'Siz iktidardan gidin, biz çocuk yapacağız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Hükümet'in çocuk teşviki projesiyle ilgili olarak, ''Siz hele bir iktidardan gidin, bakın o zaman 10 yıllık devri iktidarınızda çocuk yapmaktan korkar hale gelen gençlerimiz nasıl çocuk yapıyor'' dedi.

'Siz iktidardan gidin, biz çocuk yapacağız'
'Siz iktidardan gidin, biz çocuk yapacağız'
GİRİŞ 01.02.2013 13:12 GÜNCELLEME 01.02.2013 15:32
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Öztrak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ekonomik gelişmelere değindi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bir galvaniz fabrikasında meydana gelen iş kazasında yaşamını yitiren 7 işçiye Allah'tan rahmet ve ailelerine baş sağlığı dileyen Öztrak, ''İşçi sağlığı ve güvenliği konusunda ciddi denetim ve tedbirlere ihtiyaç olduğu ortadadır. Ben bu konuda eksikliği bulunan iş yerlerine sıfır tolerans ile yaklaşılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu konuda en küçük toleransın bedeli can ile ödenmektedir'' diye konuştu.

Hükümetin ithalat ve dış açıklar konusunda ''üç maymunu oynadığını'' öne süren Öztrak, ''Bizim görevimiz, 'kral çıplak' demek. 2012'de 152.6 milyar dolarlık ihracat elbette bizi sevindirir. Ancak 2012'de İran'a doğalgaz bedeli karşılığında altınla yapılan ödeme ihracat gösteriliyor ise kimse kusura bakmasın bu ihracat hormonludur. Diğer taraftan bir kamu bankasına yatırılan İran'a yapılacak doğalgaz ödemelerinin karşılığındaki paraları kim çekmiş? Altınlar kimlerden alınmış? İran'a nasıl ulaştırılmış? Ortada ciddi bir durum var'' şeklinde konuştu.

Sismik gemi

Enerji Bakanlığı ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın 130 milyon dolar vererek Norveç'ten aldığı sismik geminin AK Parti iktidarının dışa bağımlılığının en somut örneği olduğunu öne süren Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ''Polarcus Samur'' olan geminin isminin ''Barbaros Hayreddin Paşa'' olarak değiştirildiğini belirtti. Öztrak, ''Anlaşılan emektar Piri Reis gemisi ve Başbakan'ın emir ve komutasındaki yargının amiralsiz bıraktığı donanma, Rumları ve İsrail'i Akdeniz'de doğalgaz aramaktan caydıramayınca, Başbakan çareyi Akdeniz'i Türk Gölü yapan Büyük Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa isminin ardına saklanmakta buldu'' dedi.

Öztrak, Gölcük ve Tuzla tersanelerinde de gemi ve tanker yapılıp satıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

''Peki 10 yıldır iktidar olan sen ne yapıyorsun? 10 yıldır milli sismik gemiyi neden yapamadın? Lafa gelince milli kavramı ağzından düşmüyor. Peki, neden milli bir gemiyi bizim tersanelerimizden suya indirmedin de şimdi 130 milyon dolar verip ithal ettiğin gemiye methiyeler düzdürüyorsun.

Bu iktidar elinde Türkiye'nin dışarıya ne kadar bağımlı hale getirildiğini tek bir rakama bakarak anlamak mümkündür. Cumhuriyetin kurulduğu 1923'ten AKP'nin iktidara geldiği döneme kadar geçen 80 yıllık dönemde toplam dış ticaret açığı yaklaşık 247 milyar dolar. AKP'nin iktidar olduğu son 10 yılda ise toplam dış ticaret açığı 587 milyar dolara çıkmıştır. Yani AKP, kendinden önceki tüm cumhuriyet hükümetlerinin 80 yılda verdiği dış açığın 2,5 katını 10 yıllık kendi iktidarında vermiştir. Başbakan kendine rekorlar arıyorsa buradaki rekora baksın.''

Çocuk teşviği

Öztrak, Hazine Müsteşarlığı'nın bir başka kredi derecelendirme kuruluşuyla olan sözleşmeyi feshederken Moody's ile olan sözleşmeyi yenilediğine dikkati çekerek, ''Ama Hükümet'in bu rüşvet hamlesinin de işe yaramadığı anlaşılıyor. Moody's cari açıktaki kırılganlıklara, politik ve jeopolitik risklere dikkat çekerek Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir ülke statüsüne çıkarmadı. Bu hayaller suya düşünce, İMKB'deki balon patladı. Bu yılın ilk 24 gününde dolar cinsinden yüzde 12 getiri sunan borsa, bu getirinin yüzde 10'unu son bir haftada geri verdi'' diye konuştu.

Hükümet'in çocuk yapmayı teşvik için üzerinde çalışılan çocuk yardımı projesine de değinen Öztrak, şunları kaydetti:

''Buradan Başbakan'a sesleniyorum. Önce genç nüfusa nasıl iş ve istihdam yaratırım diye uğraşın. Siz gençlerimize güvenceli, nitelikli iş ve istihdam sağlayacak politika ve projeleri geliştirin. Çalışan nüfusun yarısını asgari ücrete mahkum etmekten, asgari ücrete günde bir simit parası kadar zam vermekten vazgeçin. Gençlerimize özlemini duydukları gelir ve refah seviyesine ulaşabilme fırsatını sağlayın. Kucağınızda bulduğunuz demografik fırsat penceresini değerlendirin. Ama siz bunları yapamazsınız. Çünkü sizin göreviniz vatandaşa değil sıcak paraya kazandırmak. Siz hele bir iktidardan gidin, bakın o zaman 10 yıllık devri iktidarınızda çocuk yapmaktan korkar hale gelen gençlerimiz nasıl çocuk yapıyor. Bu ülkeyi sıcak paracının iştahına esir etmeden, üretimden ve insandan yana doğru politikalarla yönetilecek CHP iktidarında ülkenin gerçek bereketi nasıl geliyor.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    yaptığınız çocuk,. adalet ve kalkınma partili olur diyemi, korkuyorsunuz.. eh haksızda sayılmazsınız..
    Cevapla
  • arthur 11 yıl önce Şikayet Et
    bence de chp liler çocuk falan yapmasın. 80 yıldır sizin tohumlarınız bu memleketi mahvetti. artık yapmayın yeter.
    Cevapla
  • karadagli 11 yıl önce Şikayet Et
    aman ha aman..!!. aman ha aman siz kesinlikle yapmayin.simdiki olanlar bize fazlasiyla yeter.siz ulkeyi soyup cikmaza soktunuz.sizden sonrakilerde kiyameti yasatir bu dunyaya.siz boyle kalin biz raziyiz.ok??
    Cevapla
  • Üsame-i kurdi 11 yıl önce Şikayet Et
    faik öztrak bey. öyle çocuk yapmak her baba yiğitin işi değil. senin iki çocuğun var sen niye yapamadın sizdede ekonomik ve istihdam sorun varmıydı.
    Cevapla
  • ömer kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    siz iktidara gelmeyin de. siz iktidara gelmeyin de herkes tek çocuk yapsa da olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler