Erdoğan'dan 3 çocuk için vekillere 3 talimat

Türkiye'nin yaşlanmasını durdurmak amacıyla her aileden 3 çocuk isteyen Başbakan Erdoğan, bu hedefi yakalamak için vekillere ve ilgili bakanlara görev verdi

Erdoğan'dan 3 çocuk için vekillere 3 talimat
Erdoğan'dan 3 çocuk için vekillere 3 talimat
GİRİŞ 09.02.2013 07:00 GÜNCELLEME 09.02.2013 08:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bulduğu her fırsatta ailelerden en az üç çocuk yapmasını isteyen Başbakan Tayyip Erdoğan, TÜİK'in son verileri nüfus artış hızının düştüğünü ortaya koyunca arka arkaya hamle yapmaya başladı. Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre Erdoğan, bu konuda talimat verince hükümet, çocuk teşvikleri üzerinde çalışırken, AK Parti grubu nüfus artış hızının yükseltilmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması için teklif verdi.

Erdoğan, milletvekili ve teşkilatlara da "üç çocuğu her yerde anlatın" dedi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve arkadaşlarının imzası ile Meclis Başkanlığına sunulan araştırma önergesi önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da ele alınıp bu konuda bir araştırma komisyonu kurulacak.

Komisyon, nüfus artış hızının yükseltilmesi için ne tür önlemler alınacağını belirlemek amacıyla uzmanları dinleyecek, dünya örneklerini inceleyecek. AK Parti'nin önergesinin gerekçesinde, doğurganlık hızının 2.1'in üzerinde olması gerektiği belirtilerek, "Türkiye'deki bilimsel verilere göre nüfusu bugünkü gençlik oranlarıyla tutabilmenin yolu, ailelerin 2'den fazla çocuk sahibi olmak konusunda bilinçlendirilmesiyle mümkündür" denildi.

Önlem alınmazsa Türkiye'nin 2045 yılında yaşlı nüfus kategorisine gireceğinin altı çizildi. Başbakan Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile başlayıp en çok Karadeniz Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda da bu konuyu gündeme getirdi. Erdoğan milletvekillerine her fırsatta, her toplantıda ailelerin üç çocuk yapmasının önemini anlatmaları talimatı verdi. Erdoğan, teşkilatlardan da bu yönde çalışma yapmaları ve vatandaşlar ile görüşmelerini istedi.

TEŞVİK PAKETİ

Hükümet ise ailelerin üç çocuk yapmalarını sağlamak için bir teşvik paketi hazırlıyor. "Çocuk teşviki" üzerinde çalışmaya başlayan Aile, Maliye ve Çalışma Bakanlıklarının ana hedef kitlesini eğitimli ve çalışan kadınlar oluşturacak. Üç Bakanlığın üzerinde çalıştığı modelde İskandinav ülkelerinde çocuk yapmaya yönelik verilen teşviklerin örnek alınması planlanıyor. Buralarda çocuk teşviki, çalışan ve eğitimli kadınlara hitap ediyor. Paket önümüzdeki dönemde açıklanacak.

YORUMLAR 14
  • Ali Asker 11 yıl önce Şikayet Et
    doğum izni.... özel sektörde çalışan hanımlar için bi düzenleme şart kamu çalışanı bayanla özel sektör çalışanı bayan arasındaki farklılıklar kaldırılmalıdır..
    Cevapla
  • Ali AYDIN 11 yıl önce Şikayet Et
    yalnızca çocuk sayısının artması yeterli değil.. sadece çocuk sahibi olmak yetmez.bununla birlikte aileleri eğitmek ve yine o çocuklar için eğitim imkanlarının seferber edilmesi gerekir.bunlar olmadıktan sonra o çocuklar,toplumun başına hatta diğer insanlara da bela olmaz mı?hırsız, gaspçı, katil, uyuşturucu veya tinerci olabilir. bir de başbakanımızın aslında bunu kabineden uygulamaya geçirmesi gerekir ki.evlenmeyenleri evlendirmesi ya da onları kabineye almamsı gerekir.yeni kültür ve turizm bakanı evli değil? maliye bakanının çocuğu yok(özel bir neden yoksa(hastalık v.s). eğer çağrı yapılacaksa bu önce kabineden hatta parti içinden olmalıdır. evlenmelerde özellikle başlık parası altında olanlara tedbir alınmalı ve evliliğin parasal maliyetine hükümetimiz destek olmalı teşvik vermelidir.
    Cevapla
  • Zafer 11 yıl önce Şikayet Et
    haklısınız ama :(. 12 yıllık evliyim.hayatımda en çok istediğim şey bir çocuk sahibi olmaktı.ama ALLAH vermedi.imkanlarımı zorlayarak tüp bebek tedavisine başvurduk.ama yine olmadı.keşke çocuğum olsaydıda 4 çocuk sahibi olabilseydim.şu an tüp bebek tedavisi yaptırabilecek durumum yok.ALLAH ne verirse hayırlısını versin.
    Cevapla
  • karslı seyit 11 yıl önce Şikayet Et
    karslı. sayın başbakanım iyi diyorsunuz da hangi parayla geçineceğiz ben inşaat işçisiyim ve kendi memleketimde bile çalışmıyorum kirada oturuyorum 1000 tl de maaş alıyorum senin verdiğin teşvik senin kamu da çalışanlarına gidiyor bana değil
    Cevapla
  • aytek yıldızben 11 yıl önce Şikayet Et
    çalışan annelerin zorlandığı hususlar nelerdir.. yarım maaşlı izin hakkı verilirse neden olmasın 3 üncü çocuk. o çocuğun ilerde kazandıracağı fayda bugün anneye karşılıksız verilecek paradan fazlaysa neden olmasın.sık atama gören memleketinde görev yapmayan kamu görevlileri için de birşeyler yapılmalı. ve 35 yaş üstündekilere 3 üncü çocuk şartıyla erken emeklilik verilmeli. nüfus patlar patlar. öncelikle bakıcı sonra ekonomik. ama o bebek herşeye değer. deneyin göreceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt