tweet atıyorlar... Ben de buna çok üzülüyorum. Üniversitelerimiz ne yazık ki istihdam imkanını düşünmeden bölüm açıyorlar. Bir hoca bulduklarında bölüm açıyorlar... Halbuki üniversitelerin bu öğrenciler mezun olduğunda hayatta ne iş yapacaklarını düşünmesi ve planlaması lazım" dedi

Bakanlığın belli bir kapasitesi istihdam kapasitesi olduğunu aktaran Günay "Müzelerimizde ve kazılarımızda istihdam edebiliyoruz...Bugünkü kadromuzun 100 fazlası olsa, kadrolarımız tamamıyla dolu olacak. Emeklileri olacakları da hesaba katarak söylüyorum. Geçenlerde Bakanlığa farklı birimlere eleman alımında birer ikişer kesinti yaparak arkeologlara imkan sunmaya çalıştım. Maliye bize sözleşmeli arkeolog kadrosu verdi oradan ne kadar alabiliriz diye bakıyoruz. Ama biz bu sorunu çözemeyiz.  6 bin insana iş bulmak çok zor!" dedi.

Günay'dan 6 bin işsiz arkeolog için de farklı bir çözüm önerisi geldi. Günay "Acaba belediyeler de arkeolog istihdam edebilir mi, bunların bölgesinde kazılar tarihi eserler var" diye düşünüyorum. En doğrusu üniversitelerin gelişi güzel bölüm açmaktan vazgeçmesi ve bizim de bu arkadaşları zaman içinde eritecek çarelere bakmamız... Yazın işimiz kolaylaşıyor. Kazılarda kullanıyoruz ama kışın kadro bulmak zorlaşıyor... Ben çok üzülüyorum ama benim imkanlarımın boyuları aşıyor" dedi.

AKM BİZİM HATAMIZ DEĞİL

Atatürk Kültür Merkezi konusunda çok üzüntülü olduğunu belirten Günay, mahkeme kararını ve davayı haksız bulduğunu anlattı. Günay "Atatürk Kültür Merkezi'nin bu yıl içerisinde bitirilmesi için uğraşıyoruz. Çalışıyoruz yoğun biçimde biliyorsunuz Sabancı Vakfı sponsorluk yaptı. Biz de biraz daha fazlasını katıyoruz. İki firma konsorsuyum halinde yoğun biçimde çalışıyoruz. Bizim gayretimiz 2013 yılının sanat mevsiminin başında ya da sonunda 2014'e kalmadan açmak. Buna çok üzülüyorum... Çok ciddi bir kaynak ayrılıp çok güzel bir proje yapılmıştı. Maalesef haksız bir dava ve kararla bu proje ve o para ziyan oldu. Ama biz zararın bir yerinden dönmeye çalışıyoruz. Arada birkaç yıl AKM karanlıkta kaldı. Bundan çok üzüntülüyüm ama bizim hatamız değil!" dedi.

İZMİR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCEM YOK

Bakan Binali Yıldırım ile İzmir'de Günay'ın karşılıklı birbirlerini aday göstermeleri konusuna da netlik getirdi. Günay parti tüzüklerinde 3 dönem vekillik sürecinden sonra ara vermeleri gerektiğini hatırlattıktan sonra kendisinin 2. Yıldırım'ın 3. dönemi olduğunu söyledi. İzmir büyükşehir adaylığı konusunda herhangi bir talebinin olmadığı bilgisini verdi.

Kabinede revizyon söylemleri de sorulan Günay, bunun bilgisine sahip olmadığını, medyada yer alan haberlerin asılsız olduğunu ve bunun bilgisinin ancak Başbakan Erdoğan'ın kendisinde olduğunu söyledi. Günay kendisine bu konuda Başbakan tarafından iletilmiş herhangi bir bilginin de bulunmadığını söyledi...

hakan.goksel@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Yavuz Selim 11 yıl önce Şikayet Et
    çok önemli bir konu. bir ülke için eğitimli insan potansiyeli en büyük sermayedir. insan kaynaklarının yönetimi ulusal bir politika olmalı, ihtiyaca göre bölüm açılmalı bunu yök yapamıyorsa farklı bir kurum yapmalı gençler yönlendirilmeli. sistem ihdiyaç dışı vasıflı eleman ürettiği için hızlı büyümeyi engelliyor. bu çok önemli bir konu, yanlış yönlendirilen gençler hem gelecek ümitlerini yitiriyor, hem kamuya yük getiriyor. bu durumun ekonomi üzerinde çok güçlü bir kaldıraç etkisi var. kamu gerekirse böyle bir ihtiyaç için ciddi borçlanmalara gidebilmeli.
    Cevapla
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    akpartiye yakışmıyor. yarın kabine dışında kalsın bakın neler söyler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti