Reklam alamayan Sözcü çıldırdı!

Sözcü gazetesi, çarpıtma ve iftira üzerine kurulu rakamlarla Star gazetesine saldırdı. Gazetelerin aldığı ilan rakamlarını çarpıtan Sözcü, Star gazetesinin hak ettiğinden fazlasını aldığını iddia eden bir manşet yayınladı.

Reklam alamayan Sözcü çıldırdı!
Reklam alamayan Sözcü çıldırdı!
GİRİŞ 23.11.2013 16:32 GÜNCELLEME 23.11.2013 17:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ziraat Bankası'ndan reklam alamayan Sözcü, Ziraat Bankası'nın ilanını alan gazeteleri 'yandaş' olmakla suçlayıp, ilanlarda fotoğrafları kullanılan vatandaşı da 'korkunç' diye ifade ederek aşağılayıcı bir manşet attı.

Star Gazetesi ise ilgili haberi yalanladı ve ağır bir basın açıklamasıyla  Sözcü gazetesine cevap verdi.

İşte Star gazetesinin basın açıklaması:

Yalanın, iftiranın ve eski reklam düzeninin SÖZCÜ'sü

"Sözcü"nün ecele faydası yok, bu reklam düzeni değişecek
Sözcü gazetesi, tamamen yalan, çarpıtma ve iftira üzerine kurulu rakamlarla STAR gazetesine saldırdı. Gazetelerin aldığı ilan rakamlarını çarpıtan Sözcü, STAR gazetesinin hak ettiğinden fazlasını aldığını iddia eden bir manşet yayınladı.

Haber tamamen yalandır. Gerçek bu değildir, Sözcü'nün haberi tamamen çarpıtılmış bilgilere dayanmaktadır. STAR gazetesi bu kampanyaya karşı hukuki yollara başvuracaktır.
Gerçek şudur...

"İLAN GELİRLERİ LİSTESİ"NDE ESKİ KARTEL DÜZENİ DEVAM EDİYOR

Sözcü'nün haberine dayanak olan sütün santim esaslı liste çarpıtma ve yalandır, reklam gerçeğini ifade etmemektedir. Haberde ayrıca yüzlerce reklamverenin bulunduğu bir sistemde birkaç marka öne çıkartılarak ikinci bir çarpıtma yapılmıştır.

Gazetelerin aldıkları ilanların ölçümü yayınlanan sütün santimlerle değil, bu ilanların ücretinden oluşan gelirlere belirlenir.

Gerçek ilan sıralamasının belirleyen bu listedir ve orada rakamlar eski reklam düzeninin sürdüğünü göstermektedir. Bu listeye göre STAR hala, tirajının ve etkinliğinin hak ettiği sıranın altındadır. SÖZCÜ'nün sözcülüğünü yaptığı, hak etmeyenin en çok geliri elde ettiği geleneksel reklam düzeni ne yazık ki hala güçlü bir şekilde ayaktadır.

Reklam gelirlerine ilişkin şok edici gerçekler yarın STAR Gazetesi'nde yayınlanacak...

Amaç reklam vereni tehdit etmek

Geleneksel reklam kartelinin sözcülüğünü soyunan gazetenin amacı STAR gazetesinin ticari itibarını sarsmaktır. Reklamveren üzerinde kendi lehinde ve gazetemiz aleyhinde tehdit ve baskı oluşturmaktır. On yıllardır bildikleri ve uyguladıkları tek yöntem budur ve ne yazık ki şimdiye kadar bundan sonuç da aldılar. Yalancının, tehditçinin, şantajcının bundan sonra amacına ulaşıp ulaşamayacağını hep birlikte göreceğiz.

Eski düzenin hegemonyası sürüyor

Medya dünyasındaki adaletsiz ilan ve reklam dağıtım düzeni devam etmektedir ve aralarından STAR'ın da bulunduğu yeni medya markaları bu düzenin mağduru olmaya devam etmektedir. 2013 Türkiye'sinde hala pastanın büyük kısmı eski düzenin markaları tarafından paylaşılmakta ve bu çarpık düzene isyan eden kurumlar ise mafyoz usullerle hedefe konulmaktadır.

Sözcü"nün ecele faydası yok, Bu düzen değişecek

Kartel düzeninin sözcülerine, eski medya düzeninin tetikçilerine ve karanlık dönemin bekçilerine rağmen bu düzen değişecektir. İlan ve reklam dağılımında sadece bizim değil bütün gazete ve televizyonların hak ettiğini alacağı, daha fazlasına göz koymayacağı ve elbette daha azına razı olmayacağı düzen kurulacaktır. Tehdit ve şantajla reklam alma dönemi bitecektir.

Korkunun ecele faydası yoktur... Yalanın, iftiranın ve eski kartelin sözcülerine rağmen bu düzen mutlaka değişecektir.

YORUMLAR 8
  • Deniz Aka 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir Kurul Kurulmalı. Tüm yayın organlarını denetleyen bir kurul kurulmalı.Yalan,iftira ...gibi durumlarda bu kurul ceza verebilmeli yada olayı yargıya götürebilmeli.
    Cevapla
  • Ahmet Kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    İftirada sözcü gazete.... Sözcü Gazetesi eski bir gazetenin devamı.. Orada tutunamayınca adını değiştirdi.. Huylu huyundan asla vazgeçmez.. Ogünde aynı bugünde..
    Cevapla
  • alper hakan 10 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü Gazetesi Her Gün Ama Her Gün Başbakanımıza Tayyip Diye Hitap Ediyor. Bu Gazete Her Gün AKP Hükümetine İftira Haberleri Yazıyor.. Bu Sözcü Gazetesinin aşırı derecede CHP, İşçi Partisi sempatizanı olduğunu, bu gazetenin Atatürkçülük adı altında Ak Parti Hükümetine her gün yalan ve iftira dolu haberler yazdığını akıllı olan , aklını kullanan herkes biliyor.
    Cevapla
  • OTTOMAN EMPİRE 10 yıl önce Şikayet Et
    mehmet çoşkun... :D demekki maksimum 330 bin koyu solcu var bu süper bir bakış açısı :D. tebrikler... :D gerçi gönül ister ki hepsi geçmişine sahip çıksın, dinine imanına bağlansın :D ama sağlık olsun onlarda renk katıyor güzel ülkeme... :D
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Coşkun. 300 bin satsa nolur, her haberi yalan. Her duyduğuna inanan insanlar alırlar Sözcü'yü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
IMF'den Türkiye açıklaması