Osman Sınav, AK Parti propagandası mı yapıyor?

TRT 1'de yayınlanan 'Kızılelma' dizisinin yönetmen ve senaristi Osman Sınav, dizide AK Parti'nin de seçim şarkısı olan 'Dombıra'nın kullanılmasıyla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Osman Sınav, AK Parti propagandası mı yapıyor?
Osman Sınav, AK Parti propagandası mı yapıyor?
GİRİŞ 07.03.2014 16:35 GÜNCELLEME 07.03.2014 16:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başrollerinde Furkan Palalı, Pelin Akil, Zeynep Eronat, Erdal Cindoruk, Miraç Eronat, Rahmi Dilligil, Adnan Biricik, Osman Karagöz, Mesut Yılmaz ve Anıl İlter'in yer aldığı dizi AK Parti'nin propagadasını yapmakla eleştirilmişti.

Eleştiriler üzerine Sınav, şu açıklamayı yaptı:

"Yapımcılığını şahsımın üstlendiği, Süleyman Çobanoğlu'nun senaryosunu kaleme aldığı ve her Çarşamba akşamı TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan “KIZILELMA” dizisinin müzikleri aracılığıyla bir siyasi partinin seçim propagandasına destek verildiği iddiaları asılsız ve yanlıştır.

İddialara söz konusu olan “Dombıra” adlı Nogay Türk halk türküsü; dizinin 10 Ocak 2014 tarihinde sosyal medyada ve televizyonda yayınlanan 1. bölüm fragmanından bu yana, MESAM'dan gerekli izinleri alınarak kullanmaktadır. “Dombıra” türküsü, dizinin 1. bölüm fragmanları ve teaser videolarının yanı sıra; 15 Ocak 2014 tarihinde yayınlanan ilk bölümündeki savaş sahneleri de dahil olmak üzere, “KIZILELMA”nın tüm aksiyon sahnelerinde fon müziği olarak yer almaktadır.

Dizide “Dombıra” türküsü, jenerik müziği olarak kullanılmamakta; ancak türkü aksiyon sahnelerinde kullanıldığından, bölümün aksiyon sahnesiyle bitmesi durumunda dizinin finalinde bu türkü çalmaktadır.

Bugün (07 Mart 2014) kimi köşe yazılarında yer alan, iktidar partisi AKP'nin seçim çalışmalarında da kullandığı bu halk türküsünün; “KIZILELMA” dizisinde propaganda amaçlı olarak kullanıldığı iddiaları asılsız ve yanlıştır. “KIZILELMA”; hiçbir siyasi partinin propagandasını yapma amacı gütmeden, Türkiye'de ilk kez Milli İstihbarat Teşkilatı'nın hikayesini, bir “Türk ajan dizisi”yle ekranlara taşımaktadır. Ayrıca, söz konusu siyasi parti, dizinin ilk yayın tarihinden yaklaşık 1 ay sonra türküyü seçim çalışmalarında kullanmak için seçmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarım.

Osman SINAV"

YORUMLAR 4
  • Tkyrkyyldz 10 yıl önce Şikayet Et
    Osman abi,yı. dıger yönetmenlerle karıştırmayın ,Lıg takımı tutmaz Mıllı takımı tutar..
    Cevapla
  • mfatihim 10 yıl önce Şikayet Et
    Osman Sınav, AK Parti propagandası mı yapıyor?. Evet...
    Cevapla
  • Metin Türkoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Mit yerine cia mossad olsa bişey demezsiniz. aMA O BİŞEY DİYEN GAZETELER BİR BİR BELLİ
    Cevapla
  • turan turanlı 10 yıl önce Şikayet Et
    dombra. ak parti gibi mhp de bu şarkıyı kullanmıyor mu? neyin propagandası yapılıyor ben anlamadım. iki sağ partinin köklü tarihimizin hoş bir nağmesiyle eğer halkımıza hatırlatılıyorsa bu şeref kaynağıdır. gocunan sol partilere gitsin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak