Necdet Konak'a veda edeli 7 yıl oldu

Necdet Konak'ın aramızdan ayrılışının üzerinden 7 yıl geçti. Zaman ne çabuk akıyor. Sanki dün gibi geliyor insana.

Necdet Konak'a veda edeli 7 yıl oldu
Necdet Konak'a veda edeli 7 yıl oldu
GİRİŞ 19.07.2011 12:07 GÜNCELLEME 19.07.2011 12:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ne çok özlemişiz seni. Hala gözlerimiz Milli Gazete'nin ilk sayfasında O'nun çizgilerini arıyor. Her Bosna haberinde o aklımıza geliyor. Mekanın cennet olsun Necdet Abi.

Kamudaki görevleri

19 Temmuz 2004 tarihinde Rahmeti Rahmana kavuşan Necdet Konak, 1957'de Amasya'nın Taşova ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren karikatür çizmeye başladı. İlk ve ortaöğreniminin ardından Ankara Ticaret ve Turizm Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Sırasıyla Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu ve TBMM Başkanlık Müşaviri olarak görev yaptı.

Son 10 yıl Bosna Hersek ile ilgili yaptığı faaliyetlerle de dikkat çekti. Yardım çalışmaları, kültürel etkinlikler, karikatür çalışmalarıyla Bosnalı Müslümanların haklı davalarına uluslararası düzeyde destek verdi. Bosna konusunda gerçekleştirilen konferans, panel ve seminerlerde hem katılımcı hem de organizatör olarak yer aldı.

Bosna dostu

Bosna Hersek'in efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan ve yayınlandığında tüm dünyanın dikkatlerini çeken Aliya belgeseline çizgileriyle destek oldu, metne yardımcı oldu. Aliya İzzetbegoviç ve Cahar Dudayev çizgi romanlarını çizdi.

Kasım 2003'te Aliya İzzetbegoviç'in cenazesine katıldıktan bir hafta sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılarak tedaviye başlandı. Temmuz 2004'te de Baki leme göç etti. Konak, uzun yıllar Milli Gazete'nin birinci sayfasında ülke ve dünya gündemine ilişkin unutulmayacak çizgilere imza attı. Çizgileri, Milli Gazete ile özdeşleşti. Konak, meslek hayatı boyunca pek çok kurum ve kuruluştan da çeşitli ödüller aldı. Pek çok dergi ve gazete de karikatür çizdi. Milli Gazete, Zaman Gazetesi, Dinazor, Anadolu Gençlik Dergisi, Yörünge, Genç İstikbal, Mavikuş ve Filit bunlardan bazıları.

Bugüne kadar çizdiği karikatürler, şair arkadaşı Arif Ay'ın yazdığı önsözle birlikte 130 sayfalık albümde toplandı. Hatırasını yaşatmak amacıyla da ismine 'Gümüş Çizgi Sanatları Ödülleri'  ihdas edildi.

İslam: Herşey onu hatırlatıyor

Bosna Dayanışma Grubu Başkanı Bahadır İslam, yakın dostu Konak'ı bir kez daha rahmetle anarken, şu ifadeleri kullandı: "Necdet kardeşimizi, her zaman rahmetle yad ediyoruz. Zira ortak arkadaş grubumuz ve sosyal çevremizde bir değişiklik meydana gelmedi. Dolayısıyla, başta Bosna davası olmak üzere kafa yorduğumuz mevzular, yaptığımız espriler, gittiğimiz yerler hep onu hatırlatır nitelikte. Sanki daha dün aramızdan ayrılmışçasına, onu rahmetle ve muhabbetle anıyoruz. Ve ömrümüz oldukça da anacağız. Cenabı Allah tekrar gani gani rahmet etsin. Mekanı cennet olsun".

Millî Gazete'den teklif aldığı gün

Babasının Milli Gazete ile olan özel bağını da anlatan Burak Konak, şöyle konuştu: "Milli Gazete'de çizdiği yıllar onun ustalık dönemiydi. Çok farklı bir mizah üslubu ortaya koydu. Bugün inananların sahip olduğu tarihi mirasa dayanarak bir bakış ve duruş sergiledi. Milli Gazete, ona farklı bir pencere açtı. Yayın politikasıyla birebir örtüştü. Bu dönem maalesef kısa sürdü" .Babasının Gazete'den teklif aldığı ilk günü anlatan Konak, "Milli Gazete'den teklif aldığında o kadar çok mutlu oldu ki. O gün, o haberi alıp eve geldiğinde adeta bir bayram yaşandı. O sevinci bizimle paylaşırken, mutluluğu görülmeye değerdi" diye konuştu.

Burak Konak: Özlemi o kadar büyük ki!

Tıp Hekimi olan büyük oğlu Burak Konak ise, "Yılları saymayı bıraktım. Özlemi o kadar büyük  ki. Onun özlemiyle geçen günler insana zamanı unutturuyor. Hatırası ilk günkü gibi duruyor içimizde. Bir yere giderken gördüğümüz bir şeyde çocukluk hatıraları birden bire canlanıveriyor. Sofraya oturduğumuzda bir anda geliverecekmiş gibi his geliyor bazen. Tabi ahirette buluşacak olmanın inancı olduğu için insan bu özleme katlanabiliyor" dedi.

Birtanem Konak: Yokluğunu hiçbir şey dolduramıyor

Sağlığında ve hastalığında hep yanında olan eşi Birtanem Konak, yedi yıllık hasreti anlatırken, "Onun yokluğunu, yedi de olsa yetmiş de olsa hep hissediyoruz. Cenabı Allah mekanını cennet etsin. Çok zor tabi. Onun yokluğunu hiçbir şey dolduramaz. Ama takdir büyük yerden geldi. Öyle kabul ediyoruz. Onu unutmayan, dostları çok sağolsun. Onun bıraktığı emanete sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Berk Konak: Mirasını devraldım

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü 4. sınıfında okuyan küçük oğlu Berk Konak, "Onun yokluğu pek çok eksikliğe sebep oldu. Tabiki kader. Onu çok özlüyoruz" diye konuştu. Babasının hep hukuk okumasını istediği söyleyen Berk, "Ama benim rol modelim oydu. Küçüklükten beri, çizgileri beni hep etkilerdi. Dolayısıyla hayatıma onun çizgileri yön verdi. Ve bu bölümü tercih ettim. Çünkü benim de içimden çizmek geçiyordu. Onun mirasını devr aldım. İnşallah onun bıraktığı yerden devam etmek istiyorum" diye konuştu.

(Milli gazete)

YORUMLAR 1
  • taha kazım 12 yıl önce Şikayet Et
    Soyadı ve Resim. Merhum Kardeşimiz, Arkadaşımız Necdet KONAK'a Rabbimizden rahmet ve mağfiretler diliyoruz, Mekanı Cennet olsun. Haber ile ilgili kullanılan Soyadı ile resim de farklı olmuş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık