Bu heykeller diğerlerinden çok farklı

Çinli sanatçı Li Hongbo'nun binlerce kağıt katmanını işleyerek hazırladığı mermer görünümlü esneyebilen heykelleri New York'ta sergileniyor.

Bu heykeller diğerlerinden çok farklı
Bu heykeller diğerlerinden çok farklı
GİRİŞ 24.01.2014 11:28 GÜNCELLEME 24.01.2014 11:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hongbo'nun esnek heykellerinden oluşan "Tools of Study" adlı sergisi New York'taki Klein Sun Galerisi'nde sanatseverleri ağırlıyor.

Rus yazar Maksim Gorki, Yunan tanrıçası Athena ve Michelangelo'nun Davut gibi dünyanın en ünlü eserlerini konu alan ve ortalama 7 bin katman kağıdın şekillendirilmesiyle oluşan heykellerin ağırlığı 12 kilogramı geçiyor. Fiyatları 6 bin 500 ile 32 bin 500 ABD doları arasında değişen eserler yoğun ilgi görüyor.

Sergi hakkında Anadolu Ajansı'na bilgi veren Klein Sun Galerisi yetkilisi Amy Patricia Purssey, Hongbo'nun doğu ve batı kültürünü kendisine özgü çalışmalarıyla sentezlemeyi başardığını söyledi. Purssey, serginin gördüğü ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Sergideki eserlerin, sanatçının öğrencilik yıllarında geliştirdiği yöntemi en eşsiz şekilde ifade ettiğini vurgulayan diğer Klein Sun yetkilisi Willem Molesworth ise heykellerin, sanat dili ile mükemmel şekilde uyumlu olduğunu belirtti.

Sergi 7 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    yazık oldu,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'