Kışanak: Yaşanılanlar vahimdir şiddetle kınıyoruz

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Sinop'ta yaşanan olayları kınadı.

Kışanak: Yaşanılanlar vahimdir şiddetle kınıyoruz
Kışanak: Yaşanılanlar vahimdir şiddetle kınıyoruz
GİRİŞ 19.02.2013 16:34 GÜNCELLEME 19.02.2013 16:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kışanak, "Gün boyunca kışkırtılmış, organize edilmiş, belli merkezlerden yönetilen küçük bir grupla sanki Karadeniz halkı barışa karşıymış gibi bir durum yaratılmıştır. Yaşanılanlar vahimdir, şiddetle kınıyoruz." dedi.
Partisinin Meclis Grubu'nda konuşan Kışanak, sözlerine farklı dillerle "Dilim kimliğimdir" anlamına gelen cümleyle başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "anadilde eğitim böler" diye bir cümle sarfettiğini belirten Kışanak, kendi dili olan Zazacanın ise kaybolmaya yüz tutmuş diller arasında bulunduğunun altını çizdi. Dil böler diyerek ne kadar devlet varsa o kadar dil olsun anlayışını geliştirmenin soykırım olduğunu vurgulayan Kışanak, böylesine soykırım anlayışını kınadıklarını söyledi. Bu düşünceden vazgeçmeye çağıran Kışanak, asimilasyonun bir insanlık suçu olduğunu belirterek, anadilin yasal güvence altına alınmasını istedi.

"CHP SİNOP BELEDİYE BAŞKANI AÇIKÇA KIŞKIRTICI BEYANLARDA BULUNDU"

Kimsenin kendilerinden anadillerinden vazgeçmesini istememesi gerektiğini dile getiren Kışanak, partilerinin Karadeniz turuna değindi. Sinop'taki olaylara değinen Kışanak, çıkan olaylara bakıldığında kimsenin görevini yapmadığını gösterdiğini kaydetti. İçişleri Bakanlığı'na gerekli bilgiler verildiğini ve önlem alınmasının istendiğini ifade eden Kışanak, CHP Sinop Belediye Başkanı'nın açıkça kışkırtıcı beyanlarda bulunduğunu iddia etti. Bu manidar durumu CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu zannedenlerin dikkatine sunduğunu belirten Kışanak, en kritik günde şehirde olmayan Vali'nin davranışı eleştirdi.

İçişleri Bakanlığı'yla görüşmede muhatap bulunduğunu dile getiren Kışanak, ancak Sinop'ta gerekenin yapılmadığını savundu. Kışanak, "Gün boyunca kışkırtılmış, organize edilmiş, belli merkezlerden yönetilen küçük bir grupla sanki Karadeniz halkı barışa karşıymış gibi bir durum yaratılmıştır. Yaşanılanlar vahimdir, şiddetle kınıyoruz. Ancak asıl hakaret Karadeniz halkına yapılmıştır." dedi.

Karadeniz'in halkının barış isteyen, demokrasi yanlısı olduğunu vurgulayan Kışanak, bir grup provakatörün yaptığının halka mal edilemeyeceğini belirterek "Görüntüleri kare kare izlesinler, belki aralarında Ogün Samastlar da çıkabilir. Önlem alsınlar." uyarısında bulundu.

"UMUYORUM EN KISA ZAMANDA PARTİMİZDEN BİR HEYET İMRALI'YA GİDECEKTİR"  

Terör örgütü DHKP-C'ya yönelik operasyonlar kapsamında KESK'te yapılan aramaları ve gözaltıları kınayan Kışanak, gözaltındakilerin derhal serbest bırakılmasını istedi. Diyarbakır'da görülen KCK ana davasındaki tahliyelere de değinen Kışanak, buruk bir sevinç yaşadıklarını, yargılamaların hukuksuz olduğunu iddia etti.
İmralı'ya gidecek heyetle ilgili de konuşan Kışanak, "İmralı'da Kürt halk önderi Öcalan'ın başlattığı görüşmeler önemlidir, kıymetlidir. Biz BDP olarak bunu destekliyoruz, arkasındayız. Umuyorum en kısada zamanda partimizden bir heyet İmralı'ya gidecektir." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    NERDEYDİN . Bir günde pkk ya 30-40 şehit verdiğimiz zaman nerdeydin... o zaman olanları niye kınamadın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!