Deriden sanat çıkarıyor

20 yıldır deri üzerine heykel ve maske yapımıyla uğraşan Sedat Ataseven'in eserleri ilgi görüyor.

Deriden sanat çıkarıyor
Deriden sanat çıkarıyor
GİRİŞ 14.12.2014 16:06 GÜNCELLEME 14.12.2014 16:06

20 yıldır deri üzerine heykel ve maske yapımıyla uğraşan Sedat Ataseven, yapmış olduğu sanata yerlilerden çok yabancı uyruklu vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi. Turistlerin ’deriye can veren adam’ olarak isim koydukları Sedat Ataseven, deriye şekil vererek yaptığı mask ve ürünlerle görenleri hayrete düşürüyor.

Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan birisi olan deri işlemeciliği sanatını Alanya’da Sedat Ataseven hayatta tutmaya çalışıyor. Yaptığı heykel ve maskeler ile Türkiye’de olmasa da Avrupa’da tanınan Ataseven, Tüm vatandaşları bu sanatı görmeleri için atölyesine davet etti.

Kendisiyle ilgili bilgi veren Ataseven, "20 yıldır bu iş ile meşgulüm. Daha önce boynuz çalışmaları, kemik takı çalışmaları yaptım. Son dönemde de deri ile uğraşmaya başladım. Maskeler, ve çeşitli deriden yapılabilecek her şeyi yaptım. Bana bu sanatta kimse bir şey öğretmedi. Allah vergisi gibi bir şey. Kendi denemelerim ile meydana getirdiğim ürünler bunlar. Genellikle büyük baş hayvanlarda bulunan deri çeşitlerini ıslakken formlandırıyoruz. Daha sonra güneşte kurutuyoruz ve en sonunda da sertleşiyor ve son halini alıyor. Ve kuruduktan sonrada artık ömür boyu bozulması mümkün değil" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!