Demirtaş ve Kışanak Paris'te

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu 3 kadının cenaze törenine katılmak üzere Paris'e geldi.

Demirtaş ve Kışanak Paris'te
Demirtaş ve Kışanak Paris'te
GİRİŞ 11.01.2013 18:28 GÜNCELLEME 11.01.2013 18:28

Paris'te cinayetin işlendiği yerde düzenlenen protesto eylemine katılan Demirtaş ve Kışanak, burada konuşma yaptı. Selahattin Demirtaş, "Özgürlüğü ve barışı kutlamak için Paris'e gelmek isterdik. Ama maalesef 100 yıldır halkımıza reva görülen soykırım, katliam, infaz, işkence ve sürgünlerden bir tanesini daha, belki de tarihimizin en acı katliamlarından bir tanesini daha burada, o acıyı, ailelerimizle, halkımızla paylaşmak için buradayız" dedi.
Dünya üzerindeki tüm Kürtleri cinayete tepki vermeye çağıran Demirtaş, "Bütün halkımız şunu bilsin, her yerde, sadece Fransa'da Avrupa'da değil, dünyanın her yerinde Kürtler ayakta olmalıdır. Bu dosyayı, bu davayı çözecek olan sizsiniz; Fransız istihbaratı, polisi, savcısı değil" diye konuştu.

"FRANSA HÜKÜMETİ KATLİAMI ORTAYA ÇIKARMALIDIR"
"Bugün eğer Fransa'da yeni iş başına gelmiş hükümet, bütün bu katliamlara, çirkinliklerine ortak olmak istemiyorsa, ki samimiyetlerine inanmak istiyoruz, bu katliamı tereddüde yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkarmalıdır" diye devam eden Demirtaş, "Fransa'nın, Paris'in orta yerinde, gündüz saati, bu kadar işlek bir caddede, Fransız istihbaratının bilgisi olmadan pat pat tabancasının bile patlatılamayacağı bir yerde, kimse bize Fransız istihbaratının dışında bu olmuştur demesin. Bunu bize inandıramazlar" ifadelerini kullandı.

"FAİLİ MEÇHUL BİR OLAY DEĞİLDİR"
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şöyle devam etti:
"Bu olay, faili meçhul, faili gizli bir olay değildir. Bu topraklarda, Paris'in en ücra köşesinde, varoşlarında bile Kürtler'i izleyip, istihbarat toplayan, çocuğundan, kadınına, yaşlısına, gencine kadar herkes hakkında her gün fotoğraflarla, video kayıtları ile istihbarat toplayan Fransız istihbaratı, Paris'in merkezinde üç önemli Kürt kadın siyasetçisinin infazından 'bilgimiz yoktur' demesin bize. Ellerindeki bilgi, belge neyse, bunu derhal yetkili hakimle ve aynı zamanda kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz. "

GÜLTEN KIŞANAK
Gülten Kışanak ise, "Bu üç kahraman Kürt kadını, bize çok şey öğretti. Her gün biz de, bize bu öğrettikleri ile yaşarsak kazanırız. Bize öğrettikleri şey, zulme asla boyun eğmeyeceksiniz. Bu bizim için vazgeçilmez bir talimattır. Gereğini yerine getireceğiz. Asla ve asla bedeli ne olursa olsun, ucunda ölüm de olsa, zulme boyun eğmeyeceğiz " diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...