Ahmet Hakan: 9'u 5 geçe ayağa kalkmadım

Ahmet Hakan, dün gerçekleştirilen Atatürk'e saygı duruşu sırasında ayağa kalkmadığı için aldığı tepkiyi anlattı.

Ahmet Hakan: 9'u 5 geçe ayağa kalkmadım
Ahmet Hakan: 9'u 5 geçe ayağa kalkmadım
GİRİŞ 11.11.2014 10:15 GÜNCELLEME 11.11.2014 13:40
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Ahmet Hakan, dün sabah saatlerinde, Teşvikiye mahallesinde karşılaştığı bir olayı kaleme aldı. Hakan, 9'u 5 geçe Atatürk için saygı duruşunda bulunmadığını ve bu nedenle çevresinden tepki aldığını yazdı.

İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm;

Yer: Teşvikiye. Mekân: Bizim kahvenin dış bölümü. Saat: 9'u 5 geçmek üzere. Ortam: Yarı dolu. Sokak: İnsan kaynıyor. Siren sesleri yükseliyor aniden. Beş masa ayağa fırlamış durumda. İki masa oturuyor. Ben de kalkmayanlar arasındayım.

İşte tam bu sırada, sokağın karşı tarafındaki minibüs durağındaki seküler bıyıklı bir amca, bana doğru "Allah belanı versin senin, niye kalkmıyorsun" işareti yaptı. (İki elini yukarı kaldırıp üzerime doğru savurma prensibine dayalı bir işaret.) Hiç üstüme alınmadım. Önümdeki gazeteye gömüldüm.

''DERDİM ATATÜRK DEĞİL''
Dün de yazdım. Ben artık Atatürk'ü farklı değerlendiriyorum. Çok uzun süredir "Tek adam, otoriter yönetim, Batı'ya yönelim, tek tip insan yetiştirme, İstiklal Mahkemeleri, lüks ve şatafat..." falan diye bik bik ötmeyi bıraktım. Yani Atatürk değil derdim.

HAZIR OL VAZİYETİNE GEÇMEYE DE KILIM, AYAĞA FIRLAMAYA DA
Ayağa kalkmamamın tek nedeni şu: Herhangi bir kutsiyet içermeyen, tamamen dünyevi kalan her türden ritüelle başım hiç hoş değil benim. Cumhurbaşkanı geçiyor diye sigara söndürüp ayağa fırlamaya da kılım, 9'u 5 geçe siren çaldığında hazır ol vaziyetine geçmeye de. Bana göre değil bu türden hareketler. Saygının, sevginin ille de böyle gösterilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Ama saygısını, sevgisini böyle göstermek isteyenlere saygım da, sevgim de sonsuz.

KALKMAK İSTEYEN KALKSIN, OTURMAK İSTEYEN OTURSUN
Hiç rahatsız olmuyorum sirenlerden, ayağa kalkmalardan... Her 10 Kasım'da... Sirenler çalsın, ayağa kalkılsın, sorun değil benim için. Yeter ki... Bir zorlama olmasın, bir dayatma olmasın, bir baskı olmasın. Ayağa kalkmak isteyen kalksın, oturmak isteyen otursun. ''

YORUMLAR 68
  • babageldı 9 yıl önce Şikayet Et
    sen 10u 10 geçe kalk hacı anca kurtarır
    Cevapla
  • ydevrant 9 yıl önce Şikayet Et
    senin kalkıp kakmaman bişe değiştirmez,Tabiri çaizse kimizi peygamberin sesini duydumu toplanıp seleva çeker,kimi hoca hutbe okurken ayaklarını uzatarak dinler. bunlar bireyseldir. yakışık olup olmaması meselesidir.
    Cevapla
  • ay yarildi 9 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk halki kul olmaktan cikartti vatandas yapti sizin gibiler amerikanin önünde egilmeye devam ediyor
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Beni asıl şaşırtan Ahmet Hakan'ın hareketi neden bu ülkede bu kadar konuşuluyor? Ahmet Hakan benim gözümde bir dönem Kanal 7 ve şimdi de CNN Türk sunucusu. Neden bu kadar önemseniyor anlamıyorum.
    Cevapla
  • Başka bir Kayserili 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı olduğu için değil,kapalı mekanda sigara içilmesinin yasak olduğu için içmeyeceksin Ahmet Hakan çarpıtmışsın yine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!