Cübbeli Ahmet'ten İhsan Eliaçık'a sert eleştiri

Cübbeli Ahmet hoca, Gezi olaylarının dikkat çeken ilahiyatçı ismi İhsan Eliaçık'ın kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Cübbeli Ahmet'ten İhsan Eliaçık'a sert eleştiri
Cübbeli Ahmet'ten İhsan Eliaçık'a sert eleştiri
GİRİŞ 06.12.2014 11:52 GÜNCELLEME 06.12.2014 11:58

Cübbeli, Gezi olaylarıyla tanınan İhsan Eliaçık'ı topa tuttu. Cübbeli Hoca, "Bu Gezi'de imamlık yapmış. Bayağı da bir cemaat bulmuş herhalde" sözleriyle dalga geçtiği İhsan Eliaçık'ın zekatla ilgili açıklamalarına da "Komünist misin sen ya?" sözleriyle tepki gösterdi.

''REYTİNGİ OLMAYAN BANA ÇATIYOR''
Cübbeli dün geceki sohbetinde şu şekilde konuştu; ''Vakit bulamıyorum çok. Reddiyeler yapmak lazım. Hangisiyle başedeceksin? Kırk kızıl başa yetişemiyor bir Ali Paşa demişler. Ne yapayım yetişemiyorum. Meşhur olmak isteyen bana çatıyor, reytingi olmayan bana çatıyor. Ya röportaj yapacak, ya aleyhime konuşacak reytingini arttıracak. Malzeme yapmaya çalışıyorlar. Malzeme yapmak isteyen Allah'a malzeme yapsın''

''KOMÜNİST MİSİN SEN YA?''
"İhsan Eliaçık denen adam, bu hafta bir kanalda benim aleyhime konuşmuş" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, "Bana yetiştiriyorlar ben hemen sinirlenirim de bindiririm adama. Ben niye bindireceğim, üzülüyorum. Onların adına üzülüyorum" dedi.

İhsan Eliaçık'ın namazla ilgili sözlerine sert çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, şöyle devam etti: "Ama adam 'Yav namaz diye bir şey yok. Namazın vakti yok, azabı yok, cezası yok, kazası yok. Namaz Allah'la senin aranda istediğin gibi takıl' diyor. Bunun kılıfı yok. Bu Gezi'de imamlık yapmış. Bayağı da bir cemaat bulmuş herhalde. Seriyor oralara bir şeyler kılıyor, kıldırıyor. Bütün malını vereceksin... Komünist misin sen ya? Bütün malını neden versin adam? Zekat kaçta kaç farz, 40'ta bir."

ELİAÇIK İÇİN KİLOLU İMASI
"Konuşuyorsun, kelle kulak yerinde benim iki mislim. Ondan sonra yemeyin, yemeyin, yemeyin... Benim gibi 65 kilo ol da konuş" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, İhsan Eliaçık'a eleştirilerini şöyle sürdürdü: ''O nereden oluyor, Ben gürbüzüm. Hava alsam şişiyorum. O başka, olabilir, bazısı da gürbüz olur hakikaten. 'Ya hiç yemiyorum, hava alsam şişiyorum' diyor. Hava aldın mı şişiyorsan bir şey batırdın mı inmesi lazım. O zaman niye inmiyorsun? Biri bir şey batırmıyor herhalde. İğne olduğu yok herhalde. Benim gibi günde 5 iğne olsan hergün delik deşik hava tutmaz. Bizde hava tutmuyor yani.''