Yeni Asya'nın karikatürüne tepki yağıyor

Gazetenin dünkü sayısında çıkan bir karikatür tepki çekti.

Yeni Asya'nın karikatürüne tepki yağıyor
Yeni Asya'nın karikatürüne tepki yağıyor
GİRİŞ 19.08.2014 17:57 GÜNCELLEME 19.08.2014 18:02
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

18 Ağustos 2014 tarihli Yeni Asya Gazetesinde yayınlanan İbrahim Özdabak imzalı karikatür hakkında sosyal medya üzerinden tepkiler artarken Risale-i Nur Dayanışma Platforumu bu üzücü durum için zorunlu açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
 
1. Risale-i Nur Külliyatı’nın, Hıristiyan teslis inancının esaslarından biri olan çarmıh ile beraber resmedilmesi Risale-i Nur eserlerine karşı ciddi bir hürmetsizliktir.
 
2. Çarmıh, Hz. İsa’nın ölüme terk edilişini temsil etmekle beraber, İslam inancına ve Kur’an’a göre gerçekle de ilgisi yoktur. Karikatürü çizen hem batıl bir iddiayı da tasvip eder gibi, Risalelerin -güya- ölüme terk edilişini resmetmeye çalışmışlardır.
 
Bediüzzaman’a göre Risale-i Nur Eserleri için ölüm dönemi değil, tam aksine zahir ve aşikare ve hatta galibane dönemi içerisinde olduğumuz halde, bandrol meselesi üzerinden Risale-i Nur’u mağlup gösterip, bu konuyu ehli dalalete malzeme yapmaya çalışmak akıl ve mantıkla birlikte anılacak birşey değildir.
 
3. Risale-i Nur’un devlet tarafından basılması bizzat Bediüzzaman’ın vasiyetidir. Mevcut uygulamanın Risale-i Nur eserlerinin lehine olduğu devlet ricali tarafından, hassaten Başbakan Yardımcısı, bazı Milletvekilleri, Kültür Bakanlığı ve Diyanet İşleri tarafından defaatle hem yazılı hem de sözlü ifade edilmiştir. Hatta ilk kitap olarak İşarat-ül İcaz’ın da basıldığını gördüğümüz halde, bile bile saldırgan bir tavır takınmak vicdan ile telif edilecek birşey değildir.
 
4. Yapılan bu menfi yayınlar, muhalif yayın organlarının işine yaramakta ve hizmetimize karşı olumsuz yayınlara neden olmaktadır. 
 
Özetle, Risale-i Nur eserleri hem kitap olarak milyonlarca insan tarafından okunmakta, hem de hergün milyonlarca insanın televizyonunda, radyosunda, bilgisayarında, tabletinde ve telefonunda okunarak ve dinlenerek kalplerde iman hakikatlerini yeşertmeye devam etmektedir. Bizlerin ümidi, Risale-i Nur’un devletin imkanları ile daha da geniş kitlelere ulaştırılacağı yönündedir. Mevcut gidişatı bu ümidimizin tahakkukuna doğru olumlu bir gidişat olarak görmekte ve dualar etmekteyiz.
 
Umum kamuoyuna duyurulur...
 
Risale-i Nur Dayanışma Platformu 



Risaleajans

YORUMLAR 34
  • Ender Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    risaleye gerek yok diyenlere. o zaman siz okumayın. zaten risale dersi alsaydınız bu şekilde konuşmazdınız. siz yapmadınız diye başkaları damı yapmayacak? yahudi zihniyetine göre sizinle aynı düşünmeyen aslında birşey düşünmüyordur. öyle şey olur mu, olabilir mi ifadeleri de bu yahudi zihniyetinin ürünüdür. iktidar birinin çıkarına dokunana kadar çok iyi, çıkar bozulunca tü kaka oluyorsa sizin samimiyetiniz bozulmuştur. geçici dünya hevesleri için düne kadar savunduklarına çamur atma istediği hiç hoş değil. üstadın en büyük hayali, Risale-i Nur'ların devlet eliyle bastırılmasıydı. bu gerçekleşmişse ya da gerçekleşecekse hiç bir nurcu buna karşı çıkmaz, çıkmamalı. tabii ki anlayana.
    Cevapla
  • Ender Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    şener nusret er. yaşasın kötüler için cehennem! Risale-i Nur'un Kur'an-ı Kerim'le alakası olmadığını söylemek, Risale-i Nur'u bilmemekten geçer. Bilmemek cehaleti gösteri, ilim sahibi olmayı gerektirir. İlim sahibi olmak için araştırmak gerekir. İnsanlar bazı konularda cahil olabilir, her konuyu bilmeye bilir. Bize düşen bilmediğimiz konuda işkembe-i kübradan sallamak yerine araştırma yapmaktır. Birkaç kişiye şirin görünmek için ahiretini riske atmak çok akıl karı bir şey değildir. Risale-i Nur'a iftira atmak hiç akıl karı değildir. Üstad hazretlerinin hayatını okursan bunu çok rahat anlarsın. Dünya gelip geçicidir, ahiret hayatı bakidir. Baki bir hayat varken geçici dünya hayatına hayatına perestij eden kendine yazık eder. Hayırlı günler.
    Cevapla
  • levent34 9 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir biat anlamak mümkün değil.. Risale-i Nur lar üzerinden siyaset yapan bir topluluğa, herkes konuya zerre miktar vakıf olmadan destek oluyor. Devlet eliyle basılacak denilerek insanlara beyanat verenler bazı bölümler içinden çıkarılarak basım yapma yolunu tercih ediyor? Neye binaen değişiklik yapılıyor? Neden siz bu kadar meal varken sadece Risale-i Nur üzerine planlar yapanları destekliyorsunuz kıymetli okurlar. Neredeyse senin adını değiştirdik ,artık falanca adı kullanacaksınız deseler kabul edeceksiniz. Milletin düşünme,fikir üretme,araştırma hasletlerini yok ettiler.Koyun gibi her koşanın peşine düşer hale geldi toplum. Allah sonumuzu hayr etsin.
    Cevapla
  • Yükselen Bozkurt 9 yıl önce Şikayet Et
    Edepsizlik. Önce siyasetten tamamen ictinap ederek edeplenin, sonra diğer edepler kendiliğinden gelir.
    Cevapla
  • Şener Nusret ER 9 yıl önce Şikayet Et
    İşte şimdi oldu.. Risale-i Nur'un Kur'an ile alakası olmadığını çok güzel resmeden bir karikatür olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi