Güler: terörle mücadelede geri adım atmayız

İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Silahlar bırakılmadığı sürece, terörle mücadelede geri atmamız mümkün değildir.” dedi.

Güler: terörle mücadelede geri adım atmayız
Güler: terörle mücadelede geri adım atmayız
GİRİŞ 01.03.2013 16:49 GÜNCELLEME 01.03.2013 16:49

Bakan Muammer Güler, TRT Haber Digital Dergisi'nin gündeme ve yeni görevine ilişkin sorularını cevapladı. Terörle mücadeleyle ilgili açıklamalarında Bakan Güler, Doğu ve Güneydoğu'nun kırık kalbini tamir etmenin önemine vurgu yaptı."Biz tarihi bir adım attık ve yıllardır süren terör sorununun çözümü konusunda da önemli bir irade ortaya koyduk." diye devam eden Güler, şunları söyledi: "Doğu ve Güneydoğu'nun kırık kalbini tamir etmek ve gönülleri kazanmak için gerçekten zor ve çetin bir mücadele verdik ve vermeye devam ediyoruz.

Buna karşılık vatandaşlarımız da yıllardır süren acı ve sıkıntıların artık sona ereceğine inanıyor ve çözüm sürecine büyük bir destek veriyorlar. Biz bu desteği bölgeye yaptığımız ziyaretlerde açıkça görüyor ve çok önemsiyoruz. Halkımızın da desteğiyle çözüm sürecini başarı ile yürüteceğiz."

“AKAN KANIN DURMASI NOKTASINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

İçişleri Bakanı Güler, terörle mücadele konusunda yeni ve farklı bir dönemin başladığını  belirterek, "Önümüzdeki dönem, terörle mücadelenin farklı boyutlarda öne çıkacağı bir dönem olacaktır. Akan kanın durması, gözyaşlarının dinmesi anlamında hükümetimizin çok önemli çalışmaları var. İçişleri Bakanlığı, bu çalışmaları yapacak en temel kuruluşlardan birisidir.

Çalışmalarımızı bir koordine içerisinde, verimli şekilde yürüteceğiz. Diğer taraftan, silahların bırakılmadığı ve silahın bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılmadığı sürece terörle mücadeleden geri adım atmamız mümkün değildir." diye konuştu. İçişleri Bakanlığı'nın her kademesinde çalışmış olmak ve sorunları yakından bilmenin, atanmasında etkili unsurlar olduğuna işaret eden Bakan Güler, “Bu atama sadece şahsım için değil, hem Mardinli hemşerilerimiz, hem de bölge insanımız için büyük bir teveccühü ifade etmektedir. Bunun anlamını ve değerini biliyoruz. Sayın Başbakanımız çözüm sürecinde ve Türkiye'nin geleceğe çok daha umutla bakması için yeni projelerin üretileceği bu süreçte, Mardin'e ve Mardinlilere önemli bir görev verdi." ifadelerini kullandı.

“DHKP/C  EYLEM ARAYIŞINDA”

Bakan Muammer Güler, özellikle 90'lı yıllardaki kanlı eylemleriyle öne çıkan DHKP/C'nin Türkiye'de çok sayıda silahlı-bombalı suikast düzenlediğini, eylem gerçekleştirdiğini ve bu arayışlarını halen sürdüren bir örgüt olduğunu kaydetti. 

Örgütün en son 1 Şubat 2013 tarihinde ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne düzenlediği saldırıyla ilgili araştırma ve soruşturmaların devam ettiğini kaydeden Güler, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu saldırıyı gerçekleştiren eylemci Ecevit Şanlı'nın Almanya'dan Ekim 2012'de ayrıldığı, eğitim almak üzere Selanik'e gittiği, eylemden 1-2 hafta önce illegal yollarla Ege sahilinden ülkemize girdiği bilinmektedir. Ülkemize gelen Almanya İçişleri Bakanı ile bu konu görüşülmüş, terörle mücadeledeki hassasiyetimiz paylaşılmıştır. Bu örgüte karşı yapılan operasyonların temel amaçlarından biri, örgütün finans, eleman, kaynak temini çalışmalarını yürüten mekanizmalarını işlevsiz kılmaktır."

“SİNOP'TAKİ OLAYLARLA İLGİLİ GEREKEN YAPILACAKTIR”

İçişleri Bakanı Güler, Sinop'da yaşananlarla ilgili de, olayların başladığı andan itibaren müdahale ettiklerini belirterek, “Defalarca oradaki parti temsilcileriyle, milletvekilleriyle görüşmelerim oldu. Sinop'ta polislerimiz milletvekillerinin güvenli bir şekilde Samsun'a ulaşımlarını sağladılar. Diğer taraftan, alınan tedbirler ve çıkan olaylarla ilgili gerekli araştırma ve soruşturmayı yürütmek üzere Bakanlığımdan 2 müfettiş görevlendirdik. Soruşturma neticesinde bir ihmal ya da tedbirsizlik varsa ilgililer hakkında gereken yapılacaktır." dedi.

 “SARAİ SİERRA, UYUŞTURUCU KURYESİ YA DA AJAN DEĞİL”

Sarai Sierra'nın uyuşturucu kuryesi olduğu yönündeki iddialara da açıklık getiren Bakan Güler, şunları söyledi: "Mevcut bilgiler; Sarai Sierra'nın uyuşturucu kuryesi olduğu veya ajan olabileceği yönündeki iddiaları doğrulamamaktadır. Maktülenin ülkemizde bulunduğu süre içerisinde, suç faaliyetinde bulunduğuna yönelik de herhangi bir tespitimiz bulunmamaktadır. Konuyla ilgili bulgular basına ‘Laz Ziya' şeklinde yansıyan kişiyi (Ziya Tasalı isimli şahıs) işaret etmektedir. Bu kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız halen devam etmektedir."

“EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKA KURAMAZ VE ÜYE OLAMAZ”

Muammer Güler, polislerin sendika kurması ve üye olması konusu ile ilgili tartışmaları "Mevcut ulusal ve uluslararası düzenlemeler çerçevesinde ülkemizde emniyet teşkilatı mensuplarının sendika kuramayacakları ve herhangi bir sendikaya da üye olamayacakları açıktır. Büyük bir fedakarlıklarla çalışan emniyet mensuplarımızın özlük hakları ile ilgili sıkıntılarını yakinen biliyoruz. Bütçe imkanları ölçüsünde özlük haklarında iyileştirmeler yapmayı arzu ediyoruz." şeklinde değerlendirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti