Pelin Çift, Cübbeli hocayı savundu

Cübbeli Ahmet Hoca'nın uzay araştırmalarına ilişkin sözleri bilim dünyasını kızdırdı. Ama Pelin Çift Cübbeli'yi savunmaktan vazgeçmedi.

Pelin Çift, Cübbeli hocayı savundu
Pelin Çift, Cübbeli hocayı savundu
GİRİŞ 18.11.2014 09:31 GÜNCELLEME 18.11.2014 09:55
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Cübbeli Ahmet Hoca bir sohbeti sırasında uzay çalışmalarıyla dalga geçmiş, uzaydaki çalışmalara 'Manyak manyak işler" yorumunda bulunmuştu.

Cübbeli Ahmet'in bu açıklamalarında hem uzay bilimcilerden hem de din bilimcilerden sert tepkiler geldi.

Habertürk'te yayınlanan Öteki Gündem programına katılan iki uzman Cübbeli'yi yaylım ateşine tuttu.

Gökbilimci Prof.Dr. Ethem Derman ile Felsefeci Prof. Dr. Caner Taslaman'ın konuk olduğu programda, Cübbeli'nin araştırmayı yapanlara yönelik 'cahil ve kafir' sözleri de eleştirildi.

Taslaman, "Bu tip bilimsel buluşlara karşıt olan, sanki İslamin bunlarla bir problemi varmış gibi gösteren anlayış. Uydurma hadis ve rivayetleri İslamın ta kendisiymiş gibi gösterilmesine karşıyım" dedi.

BENİ DE ÇAĞIRIN

Programın sunucusu Pelin Çift'in Cübbeli Ahmet'i savunan sözleri ise programa damga vurdu. Cübbeli'ye programa katılması çağrısı yapan Çift'in sözleri üzerine Taslaman "siz kurtatmaya çalışmaya devam edin" dedi. Çift bunun üzerin "ben kurtarmaya çalışmıyorum, dengeli habercilik anlayışı ile burada olmayan biri olduğu için yanıt vermeye çalışıyorum. Yoksa ne benim kurtarmama ihtiyacı var... Ne de... Kendisi zaten etkili bir figür" yanıtını verdi.

YORUMLAR 44
  • ......,,,, 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence pelin çift cübbeli ahmet hocayı programına davet etsin ve o soruları öyle sorsun bence yanıtlarını ve cevaplarını yeterince alacaktır o programda görmekistiyoruz hocamızı işte ozaman anlar insanlar hoca kimmiş
    Cevapla
  • İbrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Cübbeli Ahmet Hoca o kadar çok ve çeşitli konulara konuşuyor ki zaman zaman hata yapması kaçınılmaz oluyor.En basit bir örnekle ;eğer o uzay çalışmaları yapılmıyor olsa idi Lalegül TV bugün uydu üzerinden yayın yapıyor olamazdı:))
    Cevapla
  • Sadık TOPRAK 9 yıl önce Şikayet Et
    İslam; ilme karşı değil. Sadece yapılan masraf elde edilecek ilimden daha fazla. Hoca belki bunu kastetmiştir.
    Cevapla
  • Sadık TOPRAK 9 yıl önce Şikayet Et
    İslam; ilme karşı değil. Sadece yapılan masraf elde edilecek ilimden daha fazla. Hoca belki bunu kastetmiştir.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    kıskanmayın desem yersız proje marjınal etmek hocayı ve her çevreye hitap etme kabiliyetini kırmak amaç bu..Gördüğümüz hocanın etkili iletişimi ile insanları olumlu yönde etkiliyor Türk toplumu için bugün bu hocalara ihtiyaç var zaten işid tehdidi ile bu sataşmalar aynı merkezin ayak oyunları ne yazık bilmeden alet olanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak