Alman Büyükeçisinden Baydemir'e ziyaret

Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ile Siyasi İşler Müsteşarı Tobias Grothe Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Alman Büyükeçisinden Baydemir'e ziyaret
Alman Büyükeçisinden Baydemir'e ziyaret
GİRİŞ 18.02.2013 21:00 GÜNCELLEME 18.02.2013 21:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konuklarını Başkanvekili Hafize İpek ve Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş ile birlikte karşılayan Osman Baydemir, harita üzerinde eski ve yeni Diyarbakır'ı anlatarak, kendilerini Diyarbakır'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Büyükelçi Grothe, Diyarbakır'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek Baydemir'le görüş alışverişinde bulunmanın da kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Almanya'da 800 bin Kürt'ün yaşadığını anlatan Grothe, buradaki normalleşme süreciyle birlikte yaşanacak ekonomik ve sosyal kalkınmayı izlediklerini belirtti. Baydemir ise Diyarbakır'daki yatırım avantajlarından söz ederek, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini aktardı.

Baydemir, Grothe'ye Meryemana Kilisesi'nin nakşedildiği bir tablo hediye ederken, Grothe de Baydemir'e "Çalışkan bir belediye başkanı olarak işlerinizi yürütmeniz için bir kalem armağan ediyorum" dedi. Baydemir, bunun üzerine "Umarım bu kalemi Almanya ile yapacağımız ortak projelerde kullanırız" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    almanya pkk ya resmen destek veren bir ülkedir !. pkk nın silah parası almanların sığınmacılara verdiği sığınmacıların pkkya ödediği aidattan geliyor .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı