Milliyet'in kadın yazarının şort isyanı olay oldu

Milliyet yazarı Meral Tamer, geçtiğimiz gün kadınlara "şort eleştirisi" yaptığı yazı kaleme aldı. Tamer'in şort eleştirisine Semercioğlu'nun tepkisi de katılınca sosyal medyada gündem oldu.

Milliyet'in kadın yazarının şort isyanı olay oldu
Milliyet'in kadın yazarının şort isyanı olay oldu
GİRİŞ 13.08.2013 18:15 GÜNCELLEME 13.08.2013 18:41
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Yazıda hastanede, okulda, sokakta kısacası hemen her yerde şortla dolaşanları gördüğünü anlatan Tamer, "Ben mi geri kafalı olmaya başladım, yoksa bu yaz sadece popoları kapatıp, baldırları tamamen açıkta bırakan şort giymek çok mu moda oldu bilemiyorum valla..." diyerek bu duruma tepki gösterdi.

TEPKİ HÜRRİYET YAZARINDAN GELDİ

Bunun üzerine Hürriyet'in magazin yazarı Cengiz Semercioğlu da Tamer'e tepki gösteren bir yazı kaleme aldı. Tamer'in yazısını "adap cephesinden yanaşıp yasakçı ziyniyetle örtüşmekle" suçlayan Semercioğlu şöyle yazdı;

İNGİLTERE'DE UÇAĞA BİNDİRMEMİŞLERDİ

İngiltere'de ay başında yaşanan olayda tatile çıkmaya hazırlanan 18 yaşındaki genç kız şortu kısa diye uçağa alınmamıştı.

Olay şöyle gerçekleşmişti:

18 yaşında Alix Townsend, adlı bir genç kız. Kendisiyle aynı yaştaki 17 arkadaşıyla birlikte Mallorca'ya tatile gitmek için yola çıktı.

Monarch Havayolları'nın tam uçuş öncesinde "Şortunuz çok kısa" diyerek şortunu değiştirmesini istedi.

Ancak bu sefer de Manchester Havalimanı yetkilisi tuvalete gidemeyeceğini ve şortunu kontrol masasının önünde değiştirmesi gerektiğini söyleyince, Townsend haberlere konu oldu.

Uçağa binmesine ve tuvalete gitmesine izin verilmeyen genç kız, bunun üzerine valizinden çıkardığı uzunca bir hırkayla vücudunu kapatıp şortunu değiştirmek zorunda kaldı.

Monarch Havayolları ise Townsend'in tuvalete gitmesine izin verilmediği iddiasını reddetti.

"Şort giyilmesinin çok yadırgadığı yerler de market, hastane, postane...
Bir kadının kısa şortuyla hastaneye, postaneye, markete gitmesinden daha normal ne olabilir? Oralara gitmeyecekse şehirde hiçbir yere gitmemesi, şort giymemesi gerekiyor zaten... Meral Tamer'in bir kadın olarak kadınların giyimine kuşamına 'adab' cephesinden yaklaşıp yasakçı zihniyetle örtüşmesi üzücü..."

TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU

Semercioğlu'nun Tamer'i yanıt vermesinin ardından Twitter'da da konu uzun uzadıya konuşulmaya başlandı. Sosyal medya kullanıcıları dirensort hashtag'i üzerinden konuyu tartışmaya başladı.

YORUMLAR 26
  • ali celik 10 yıl önce Şikayet Et
    bahadır çam. İşinize geldimi en ufak şeyi hesabını yaparsınız işinize gelmedi mi gözünüzün önündeki gerçeğe kör olursunuz.Dünyanın bir yerinde bir hayvanın nesli tükenecek olsa aman dünyanın dengesi bozulacak diye hastalanırsınız.Kadın çıplak gezince tahrik edici fikrine katılmazsınız.Çünkü sizi hoşunuza gidiyor.İçiniz başka dışınız başka kadınların yanında tabiki modern giyinin biz zaten önemsemiyoruz dersiniz ama o şekilde biri yanınızdan geçtimi gözleriniz dört döner.Bunları tahminle söylemiyorum yaşadığım olaylar.Haa bazılarıda tecavüz etmez ama bin bir yalanla üç kağıtla kadını ikna eder ondan sonra yüzüstü bırakır gider.Sonra hasta bizim gibi gerçekleri açıkca söyleyenler olur.
    Cevapla
  • Bahadır Rıza Çam 10 yıl önce Şikayet Et
    ali çelik. senin yazdığın tuhaf mantığa ve önermelere cevap yazmak anlamlı mı emin değilim ama deneyeceğim. toplum düzenini saptamak için kılık kıyafeti düzeltmek gerekiyorsa o toplumda bir saçmalık olmalı. bilmen gereken başka bir nokta zina 2 erişkinin kendi isteği ile birlikte olmasıdır ve suç değildir. eğer kıyafet tecavüze gerekçe diyorsan sen hastasın. bu sebeple tecavüz edecek kişi için bakırköyde adli koğuşlar var. illa birilerini kapatacaksan kadınları değil potansiye tecavüzcüleri içeri kapat. kadın bir bireydir , abisi babası ne yapacağına karar veremez. kocası ile zaten bir uzlaşı ile evlenilmiştir. tabi sana göre bu uzlaşıyı da karı koca kendileri sağlamamış babası ile kocası sağlamıştır. çünkü evlilik öncesi flört zinadır sanırım sana göre. sakatık da burada zaten.
    Cevapla
  • ERSİN ASIR DEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    BU NE BEEEEEEEE. hadi bakem kolay gelsin ağzı olanlar buyursun. yalnız kıyas yaparken armutla elmayı yapmayın ...
    Cevapla
  • ali celik 10 yıl önce Şikayet Et
    Toplum yasaksız kuralsız kanunsuz olmaz. Mademki yasak kötü bütün anayasayı kanunları kaldıralım herkes vicdanına göre hareket etsin.Kanunlar yasaklar toplumda düzen olsun diye konuyor.Kanun kural yasak olmadı mı? Ne düzen kalır ne huzur nede güvenlik.Yasak bir kişiyi engellerken bir çok kişiyi koruyor.Evli olmayan bir erkek çevrede tahrik edici şekilde giyinenleri görünce ya zina edecek yada tecavüz gibi suç işlemeye kalkışacak.Hepsi yapmasa bile içlerinden bir kısmı da yapsa bunun suçunda o şekilde giyinen kadınlar vardır.Yani o kadın bir başka kadına karşı suç işlenmesine tahrik etmiş oluyor.Belkide kendi başına gelir.- Efendim o zaman evlensinler diyebilirsiniz.Evlenmek için bir sürü ihtiyaç var belki o adamda onlar yok belkide karısı köyünde o gelmiş gurbette çalışıyor.Bir kadın ister açık olsun ister kapalı tahrik edici şekilde giyinmemeli.Kocasının babasının abisinin uyarılarını dikkate almalı.
    Cevapla
  • Bahadır Rıza Çam 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah korkusu üzerine. herkes Allah korkusu ile şortla gezmeyi yasaklamak ya da ayıplamak, toplum baskısı yaratmak halinde. size ne kardeşim milletin inancından, ahirette neler yaşayacağından? herkes sizle aynı inançta olmayabilir. bunun hesabını siz soramazsınız. herkesin Allah korkusu kendine ama sizlerin bu hali korkutucu ve buna hakkınız yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor