Yeni Şafak yazarından Özdemir'e çağrı

Cüneyt Özdemir'in bir köşe yazarı tarafından tehdit edildiği iddiasıyla gözlerin çevrildiği Cem Küçük hayli bir sert yazı ile Özdemir'e sorularını tekrarladı.

Yeni Şafak yazarından Özdemir'e çağrı
Yeni Şafak yazarından Özdemir'e çağrı
GİRİŞ 20.02.2014 13:30 GÜNCELLEME 20.02.2014 13:30

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir'in "cemaate çakan yazılar yazmam için tehdit edildim" açıklamasının yankıları sürüyor. Özdemir'in açıklamasından sonra gözlerin çevrildiği ilk isim olan Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük bugünkü yazısında Özdemir'e seslendi ve "Güya tehdit edilmiş. Madem tehdit ettiler seni, bu kadar zaman niye bekledin?" diye sordu.

YOKSA TEHDİT DİYE UYDURUYOR MUSUN?

Özdemir'in iddia ettiği gibi "ortada ve tarafsız" olmadığını savunan Cem Küçük, Radikal yazarının cemaatten yana bir tutum içinde olduğu iddiasını yineledi. "Korkma Cüneyt az cesur ol. Parelel yapı seni kasetler, davalarla korkutuyorsa tarafsızım yalanına başvurma. Ters manyel işlere girme." diyen Yeni Şafak yazarı tehdit iddiası için de "Niçin mahkemeye gidip seni tehdit eden hakkında suç duyurusunda bulunmadın? Yoksa tehdit diye uyduruyor musun?" diye sordu.

İşte Küçük'ün yazısındaki ilgili bölüm:

MADEM TEHDİT ETTİLER ŞU ZAMANA KADAR NEDEN BEKLEDİN?

Sorduğum sorulara cevap veremeyen, sansürün alasıyla karşılaşınca istifa etmeyip başka meslektaşını niye istifa etmedin diye suçlayan Cüneyt Özdemir çevir kazı yanmasın mantığında. Güya tehdit edilmiş. Madem tehdit ettiler seni, bu kadar zaman niye bekledin? Niçin mahkemeye gidip seni tehdit eden hakkında suç duyurusunda bulunmadın? Yoksa tehdit diye uyduruyor musun?

KORKMA CÜNEYT AZ CESUR OL!

Programına genelde cemaatçi yazarlara kolayca dövdüreceğin (!) kişileri çıkarıyorsun. O yazarlar benim gibilerle baş edemeyecekleri için ve korkularından çıkamıyorlar. Gerçi bir kısmı çıkmak istiyor ama abileri, imamları izin vermiyor. Korkma Cüneyt az cesur ol. Parelel yapı seni kasetler, davalarla korkutuyorsa tarafsızım yalanına başvurma. Ters manyel işlere girme. Bu konuda ropörtaj yapıp yayınlanmayan, sansüre uğramak zorunda kaldığın Hanefi Avcı'yı örnek alabilirsin.

NAGEHAN VE ROK ÇİFTİNİN PR'NI YAPAN SEN DEĞİL MİYDİN?

Bak gene soruyorum: Irkçı bir dizi olan Sağır Oda'nın yapımcısı sen değil miydin? Rasim Ozan &Nagehan Alçı çiftinin iki yıl boyunca PR'ını yapan sen değil miydin? Rasim senin için, 'Tarafsızlığını kaybetti' yazınca, twitterda 'Rasim Ozan'ın Doğan grubuna karşı bu sert ve şirazesi kaçmış açıklamalarını okuyunca ya biz yanlış yerdeyiz ya da Nagehan Alçı. Yeter yahu!' yazarak Alçı'nın kovulmasını istedin. Bu yaptığının Derya Sazak'ın yaptığından ne farkı var?

SEN BU MUSUN YOKSA CÜNEYT?

Bak hala arkadaşın mı bilmiyorum ama Tuğçe Tatari 18 Şubat 2012'de Akşam'da senin için ne yazmış: 'Geçmişte 28 Şubat'ın generallerine övgüler düzen, 'Herkesin Babasını Anlatacak Bir Hikayesi Var' adlı bir belgesel çeken, o belgeselde astsubay babasının hikayesini anlatan, asker bir babaya sahip olmaktan nasıl gurur duyduğunu her fırsatta dile getiren de yine aynı Cüneyt'ti... Şimdi aynı metodu annesi üzerinden hayata geçiriyor. Yakında bir belgesel de annesi için çekerse hiç şaşırmam...' Sen bu musun yoksa Cüneyt?

"BİR KÖŞE YAZARI PARALLERE ÇAKMAMI İSTEDİ!"

Cüneyt Özdemir dünkü yazısında hükümete yakın bazı gazeteciler tarafından hem medya yoluyla hem de birebir görüşmelerinde tehtid edildiğini duyurmuştu. Özdemir "yakın zamanda tehdit edildim. Bir gazetenin köşe yazarı tarafından açıktan 'paralellere çakmam' istendi" dediği yazısında hakkında bir kara propaganda ve itibarsızlaştırma kampanyası için start verildiğini savunmuştu.

Medyaradar

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar